Белгия - 27

• 139 628
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Може ли съвет за детска торта? Дъщеря ми е рожденичка скоро и не знам от къде може да вземем детска торта?

Аз поръчвам за моето дете от една българка в Брюксел и съм доволна и от вкуса, и от вида. Мога да ти дам телефона на лични. И страница във Фейсбук, ама аз нямам, та не знам дали ако ти дам името й, ще можеш да й намериш страницата.

Вкусни торти сме яли от Au Vatel (Place Jourdain), но на българката са по-ефектни на външен вид.

Доста съм яла от тортите, които предлагат по детските центрове. Досега нито една не ми е харесала, обикновено са много шоколадови и крайно неподходящи за деца.

Ще съм ти благодарна за телефон и за име във фейса. Au Vatel ще в прослушам, не съм я посещавала, но ми я препоръчаха също.

Веднага. Много уважавам О'Вател, но доста си вдигнаха цените в последно време и вече не са ми толкова симпатични. От тях съм поръчвала тортата за първия РД на сина ми - на вкус беше страхотна, но външният й вид не беше съвсем каквото си представях - не че беше лош, ама...

# 181
Тази верига сладкарници има по-прилични цени, знам, че имат каталог за детски торти, но още не съм поръчвала:
http://www.lesdelicesdemonmoulin.be/
Нединка, дай на лични координатите и фейсбука, че и ние ще организираме рожден ден скоро. Можем да избираме торта от парти центъра или да носим своя.

За много години на всички! Да е здрава, мирна и успешна Новата година! Дано най-после да миряса светът Simple Smile

# 182
  • София
Nedinka, fatoumata, благодаря ви за информацията.

# 183
Тази верига сладкарници има по-прилични цени, знам, че имат каталог за детски торти, но още не съм поръчвала:
http://www.lesdelicesdemonmoulin.be/
Нединка, дай на лични координатите и фейсбука, че и ние ще организираме рожден ден скоро. Можем да избираме торта от парти центъра или да носим своя.

За много години на всички! Да е здрава, мирна и успешна Новата година! Дано най-после да миряса светът Simple Smile

Здраве и късмет, Фатумата. Ще ти пратя координатите, които имам, на лични.

# 184
  • Белгия
Аз досега само от Таня съм поръчвала. Коя е тази жена, която препоръчвате? Моите имат рожден ден след по-малко от месец.

# 185
Аз досега само от Таня съм поръчвала. Коя е тази жена, която препоръчвате? Моите имат рожден ден след по-малко от месец.

Същата  Laughing

Много рожденици сте се събрали - да са живи и здрави децата и с късмет!

# 186
  • Белгия
Благодаря за пожеланията!:-)

# 187
За много години, дами! Да се радвате да успешна, мирна и благополучна година! Децата да са здрави и щастливи!  Hug

Ние направихме вече 4 месеца в Брюксел. Минахме през регистрациите в банки, община, училище, през процеса на намиране на квартира и формалностите по него.  Ако някой има въпроси по тези  задължителни стъпки за всеки новодошъл - пресни са ми спомените, мога да помагам.

Вчера прекарахме дъждовния предиобед в природонаучния музей, при донозаврите. Ще се радваме на среща с българчета. Моят младеж е почти на 4 години - навършва ги в края на февруари.

Поздрави! Simple Smile

# 188
Още нещо - ако някой търси детегледачка, нашата ще бъде свободна от средата на февруари, от Бълкгария е. Ако някой иска, мога да дам подробности на лични. С чисто сърце мога да кажа, че е прекрасен човек, на който може напълно да се разчита.

# 189
Още нещо - ако някой търси детегледачка, нашата ще бъде свободна от средата на февруари, от Бълкгария е. Ако някой иска, мога да дам подробности на лични. С чисто сърце мога да кажа, че е прекрасен човек, на който може напълно да се разчита.

ddco, би ли ми дала координатите на детегледачката на лични. Не са за мен - аз съм си внесла лична  Joy, ама една приятелка търсеше за сина си, та мога да й ги дам, ако все още не е намерила.

