Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 725
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
На този ден в 10:25 часа се появи на бял свят Хриси!
Черпя Ви виртуално по този повод.
Благодаря на всяка една от Вас за моралната подкрепа и съветите през изминалите години! Kissing Heart
Честит празник, нека пътят в живота ви е по-лек, по-равен и с много поводи за радост и усмивки!
 newsm59

# 526
Честит рожден ден на Хриси! Много успехи  и щастие ви желая!  ura

# 527
Честит празник! Да расте живо, здраво, будно, умно, весело и прекрасно дете  Hug

# 528
Пожелавам на Хриси да е все така чаровна, да има все повече приятели, да се учи добре и да стане прекрасна млада жена, на която да не липсва нищо от полагащото се на всички! А на мама - радост и удовлетворение от постигнатото! bouquet bouquet bouquet

# 529
Честит празник на малката рожденничка, весел празник на цялото семейство.

# 530
Честит празник на Хриси и цялото семейство!  bouquet

Да е преди всичко здрава, да намери истински приятели и в детството, и като порасне, да постигне успехи които да правят и нея и вас горди и щастливи и успешно адаптиране към живота в училище!
Повече спокойствие и усмивки, и прекрасни моменти между вас двете!

Весел празник /ако предстои детско парти през почивните дни/  newsm59 newsm18 costumed034 party006 bdbaloni baloni Gift

# 531
Благодаря Ви, момичета, за прекрасните пожелания! bouquet

# 532
Широко прилаганият тест за определяне скоростта на зеничния рефлекс при осветяване има диагностична стойност при 70% от децата от спектъра - времето за свиването й е забележимо по-дълго. http://www.dailymail.co.uk/health/article-3274755/Could-simple-e … enlight-test.html

# 533
Широко прилаганият тест за определяне скоростта на зеничния рефлекс при осветяване има диагностична стойност при 70% от децата от спектъра - времето за свиването й е забележимо по-дълго. http://www.dailymail.co.uk/health/article-3274755/Could-simple-e … enlight-test.html

Констанца не е задължително едното да върви за ръка с другот. Генетично предавана черта е. По стечение на обст. Ми се налагало да се информирам.

# 534
"Dr Lynch [водещият автор на проучването ] каза, че получените от нея данни за зеничния рефлекс при осветяване с фенерче дава на учените  'прозорец' към неврологичното функциониране на мозъчните клетки и ефекта му върху поведението на детето. Ако бъде валидиран от по-големи проучвания, в бъдеще този лесен, евтин тест може да бъде използван за по-обективна диагноза на аутизма. "

Dr Lynch казва, че с това ще отпадне необходимостта да се разчита единствено на оценка на поведението, което може да е субективно и ще даде възможност за по-ранна диагноза (окончателна диагноза днес се поставя на две или три годишна възраст).  Тя казва, че много деца не проявяват всички аутистични черти и в някои случаи диагнозата се поставя много по-късно.

# 535
Около мен имам точо две двойки които бяха много плашени от лекарите за децата им още в кърмаческа възраст. Казаха им че децата имат ментални проблеми. в резултат и двете деца вече първокласници са си в норма. Ние родово също имаме такава забавена реакция на зеницата , от поколения през дядоци до мен - просто ходим повече с тъмни очила и не ползваме фотосолари.

предполагам че това е като СИД. децата в норма могат да го имат.

# 536
Някой правил ли е лабораторни изследвания на децата?
Понеделник е неучебен ден и мисля да отидем да направим някой изследвания на Хриси в лаборатория "Рамус". Алергологът от Плевен преди време се бе подразнил, че пулмолозите поставят диагнози  "Алергичен ринит" без изследвания за алергени.Когато питах ЛЛ за какво да я изследвам, ми отговори:" За прах, плесени и акари." И без това ще дава кръв, мисля да комбинирам с изследвания за казеин, глутен и магнезии.
Забелязах преди време, че Хриси по-рядко боледува, когато й давам пробиотик.А в теста за плесени панел е включена Candida albicans.

http://ramuslab.com/3/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8.%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%83%D1%81/
Плесени (Penicillium notatum, Cladosporium herbarum, Aspergillus fumigatus, Candida albicans,Alternaria tenuis) - (M1, M2, M3, M5, M6)

Candida and Autism

Ех, направо се засрамих... Embarassed
История на познанията за аутизма, част V
Скрит текст:
Една от безбройните свежи идеи на Римланд е, че аутизмът се причинява или влошава от прекомерно размножили се в организма дрожди (Candida). Тези дрожди са част от нормалната микрофлора на човека, но когато се разраснат твърде много, стават проблемни. Най-често това става във влагалището при жени и девойки. Рядкост е дете да има този проблем в червата и общоприетите диагностични критерии не показват аутистичните деца да имат „разрастване на дрожди“ по-често от нормалните. Ето защо, за да „установят“ разрастване на дрожди при деца, които нямат нищо такова, алтернативните лечители използват измислени от самите тях тестове без научна основа.

