Белгия - 27

• 139 623
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Немската част е доста малка и май няма много работа там .

# 166
Здравейте на всички,

Ето че най-накрая и ние се присъединяваме към групата на бг-мами в Белгия и се активи(зи)раме както някой се беше изразил. Simple Smile Вкъщи (живеем близо до Гент) си имаме едно полу-българче / полу-белгийче на годинка и половина. Въпреки прекалено забързания живот на ясла и работа ще се радваме да се запознаем с други бг-мами и бг-дечица.

Вече доста време се каним да дойдем на БГ танците в Гент, но все не успяваме. След Нова Година със сигурност ще се присъединим. Simple Smile

Поздрави и надявам се до скоро

# 167
Чудесно !
Добре дошли ! Бързо сте влезли в крак с режима тук  Simple Smile ... Ние сме в Антверпен , ако имате идване насам , пиши . Може да се запознаеме и дечица да поиграят .  Peace

# 168
  • София
Момичета, дали знаете какво е положението със здравните осигуровки за неработещи хора?
Моя близка заминава с мъжа си за Брюксел, но само той ще работи - на договор ще е.
Направи си медицинска застраховка за чужбина за 1 месец,  по мое настояване. Но после какво?
Тя като няма да работи - има ли вариант той да я запише към неговото осигуряване? Или става по някакъв друг начин?
Малко объркано го написах, но и на мен не ми е много ясно.
Сравнявайки с България - тук можеш и сам да се осигуряваш за здраве, а пък във Франция съм чувала, че неработещите членове на семейството се записват към здравната осигуровка на работещия.
В Белгия как е?
И ако има някакви документи, които да си извади предварително оттук в България, какви са?
Благодаря предварително!  Simple Smile

# 169
Момичета, дали знаете какво е положението със здравните осигуровки за неработещи хора?
Моя близка заминава с мъжа си за Брюксел, но само той ще работи - на договор ще е.
Направи си медицинска застраховка за чужбина за 1 месец,  по мое настояване. Но после какво?
Тя като няма да работи - има ли вариант той да я запише към неговото осигуряване? Или става по някакъв друг начин?
Сравнявайки с България - тук можеш и сам да се осигуряваш за здраве, а пък във Франция съм чувала, че неработещите членове на семейството се записват към здравната осигуровка на работещия.
В Белгия как е?
И ако има някакви документи, които да си извади предварително оттук в България, какви са?

И в Белгия е така, към осигуровката на мъжа си ще бъде.

# 170
  • София
В Белгия как е?

И в Белгия е така, към осигуровката на мъжа си ще бъде.

Благодаря!  Simple Smile

# 171
Здравейте! Дали можете да ми препоръчате детски логопед в Брюксел? Имам доста дълъг списък, даден от педиатърката, но ми се иска да събера и малко лични впечатления. Мерси предварително!

# 172
  • София
Здравейте,

Някой може ли да ми каже има ли удобен транспорт от летище Шарлероа до центъра на Брюксел, какво бихте препоръчали евентуално? Видях в сайта, че има влак, автобус и шатъл. Колко време пътуват и какви са им цените. Благодаря

# 173
  • София
Здравейте,

Някой може ли да ми каже има ли удобен транспорт от летище Шарлероа до центъра на Брюксел, какво бихте препоръчали евентуално? Видях в сайта, че има влак, автобус и шатъл. Колко време пътуват и какви са им цените. Благодаря

Шатълът май е до гара дю Миди, бяха ми казали, че е около 35 евро.
За влака - влез на сайта и провери като зададеш дата и от-до направление.

# 174
  • Белгия
Здравейте,

Шатълът всъщност е автобус, 14 евро е в едната посока. Може да се купи билет онлайн от www.flibco.com или на място в автобуса. Не ми се е случвало да няма места, има автобуси през 20 минути. Пристигат за 40-60 минути, в зависимост от трафика. Паралелно с тях има микробуси за 10 човека, вземат същите пари като шатъла. Като се напълнят, тръгват.
Влак не съм ползвала, за него първо трябва да се отиде до гарата на Шарлероа, изглежда ми по-неудобно.

# 175
Малко съм окъсняла, но все пак да кажа - за много години, момичета! Да сте живи, здрави, засмени и с много късмет през тази година!

Дойде време да сменям стола за кола на моето дете, така че ако на някой му трябва стол за 9-18 килограма, може да ми пише на лични. Столът е Макси Кози с изофикс и въртяща се основа:

http://www.amazon.de/Maxi-Cosi-Axiss-Autositz-Gruppe-crystal/dp/ … s=maxi+cosi+axiss

Ползван е две години, но рядко (максимум 3-4 пъти седмично) и е в много добро състояние, не е захабен, няма никакви петна, нито мръсотия по него. На цвят е дънково светло синьо с оранжево.

# 176
  • София
Nedinka

catty m,

Благодаря ви за информацията.

# 177
  • София
Може ли съвет за детска торта? Дъщеря ми е рожденичка скоро и не знам от къде може да вземем детска торта?

# 178
Може ли съвет за детска торта? Дъщеря ми е рожденичка скоро и не знам от къде може да вземем детска торта?

Аз поръчвам за моето дете от една българка в Брюксел и съм доволна и от вкуса, и от вида. Мога да ти дам телефона на лични. И страница във Фейсбук, ама аз нямам, та не знам дали ако ти дам името й, ще можеш да й намериш страницата.

Вкусни торти сме яли от Au Vatel (Place Jourdain), но на българката са по-ефектни на външен вид.

Доста съм яла от тортите, които предлагат по детските центрове. Досега нито една не ми е харесала, обикновено са много шоколадови и крайно неподходящи за деца.

# 179
  • София

Аз поръчвам за моето дете от една българка в Брюксел и съм доволна и от вкуса, и от вида. Мога да ти дам телефона на лични. И страница във Фейсбук, ама аз нямам, та не знам дали ако ти дам името й, ще можеш да й намериш страницата.

Вкусни торти сме яли от Au Vatel (Place Jourdain), но на българката са по-ефектни на външен вид.

Доста съм яла от тортите, които предлагат по детските центрове. Досега нито една не ми е харесала, обикновено са много шоколадови и крайно неподходящи за деца.

Ще съм ти благодарна за телефон и за име във фейса. Au Vatel ще в прослушам, не съм я посещавала, но ми я препоръчаха също.

Общи условия

Активация на акаунт