Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 746
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Е то връзката е ясна. Лаймската болест може да даде неврологични поражения на мозъка. За мен аутизма е в следствие на някакво поражение върху мозъка. Причини да искаш, много от тях не са и известни.

# 481
Галатея, чета поста ‚ " При нас една година "заплесване" даде много по-добри резултати от 3 години само "обръщане на внимание"", би ли дала някаква информация за това какви изследвания и лечения сте предприели? Знам че при всяко дете причините са различни но може да даде идея за нещо за което не сме се сетили.  Praynig

# 482
  • Варна
Ох, боже, една позната ми изпраща този линк - http://holista-clinics.com/bg/therapies/index/26 и ми казва, защо не опитате, детето на една позната много се подобрило. Само като прочетох първото изречение и казах, че няма да се занимавам с някой който твърди това:
"При децата с аутизъм има наличие на живак и алуминий в кръвта, което е и причина за всички останали симптоми и състояния."
В нашите изследвания преди години тези метали бяха в норма.
Но все пак, ако някой се е "оправил " в тази клиника, ще ми е интересно да сподели.
 Peace

# 483
За тази клиника не мога да кажа нищо, по-скоро негативни коментари съм чувала, но нямам наблюдения от първо лице, за да коментирам. В една от ФБ групите се коментираше наскоро.
При нас излезе живак, алуминий над норма не се хвана. При дечица с по-лош очен контакт и повече стимове е излизал и алуминий, дребната в това отношение няма съществени проблеми. Специално живакът се хваща в кръвта след провокация, ако не сте направили изследването по този начин, резултатът може да ви е фалшиво отрицателен.
Но си права, че не е съвсем вярно написаното, ако има живак, той не е кръвта, а в мастните тъкани /включително и мозъка/. Лошото е, че няма методика, по която да се определи колко живак се складира там. Бях писала преди за едно изследване, което четох наскоро. Правено е изследване на група аутисти, с контролна група деца в норма. Определени са нива на живак в коса и кръв след провокация. Най-интересното беше, че в кръвта и косата на аутистите, които бяха с най-тежки симптоми, се беше отделил най-малко живак. Колкото по-добре беше детето, толкова повече екстрактваше, като най-високи нива чистеха децата в норма. Или установиха, че децата с най-тежки симптоми имат сериозни затруднения да детоксикират живака и си го трупат из мастните тъкани. Така че нисък резултат не е задължително да е липса на живачно отравяне, може да е невъзможност за детоксикиране.   

# 484
  • Пловдив
За мен аутизма е в следствие на някакво поражение върху мозъка. Причини да искаш, много от тях не са и известни.
+1. Аз също определено смятам (без да съм специалист, разбира се), че аутизмът няма една и съща причина при всички.

Също и за лаймската болест е известно, че може да е причина за неврологични проблеми.

# 485
Становище на изпълнителния директор на Фондацията по Лаймска болест на САЩ за предаването по полов път и вероятността от трансплацентарно предаване на причинителя.   http://aldf.com/pdf/Letter_to_the_editor_of_AFMR_for_ALDF_website_3.10.14.pdf Cry

# 486
Здравейте, по темата за Лаймската болест ще ви споделя, че детето ми беше на около 6 месеца, когато разбрах, че имам Лаймска, а дори не съм видяла кърлеж. Симптомите наподобяват аутизъм,аз ллично не съм ги изпитала, но други жени с които съм си говорила и са го хванали по-късно във втора или трета фаза са ми разкавали за тунелно виждане, не могат да фокусират, нервни потрепвания, не могат да задържат поглед върху лице... имам съмнение за дъщеря ми и ще я тествам. За тежките метали ни откриха живак и алуминий и голямата ни грешка беше, че си мислехме, че резултатите са в норма, а референтите са посочени за възрастни. Изгубихме 2.5 г и сега пак ги направихме без провокатор и двата пъти, сега в Германия и пак е висок. Не правете нашата грешка. Референтите за деца са: Живак 0.001, алуминий: 5.5 ако цинкът и селенът са ниски значи живакът е още по-висок защото цинкът и селенът помагат да организма за тежките метали да се чистят. Никой не казва, че причината е една за аутизма, но така правят в Щатите тестват всичко възможно. В ФБ съм в една група за Ламска болест и деца с аутизъм, там имат и много други ко-инфекци покрай Лайм, които ние нямаме тук и всичките имат Аутизъм, Лайм, непоносимост към глутен, казеин, соя, царевица... Тествайте всичко което чуете е моят съвет. Също открихме и непоносимости разбира се, а симптоми нямахме никакви, освен рядко повръщане понякога като е болна.

# 487
Ха сега де
ние сме си правили с мъжо след като ни бяха полазили кърлежи и двамата нямаме. Ама детето е със СОП  Thinking

А за паранормалните терапии и моята свека след като повтаряше като мантра - "няма му нищо на детето" няколко години в един момент узря да го водила да отключва църкавата на Ванга. Добре че остана в сферата на плановете защото иначе с темповете с които му действа обикновената терапия ако бяхме минали и "вълшебното отключване"  сега щяхме да тръгнем направо в 5-ти клас от подобрение  Joy

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 18:06 от _re_ge

# 488
Само 4% от ухапаните от кърлеж се заразяват с Лаймска, какъв късмет имам Simple Smile съмнявам се за дъщеря ми защото кърлеж не съм видяла, а казват, че трябва да се задържи поне 24 часа за да се заразиш, а няма как да не го видя на кракът ми. Мисля, че Йоана няма и дано да е така, но не искам съмнения, защото докато аз получих прословутото петно, тя може да не го е направила като реакция, не всички имат реакция. Тя и на ваксината за БЦЖ няма а има иму
нитет...

