Белгия - 27

• 139 945
  • 762
  •   2
Отговори
# 195
  • София
А, приородо научният музей и ние сме го замислили, дори днес един колега ми го хвали.
Музеят със самоетите военния музей при парка ли е? Срещи този с колите?

При нас от матернела ги водиха на ферма, а сега в някаква къща някаква-си предстои. Нищо не разбирам от това, малката не може да ми обясни, учителките не говорят английски, изобщо от матернела не вдявам какво се случава... Rolling Eyes

# 196
Предполагам, че музеят със самолетите е този на армията. Да не са ги водили във фермата Nos Pilifs, до Лаекен? Моето ги водиха там от яслата миналата пролет, а и ние ходим сравнително често, когато времето е ок.

В нашето псевдо-училище също учителките не са хич приказливи. В началото бях потресена, тъй като бях свикнала на пълен отчет от яслата - какво е правил, колко е ял, колко е спал, в какво настроение е бил. Сега обаче няма такива неща - и тъй като моето дете единия ден беше още в яслата, а на другия - в матернел и просто слезе от втория етаж на сградата на първия - уж нищо на пръв поглед, а разликата в методиката беше просто фрапираща. Ама им свикнах, де.

# 197
  • София
При нас просто никакво желание за комуникация на друг освен френски език няма Sad Хем им писах бележка на френски с обяснение, че не го говорим, с молба по мейла да ми кажат как е детето, аз ще си го преведа... ама... нищо. Не помня вече как се казваше фермата, то си е живо приключение да превеждаме всикчо бележки и съобщения, които ни пускат във фолдъра на детето. Ама пък тя ходи без рев, което пак е добре. Но не спи там, още не мога да преглътна спането с дрехи и обувки.

# 198
Много набързо влизам да пусна линковете

Детският музей:
http://www.museedesenfants.be/site/
Събота и неделя работи от 14:30 до 17:00.
Не отивайте с "музейна" нагласа там, пригответе се за щура игра. Simple Smile

Природонаучният музей:
https://www.naturalsciences.be/

# 199
  • София
Много набързо влизам да пусна линковете

Детският музей:
http://www.museedesenfants.be/site/
Събота и неделя работи от 14:30 до 17:00.
Не отивайте с "музейна" нагласа там, пригответе се за щура игра. Simple Smile

Природонаучният музей:
https://www.naturalsciences.be/

Мерси боку, както се казва  Mr. Green

# 200
Детският музей има уникално работно време - трудно бихме сме класирали за него, да не кажа, че е почти невъзможно.

Мерси все пак за информацията!

# 201
Музея на децата - работно им време е смахнато, няма спор. Но ходенето си заслужава. Има няколко стаи с тематични кътчета и разнообразни занимания.
Дворът им е хубава детска плщадка - с пързалки, люлки. Мисля, че е достъпен по всяко време. Бяхме ходили един съботен предиобед - сградата беше заключена, но играхме на площадката (беше ноември, не валеше Wink).

------
Военните - не ме спичат те, а причината да са там. Избрахме си "супер" момент да се преместим в Брюксел.

# 202
Дааа, в интересни времена живеем. Като гледам новините, никак не се обнадеждавам.
Брюксел е мръсен и зле управляван град, но в него има прекрасни места, сгради, паркове, зеленина, културен живот и т.н.
Двете неща, с които трудно се примирявам, са системата за изхвърляне на отпадъци и липсата на безопасни велоалеи. Направо ми се свива сърцето, като гледам как колите подминават на косъм колоездачи по натоварените улици. Затова нашите колелета събират прах.

# 203
Има ли български магазин в Лиеж или околността?

# 204
Здравйте,

И аз намирам че музея за деца е за родители и деца които се чудят какво да правят през деня.
Работещ човек и дете на училище не могат да го посетят.

Добре дошли на скородошлите мами в Белгия.
За разлика от някои, аз си обичам Брюксел (не населението, а самия град).
Не се виждам да живея извън. Много съм привързана към града.

Моят юнак и той ще стане на 4-ри март месец.
Нединка, с теб сме писали, ама познаваме ли се лично?

# 205
  • София
Момичета, къде могат да се изхвърлят скъсани дрехи? Гледах, че има някакви зелени и жълти контейнери, но доколкото разбира са за здрави здрехи, които отиват за благотворителност. Но къде мога да изхвърля неставащи за нищо дрехи и обувки?

Аз не харесвам Брюксел, но извън ми харесва. Влюбих се в Брюж.

# 206
Catty m, аз бих напълнила един бял чувал само с това и бих го изкарала в деня за събиране.

Относно Брюж, да, красив град е, но не мисля че да се живее там не би било същото. Предполагам че влагата е още по голяма отколкото в Брюксел.

# 207
  • София
Catty m, аз бих напълнила един бял чувал само с това и бих го изкарала в деня за събиране.

Относно Брюж, да, красив град е, но не мисля че да се живее там не би било същото. Предполагам че влагата е още по голяма отколкото в Брюксел.

Да, сигурно си права за влагата в Брюж.

Какво имаш предвид в деня за събиране - на общия боклук ли (белите торби)?

# 208

Какво имаш предвид в деня за събиране - на общия боклук ли (белите торби)?

Да

# 209
Здравйте,

И аз намирам че музея за деца е за родители и деца които се чудят какво да правят през деня.
Работещ човек и дете на училище не могат да го посетят.

Добре дошли на скородошлите мами в Белгия.
За разлика от някои, аз си обичам Брюксел (не населението, а самия град).
Не се виждам да живея извън. Много съм привързана към града.

Моят юнак и той ще стане на 4-ри март месец.
Нединка, с теб сме писали, ама познаваме ли се лично?

Не знам дали се познаваме лично, по-скоро не, но бихме могли да поправим това.

Аз вече не знам какво харесвам и какво не, ама все едно. Тук съм, добре съм, имам семейство, работа и приятели - останалото както дойде! Ама определено има други места, в които бих предпочела да живея - не мога да се отърся от мисълта ''аз не съм от тук и съм за малко'', въпреки че съм от 10 години тук и дори имам собствено жилище.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 14:27 от Nedinka

Общи условия

Активация на акаунт