Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 733
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Когато детето ти не се чувства добре,  държи се за корем  , има дъх в устата и ти му помогнеш това да премине с диетата и се чувства добре,  лошо ли е това?  Като му изчистиш тежките метали и подобриш имунитета,  няма ли да се подобри и общото му състояние. Ние ходим и  2 пъти сеемично на логопед,  ще почваме също  2 пъти  АВА ходим на барокамера, правим звукова стимулация ходим и на сензорна стая и всичко това много и харесва и я променя, но със здравето сме изгубили много. Моето дете направи регреса на 1.3 месеца и знам как беше преди това. Беше адекватна, разбираше всичко, гледаше в очите и говореше достатъчно. Ще продължавам да търся причина. С логооедите бях 2.5 преди да започна останалите подходи и не видях особен резултат. Бях си купила принтер, ламинатор, велкро и правехме много неща и в къщи, но осъзнах, че темповете са много бавни и не намирам парчето от пъзела въпреки усилията ми. Не работя за да се занимавам с детето си. Само един Госппод ми помогна да намеря част от проблема и да работя по него. Ако смятате че това което правя е малко и освен това да не спя по цели нощи за да чета за аутизма, значи си имате свое мислене и може да го споделите, както и аз.

# 496
Може би тя има предвид , че прекаленото вторачване в диагнозата не е от полза за детето......и за майката - също. Понякога просто трябва да му се отпусне края, за да издиша парата, това също е полезно. Не е лоша идея да се насилят всички тея майки да имат емат една седмица без аутизъм.........като терапия го предлагам.

# 497
Ми не мога да се отпусна, дори като сънувам все детето и аутизма ми е в главата. Преди да родя тренирах 12 г и това беше най-важното за мен, сега детето ми е най-важното и не мога да приема, че няма изход.

# 498
Ако смятате че това което правя е малко и освен това да не спя по цели нощи за да чета за аутизма, значи си имате свое мислене и може да го споделите, както и аз.

Няма откъде да знаем, какво е било и какво е на детенцето ти, нито какво правиш за него. Ти просто не си писала почти нищо - погледни си публикациите. А останалите, които цитирах, всички сме писали много за личните си истории и усилия докъм миналата година и предполагам, че и останалите като мен са се отказали, защото  не се получава диалог. Появява се някоя майка и пита нещо, получава отговор и потъва. Или споделяме нещо ново или различно от добавки, барокамера, тежки метали и  диета и следва мълчание. Всички тези неща са обсъждани назад в темата от 2006г. насам и могат да бъдат намерени. Нищо не се е променило освен това, че повечето майки, които са ги пробвали са се отказали и са се захванали яко (предимно сами и с помощта на специалисти в областта на поведението).  Peace   Разбира се, това не значи, че когато детето има стомашно-чревни проблеми, диетата не помага. Някои подходи като биофидбек също могат да имат положителен ефект върху част от децата, но според всички нас (доколкото познавам вижданията им) най-важно е да опознаем децата си дотолкова, че да можем да мониторираме, анализираме промените и насочваме развитието им. От майките на по-малките деца пример в това отношение е n_alex, която не се е отказала да търси причините, но бързо се ориентира към работещите неща. Peace Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 10:20 от констанца

# 499
Ако смятате че това което правя е малко и освен това да не спя по цели нощи за да чета за аутизма, значи си имате свое мислене и може да го споделите, както и аз.

Няма откъде да знаем, какво е било и какво е на детенцето ти, нито какво правиш за него. Ти просто не си писала почти нищо - погледни си публикациите. А останалите, които цитирах, всички сме писали много за личните си истории и усилия докъм миналата година и предполагам, че и останалите като мен са се отказали, защото  не се получава диалог. Появява се някоя майка и пита нещо, получава отговор и потъва. Или споделяме нещо ново или различно от добавки, барокамера, тежки метали и  диета и следва мълчание. Всички тези неща са обсъждани назад в темата от 2006г. насам и могат да бъдат намерени. Нищо не се е променило освен това, че повечето майки, които са ги пробвали са се отказали и са се захванали яко (предимно сами и с помощта на специалисти в областта на поведението).  Peace   Разбира се, това не значи, че когато детето има стомашно-чревни проблеми, диетата не помага. Някои подходи като биофидбек също могат да имат положителен ефект върху част от децата, но според всички нас (доколкото познавам вижданията им) най-важно е да опознаем децата си дотолкова, че да можем да мониторираме, анализираме промените и насочваме развитието им. От майките на по-малките деца пример в това отношение е n_alex, която не се е отказала да търси причините, но бързо се ориентира към работещите неща. Peace Simple Smile

Тук си мнооого в грешка. Хората спират да пишат, защото не могат да извлекат повече полезна информация от форума. Продължават с алтернативните терапии, но се пренасят из ФБ групите, където комуникацията е много по-бърза и най-важното - не се "оголваш" пред света. Отделно, че отдавна наложеният назидателен тон в темата не предразполага никого.