След като дрождите бъдат уличени, започва лечение с противогъбични лекарства (антимикотици). В повечето случаи то продължава неограничено време, защото детето никога не бива признато за излекувано от дрождите – същите тестове, които са го изкарвали заразено с Candida преди лечението, без това да е отговаряло на истината, ще останат положителни и след лечението. Няма смисъл тук да се спирам на страничните ефекти и възможните усложнения от антимикотиците; можете да ги прочетете в листовката на всяко лекарство от тази група. Знам хора с безспорна гъбична инфекция на ноктите, които предпочитат да я оставят нелекувана, „за да не се тровят“. Но на аутистичните деца в продължение на месеци и години се дават антимикотици, за да се лекува напълно измислена дрождена инфекция. Дори ако детето развие животозастрашаваща реакция на свръхчувствителност към лекарството, това не отрезвява „лекаря“. По този повод Прометей иронично описва безстрашните алтернативни лечители на аутизма с израза „often in error but never in doubt“.

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 23:15 от n_alex76

# 537
Аз съм правила комплексен тест за много неща, за казеин и глутен включително.

От изредените в линка поведенчески прояви нямаме никакви. Малкия ходеше на пръсти и пърхаше с ръчички на 2-3 години, след което спря. Не се люлеят напред-назад, нямат сенна хрема нито болести в коремната област. Отделителната система работи идеално, и не боледуваме.
Много здрави са и двамата, което отдавам на дългото кърмене, и това, че не ги изнежвам. Никога не са пили антибиотик. Не давам добавки.
Пили сме по 1 опаковка Биокюр и това беше.

Много е различно при всички спектърни деца. При нас алергии няма. Напредъка им в последните месеци е със скоростта на светлината. На малкия училището му се отразява чудесно и ходи с радост, а новата логопедка прави чудеса с тях. Много я харесват, и се чудя какво ще правя като излезе в майчинство януари месец.

# 538
  • В заешката дупка
Аутистичният ми син винаги е бил по-здрав от невротипичното ми дете. Разболява се изключително рядко. Нямал е проблеми с ушите, за разлика от брат си. Никога е нямал проблеми със стомаха. Пак за разлика от брат си. (И колики като бебе нямаше.) Антибиотик е пил веднъж (на 10г. е) и то защото една отворена рана се инфектира.

Иначе и двамата съм ги кърмила много дълго. 3 години и половина. С прясно малко са захранени късно - големия (аутистичния ми син) на 3г или даже по-късно, малкият около 2 - 3г. От бебета пият рибено масло. Тук е такива практиката. Живея в Исландия. На всички деца дават всеки ден рибено масло от черен дроб на треска в детската градина и педиатрите го препоръчват от 6 месечна възраст. И моите пият от тогава. Сега вече не толкова често.

Аутистичния ми син не пие прясно мляко. Никога не е пил мляко от чаша. Най-много да си сложи някой път в чириоса и то само за да го намокри, внимава да не пие млякото. Не че го боли нещо или има алергия. Просто не го обича. Такъв е от малък. Какао с мляко пие обаче. Но не много. Кисело си хапва с кеф. Хляб като малък не ядеше много, но сега любимо му е филия с нещо си.

Не се е клатил никога. Нито е ходил на пръсти.

Правила съм му някои изследвания, за да ми е мирно на главата. Всичко му е в норма.

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 20:45 от ЧеКа

# 539
Здравейте момичета,

Може би е обсъждано и по-рано, но всъщност как се справяте с кризите и трудното заспиване?
От няколко седмици периодично малкият изпада в кризи. По принцип си имаме проблеми със съня, но стане ли време за сън вече тръпки ме побиват. Снощи заспа след половин часов рев, като на моменти спря и да диша. А просто го сложих  в леглото и му запях песничка, както всяка вечер. Вярно е, че ни избива последния зъб, но толкова да го боли, че да спре да диша, а вече не помня и от кога не сме спали като хората...
За информация на БГБК диета сме от месеци, макар че се е случвало да я нарушаваме, вечер давам калций, магнезий и цинк, но всичко има краткотраен ефект - една-две седмици подобрение и после пак трудно заспиване и кризи.
Ще съм ви благодарна да споделите опита си!

Общи условия

Активация на акаунт