Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как научихте децата си да четат?
Можете ли да препоръчате добър детски психиатър в София?
Какви са препоръчителните лечения за деца с аутизъм и епилепсия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как научихте децата си да четат?
Някои майки споделят, че децата им са се научили да четат на три етапа. Първо глобално четене, последвано от сричково четене и накрая синтетично (буквено) четене. За да се премине към четене, децата трябва да познават буквите, което обикновено започва около 4-годишна възраст, а четенето започва преди навършване на 6 години.
-
Можете ли да препоръчате добър детски психиатър в София?
-
Какви са препоръчителните лечения за деца с аутизъм и епилепсия?
-
Давате ли лекарства на вашите деца с аутизъм, предписани от психиатър?
-
Как мога да насърча дете със специални нужди да участва в решаването на своите здравословни проблеми?
Разбира се, това не значи, че когато детето има стомашно-чревни проблеми, диетата не помага. Някои подходи като биофидбек също могат да имат положителен ефект върху част от децата, но според всички нас (доколкото познавам вижданията им) най-важно е да опознаем децата си дотолкова, че да можем да мониторираме, анализираме промените и насочваме развитието им. От майките на по-малките деца пример в това отношение е n_alex, която не се е отказала да търси причините, но бързо се ориентира към работещите неща.
Мен ми харесва (айде звучи гадно да ми харесва, но нямам проблем), когато има спорове, стига да са културни, да спазим добрия тон и накрая дори да не приемеш отсрещното мнение, поне да го зачетеш.