# 500
Галатея, това, което казах е, че "предполагам, че и останалите като мен са се отказали, защото  не се получава диалог.", т.е. тези, които сме споделяли и други неща освен алтернативни терапии. Едно е затворена ФБ за определена терапия, където хората се нахъсват взаимно, вярвайки твърдо в избора си и съвсем друго, диалогът за различни опции, включително чрез спорове.  Peace

# 501
Съгласна съм с Галатея, до скоро само ви четях, защотто нямаше с какво да допринеса. Ето сега споделих съвсем накратко, защото не ми се иска да ви занимавам с моите проблеми, имате си достатъчно ваши.  Не мога да ви запомня всичките въпреки, че не сте много които пишете и затова ми е по-лесно във Фейсбук групите и там на един въпрос мигновено получаваш десетки отговори със съвети и подкрепа.

# 502
  • София
Аз знам само една група във ФБ.

# 503
Аз не мисля, че причината е важна и даже смятам, че търсенето  на причина отнема фокуса от важните неща и изведнъж осъзнаваш, че се изгубил доста ценно време в това да търсиш защо детето ти е такова (сякаш може да промениш нещо). За фейсбук - да, по - лесно е донякъде, но наистина не си толкова обвързан както тук във форума. Ако искаме да получим подкрепа на нашите твърдения, естествено, че ще предпочетем да пишем там, където я намираме. Никой не иска да чуе нещо, което не иска да чуе  Wink Мен ми харесва (айде звучи гадно да ми харесва, но нямам проблем), когато има спорове, стига да са културни, да спазим добрия тон и накрая дори да не приемеш отсрещното мнение, поне да го зачетеш.  Hug
За групите - има "аутизъм България", има "деца с аутизъм - споделете историята си", има за диетата БГБК, има за ХБОТ, има и "защита на правата на хората с аутизъм в България", от която всъщност тръгна и създаването на сдружението, на което и аз съм учредител. Така че със сигурност има за всекиго по нещо Flutter

# 504
  • В заешката дупка
Ако знаете английски, съвсем искрено препоръчвам една фейсгрупа. Мисля, че линка съм го давала и преди. Може само да се чете. Има страшно полезна информация според мен. Не касае биохимия, ваксини, лаймски болести и подобни обаче. Касае ежедневния живот с децата. Ежедневните проблеми с които се натъкваме у дома, в училище. Защо децата ни реагират така както реагират и се държат така както се държат и кога и с какво можем да им помогнем, за да растат сигурни, обичани и уверени.

https://www.facebook.com/autismdiscussionpage

Авторът на фейсгрупата има издадени три книги, в които са събрани синтезирано публикациите му в групата.

# 505
  • В заешката дупка
Струва ми се че много родители преминаваме през фазата на "какви са причините". И после в един момент разбираме, че това въобще не е същественото. И колкото по-бързо се мине през тази фаза, толкова по-добре за всички.

# 506
  • София
За съжаление не съм учила английски и затова не мога да ползвам тази група.

# 507
Аз пък съвсем честно не харесвам затворените групи в ФБ. Понякога искам просто да почета без ангажименти и коментар и да продължа нататък. В ФБ не е възможно без профил и без да си член на групата ( не се смейте но има хора които не искат да имат такъв профил ) . Именно заради тези затворени групи ми се наложи и аз да си направя такъв. Тук в бг-мама може да се черпи информация всеки и да търси полезното за себе си - със или без профил . Във ФБ не може, което е според мен ограничаващо. Така че и единия и другия начин на комуникация си има плюсове и минуси.

# 508
Чека, така е. Иначе тази страница, която си постнала е страхотна да  Heart Eyes
Реге  thumbsup thumbsup

# 509
Ако знаете английски, съвсем искрено препоръчвам една фейсгрупа. Мисля, че линка съм го давала и преди. Може само да се чете. Има страшно полезна информация според мен. Не касае биохимия, ваксини, лаймски болести и подобни обаче. Касае ежедневния живот с децата. Ежедневните проблеми с които се натъкваме у дома, в училище. Защо децата ни реагират така както реагират и се държат така както се държат и кога и с какво можем да им помогнем, за да растат сигурни, обичани и уверени.
https://www.facebook.com/autismdiscussionpage
Авторът на фейсгрупата има издадени три книги, в които са събрани синтезирано публикациите му в групата.

Това е ФБ, която следя ежедневно. Мисля, че наскоро пуснах и тук нещо, което преведох в миналото - за заучената безпомощност и зоните на комфорт. Ето и днешната тема за трите съставки на научаването при децата от спектъра. Въпреки че повечето неща са ми известни,  материалът внесе порядък в мисленето ми по този въпрос и ме успокои, че подходът ни към обучението на детето е правилен.

https://www.facebook.com/autismdiscussionpage/posts/931841056895395

Общи условия

Активация на акаунт