Моето дете е почти на 3 и половина, така че биха могли да са компания с твоето. Има обаче известно ограничение - моето дете не говори български. Всичко разбира, но не говори. Във всеки случай езикът надали ще е пречка - той е изключително социално дете и винаги готово за игра.

Отдавна си мислим за този музей на динозаврите, ама като дойде неделя, все го забравям като вариант за излизане. А живеем на половин час пеша от него.

# 190
Nedinka, ще ти пиша на лични, разбира се.

На нова компания за игра винаги ще се радваме. А това, че двамата ще трябва да се разбират на френси, го броя за плюс.

Вчера бяхме в детския музей, голяма игра падна там, с мъка си тръгнахме. Simple Smile

# 191
В детския музей не сме ходили, но този с динозаврите е любим на малкия ми син. Колко му е да си спретнем една българска визита заедно с малките любители на животните.
Все се каня да питам живеещите в Брюксел как се чувствате с всички тези мерки за сигурност, заплахи и т.н. На мен ми действа потискащо всяка вечер да има военни пред супермаркета, а и на ключови места из града. Май така ще бъде и занапред  Sad

# 192
Какъв е този детски музей?!

Fatoumata, аз нямам проблеми с мерките за сигурност, детето много се впечатлява, бабата леко се е спекла, но на нея принципно Брюксел хич не й допада (т.е. населението му), така че това допълва общата й отрицателна представа за града. Миналата седмица бяхме на концерт във Форе Насионал и вътре в залата имаше войници. Майка беше миналата седмица в Икеа и там било същото. Предпочитам войници, отколкото някой да ни гръмне, но като гледам какво е положението в Белгия, мисля, че и войниците няма да помогнат - просто все още никой не е решил да направи нещо. Такава дандания се вдигна през ноември, парализираха целия град, накрая никой не хванаха и всичко си тръгна постарому. Ноу комент!

А и вижте какво откриха миналата седмица в Дисниленд... Страшна работа!

Войници в супермаркета май не съм виждала.

# 193
  • София
Какво са открили в Дисниленд?

Мен адски ме подтиска тази обстановка, още повече, че съм и като вашата баба, Nedinka, нехаресваща Брюксел. След 13.11. и по Коледните празници направо ми беше свито сърцето да не се случи нещо тук.

Може ли повече инфо за този детски музей и на динозаврите - къде се намират (или поне как им е името на френски,ч е да ги потърся).

Моят сил бе силно впечатлен от музея на колите и от автоизложението, което май приключи. Но те са си маниаци с баща си  Crazy

# 194
Какво са открили в Дисниленд?

Мен адски ме подтиска тази обстановка, още повече, че съм и като вашата баба, Nedinka, нехаресваща Брюксел. След 13.11. и по Коледните празници направо ми беше свито сърцето да не се случи нещо тук.

Може ли повече инфо за този детски музей и на динозаврите - къде се намират (или поне как им е името на френски,ч е да ги потърся).

Моят сил бе силно впечатлен от музея на колите и от автоизложението, което май приключи. Но те са си маниаци с баща си  Crazy

Някакъв челяк (ама не знам каква националност) се опитал да влезе в един от хотелите на Дисни с два пистолета и Корана в куфара. Казал, че пистолетите били за собствена защита - сладур!

Музеят на динозаврите всъщност е Природо-научният музей до Парк Леополд (по-скоро върху парка) - Musee des sciences naturelles.

За детския музей нищо не знам - и аз питам.

Моето дете ги водиха от матернела в музея със самолетите в Cinquantenaire през октомври. Не знам какво му беше влязло в главата, но беше впечатлен. В края на февруари ще ги водят в някакъв планетариум (не знам дали не става въпрос за обсерваторията в Юкъл), ама в информационната бележка до мен пише Planetarium.

Общи условия

Активация на акаунт