# 489
  • В заешката дупка
Някой симптоми на Лаймската болест може да наподобяват някои симптоми на аутизма (и то доста ограничени от тях, свързани с концентрацията) останалите пък симптоми нямат абсолютно нищо общо със симптомите на аутизма. Също както и натраявнето с живак наподобява някои симптоми на аутизма. Това по никакъв начин не означава, че Лаймската болест или живакът причиняват аутизъм.  

Работата е там, че не знаем на какво точно се дължи аутизма. Дали въобще има нещо или комбинация от неща, които го "предизвикват". Което дава много плод за спекулации, хипотези и измишльотини. Стига на някой да му прозвучи "логично" нещо си и хоп! родисе нова хипотеза. В което, принципно, може и да няма нищо лошо, стига хората с подобни хрумки да не твърдят нищо повече от това, че са хрумки, за които доказателства нямат; а в немалко случаи проучваниятя даже оборват хрумките и измишльотините.

Полезно би било за хората да знаят кое е доказана истина и кое е просто хрумка или направо лъжа.  Защото улисването на родителите по измишльотини може да отнема ресурси - време и пари, от една страна, от друга - може да е опасно. Та ако някой ще пробва подобни неща, поне трябва да знае, че поема рискове, понякога много големи.

Хелирането, примерно, може да е опасна процедура. Някои от неща, дето ги вкарват в организма да "чистят" тежките метали може да не са безобидни. За наистина натровени, ама реално натровени хора с тежки метали, ползата може да надвишава вредата. Но като терапия за аутизъм, не само че проучванията показват, че не помага, но и че може да навреди.

Иначе, да, ако детето, аутист или не, страда от болести и инфекции - да се лекува, разбира се. (След като е установено, че наистина е така.) И аутистите и невротипичните могат да прехванат някой бацил, да бъдат ухапани от кърлеж, да са с алергия към казеина и т.н.  Има нещо друго обаче - родителите на аутистични деца са по-уязвими, което ги прави добра мишена за спекуланти и алтернативни терапевти, които лансират хипотезите или откровените си измишльотини за неопровержими истини при това спестявайки евентуалните рискове от процедурите.

# 490
Според мен винаги причините са комлексни. Йоана е родена с кислороден глад и поради това с ниско тегло. Съвсем наскоро открихме алергиите и непоносимостите към глутен и казеин и тежките метали. Дотук са се съвпаднали  3 от причините при аутистите.  Всичко е на документ и също имахме имунен дефицит на ИгА имуноглобулин, който се появи, но имунната и система все още изостава, макар че се подобрява стават 4 причини .Верно е че не можем да знаем какъв процент от невротипичните имат тези проблеми, но все пак не е просто съвпадение

# 491
Ако открием и Лаймска ще се гътна, а паразитите викат, че 90 % от хората имали...

# 492
Само 4% от ухапаните от кърлеж се заразяват с Лаймска, какъв късмет имам Simple Smile съмнявам се за дъщеря ми защото кърлеж не съм видяла, а казват, че трябва да се задържи поне 24 часа за да се заразиш, а няма как да не го видя на кракът ми. Мисля, че Йоана няма и дано да е така, но не искам съмнения, защото докато аз получих прословутото петно, тя може да не го е направила като реакция, не всички имат реакция. Тя и на ваксината за БЦЖ няма а има имунитет...
Днес на Хриси й биха ваксина след отрицателна проба Манту. Няма реакция и на ваксината от бебе.Сега сме в очакване. Rolling Eyes

# 493
То и ние не сме имали реакция на нито една ваксина, а последната я бибме юни и оттогава сме такъв регрес...Той настъпи след около месец след ваксината, а тамън се бях обнадеждила, че всичко върви толкова добре...

# 494
Вредното на подобни твърдения е, че родителят се заплесва да търси някакъв причинител за аутизма там, където го няма, вместо да си обръща внимание на детето.
То не бяха еднометрови глисти, мутирали от вит. Б12, то не бе лаймска болест.
Ай стига.

Полезно би било за хората да знаят кое е доказана истина и кое е просто хрумка или направо лъжа.  Защото улисването на родителите по измишльотини може да отнема ресурси - време и пари, от една страна, от друга - може да е опасно. Та ако някой ще пробва подобни неща, поне трябва да знае, че поема рискове, понякога много големи.

Вредното на подобни твърдения е, че родителят се заплесва да търси някакъв причинител за аутизма там, където го няма, вместо да си обръща внимание на детето.

Подкрепям горенаписаното!

Присъединявам се към предупреждението на тези три майки. Не губете време. Един ден може да съжалявате не за парите за изследвания и "терапии", а за пропуснатото време за действие - за смислени доказани интервенции и което е най-важно за собственото ви ангажиране.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт