Белгия - 27

• 142 277
  • 812
  •   1
Отговори
# 795
Чудесни новини!
Да разведрим темата – препоръчвам на всички до 9.11 да се заредите при възможност с Cirque du Soleil – Alegria.
Чудесен саундтрак (номиниран за Грами), страхотна енергия и въобще много поетичен и приятен спектакъл.

# 796
Здравейте момичета, имам нужда от бърз отговор - имат ли в Белгия обикновените лекарства други търговски наименовения, имам предвид такива като Фервекс и Нурофен стоп колд, например, и продават ли се свободно в аптеките? Фервекс е на UPSA но знам ли...

# 797
  • тук и там
Фервекс няма в Белгия.Нурофен се продава.Стоп Колд мисля е Колд &Флу,но проверете все пак.

# 798
Не само Фервекс. Изобщо този тип комбинирани препарати, съдържащи парацетамол и псевдоефедрин, които се разтварят в гореща вода, не са широко разпространени. Не мога да кажа, че няма абсолютно никакъв аналог, но не съм виждала.

# 799
Много благодаря!

# 800
Еквивалент на Fervex e Dafalgan. На другото е Nurofen Cold & Flu. Продават се свободно и без рецепта. Фармацевтите в Белгия са задължени да дават насоки и могат да предложат вариант на това, което се търси. Хубаво е да се споменат активните основни съставки, за да ориентират правилно.
Ако се пита за активни съставки и дори се покаже кутия на това, което се търси, те ще видят и ще се ориентират. Свикнали са да сравняват чуждестранни марки.

# 801
Dafalgan е чист парацатемол. Най-добре заинтересованият да отиде в някоя аптека, да обясни какво му е и те ще му предложат нещо подходящо.

# 802
Отново много ви благодаря момичета, точно така ще постъпим.

# 803
Iris, ако много държите на Фервекс и не намерите аналог, можете да видите за някоя френска аптека/дрогерия с доставка до Белгия. Въпреки че докато дойде доставката, може и да не ви трябва вече.

Например тази има Фервекс и доставка до Белгия - https://www.pharmacieveau.fr/fr/products/fervex-adulte-gout-orange-8-sachets-464
Не съм я проучвала, само да кажа, не мога да кажа дали е читава.

# 804
Момичета, сменям апартамент в Брюксел и и ми трябва фирма с ван или нещо такова да премести едно легло и пътечка за тичане. Имате ли идея към кого да се обърна? Като пусна запитване на английски,директно пробват с безумни оферти като цена. Пример, искаха ми 600 евро за да окосят 30 кв градина Joy

# 805
Момичета, сменям апартамент в Брюксел и и ми трябва фирма с ван или нещо такова да премести едно легло и пътечка за тичане. Имате ли идея към кого да се обърна? Като пусна запитване на английски,директно пробват с безумни оферти като цена. Пример, искаха ми 600 евро за да окосят 30 кв градина Joy

Услугите са скъпи в Белгия. Пробвайте с някой от българите на първата страница. Ако не успеете, мисля, че в Брико дават под наем камионетки, но без шофьор, т.е. трябва вие да карате (или да намерите някой да го направи).

# 806
Благодаря, Nedinka, ще пробвам с един от контактите даден на първа страница, не бях обърнала внимание. Иначе ми е ясно, че е скъпо, но не това ми е проблем, ами че ми дават оферти като за лапни-шаран защото питам на английски Rolling Eyes

# 807
Noragami, ако има кой да ти помогне, най-евтино ще излезе да си наемеш бус за един ден и да си пренесеш нещата.

Ето от тук сме наемали - https://www.dockx.be/en/moving-van-rental/brussels-1000 . Струваше 100-ина евро и трябваше да оставим 400е депозит, който си взехме после.

Иначе предполагам, че знаеш, че ако си на висок етаж, нямаш право да използваш асансьора на сградата. За обемисти неща трябва външен асансьор и запазване на място за него в общината.

# 808
Wild Poppy е права за асансьора, но аз лично не бих се занимавала с външен асансьор за едно легло и една пътечка за ходене - златни ще излязат и по-добре нови. Спокойно да си ползват асансьора, ако е достатъчно голям, разбира се. Ние в нашия какво ли не от Икеа сме качвали и никога не сме имали проблеми със съседите. Само гледайте да не го ожулите. Ако имате съмнения, лепнете му протектори по стените.

# 809
От партерен етаж до друг партерен етаж ще се местя, та няма проблем с асансьорите. Виж с разрешителните за паркиране се оказа голяма драма Joy
Иначе и аз ги гледах тея бусчета, ама пусто не съм шофьор и означава да се моля на колеги. Благодаря ви все пак, ще звъня утре на българите, ако не ще търся помощ за бусче. С Брико не ми се занимава, че ми скъсаха нервите веднъж като наемах косачка, чак до управител стигнахме.

Общи условия

Активация на акаунт