Белгия - 27

• 139 375
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Намирането на квартира беше най-големият ми кошмар при пристигането. Невероятно тегав пазар, собственици, които те гледат като потенциален престъпник, отвратителни жилища... С мъжа ми сме живели заедно или поотделно в три други западни държави и такова чудо с квартирите не сме виждали.
"Любимият" ми спомен е огледът на едно жилище, при който питах агента къде все пак е тоалетната. Той се усмихна и ми каза: "Не всеки се сеща да пита". Оказа се, че е на полуетажа на път за апартамента  #Crazy  #Crazy #Crazy
Плащат се 2 наема гаранция, а отделно има неустойки, ако си тръгнеш преди края на срока на договора. Чувала съм, че във Фландрия не е по-добре положението. Най-добре е да се работи с агенция. Ще трябва да показвате трудов договор и ще ви разпитват подробно откъде сте и за какво се борите.

А, защо на лични  Rolling Eyes темата е да да си помагаме, искам и аз да имам информация   bouquet
А как заминахме с Трудови договори от България ли? Чрез коя фирма?  Ще се радвам ако споделите   bouquet
Темата не е от най-активните, за съжаление. Ние се преместихме заради работата и не идваме директно от България, мъжът ми кандидатства за определена позиция и беше одобрен.

Da, taka ne e nikak lesen vaprosut s kvartirite , kakto vav Frenskata chast na Belgiam, taka i vav Flamandskata. Moga da vi dam edin polezen site - www.immoweb.be...uspeh !

[/quot/]

Здравей kalidasa,

Виждам че отдавна живееш в Белгия. Може ли да ми кажеш нешо повече за здравната им система и коя осигуряваща компания е по добра. Моля те ако можеш опиши стъпка по стъпка като за новодишли. Също ако имаш инфо за училищата във Фландската част
Благодаря

# 106
Здравейте, има ли майки или бъдещи майки, които живеят или са раждали в Лиеж?
С приятеля ми обмисляме дали да заминем за Белгия или да останем в България.
Ще се радвам, ако някоя от вас може да ми даде съвет и съответно да ми разкаже повече за града и здравеопазването в Лиеж.

Поздрави и хубав ден!  Peace

# 107
Privet Simple Smile

Az jiveia v Meerbeke (tova e selishte v Ninove), nedalech ot Brussel i Aalst ..

# 108
Имам питане към мамите  на  които деца посещават училища Монтесори. Доволни ли сте от обучението,каква е таксата и има ли варианти да се получава помощ от държават ако искате детето ви да посещава такъв тип училище. smile3529

# 109
Един доста нашумял въпрос напоследък.
Усеща ли се в Белгия засилено присъствие на бежанци или само по телевизиите се шуми много?

# 110
Има бежанци в Брюксел. В момента политиците се карат кой какво е трябвало да свърши и защо не го е свършил  Laughing
Не знам какви езици говориш, един от белгийските онлайн вестници има и английско издание
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english

# 111
Един доста нашумял въпрос напоследък.
Усеща ли се в Белгия засилено присъствие на бежанци или само по телевизиите се шуми много?

Не, не се усеща. И не защото няма, а защото през последните години числеността на небелгийското население (да не кажа нещо не толкова политически коректно) придобри застрашителни размери, така че плюс/минус хиляда няма особено значение на общия мулти-култи фон.

Онзи ден се возих в метрото за първи път от няколко месеца - аууууууу, лошо ми стана. Все едно бях в Маракеш - не че съм била там, ама надали изглежда много по-различно.

# 112
Имам питане към мамите  на  които деца посещават училища Монтесори. Доволни ли сте от обучението,каква е таксата и има ли варианти да се получава помощ от държават ако искате детето ви да посещава такъв тип училище. smile3529

Моето дете ходеше на музикален кръжок, където от време на време ги занимаваха с игри Монтесори. Не ми харесваха - нито на мен, нито на детето. А и честно казано, нито едно от останалите десет деца в групата не проявяваше особен интерес.

Знам, че има такова училище в Брюксел, виждала съм автобуса им около нас, но не знам колко пари е и къде точно е. Провери в интернет. Съмнявам се, че ще получиш нещо от държавата за това, че детето ти ходи в частно училище - може би само потупване по рамото, че не пълниш местните държавни училища, които и без това са претъпкани.

# 113
Здравейте, и аз се включвам с молба за помощ. Трябва ми за дългосрочен наем обзаведено жилище с 2-3 спални в Брюксел, в кварталите Сейнт Пиер и Сейнт Ламбер с наем (и консумативи евентуално)  до 1 600. Моля да ми кажете реалистични ли са тези изисквания и в кои сайтове да търся. Повечето жилища са необзаведени, което в случая е проблем, защото семейството не иска да купува мебели, а евентуално само да наеме такива.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 12:34 от zigizagi

# 114
Eто някои сайтове. И моето впечатление е, че обзаведени къщи/апартаменти с толкова стаи се предлагат по-рядко, т.е. трябва повече търпение и евентуално разширяване на географския обхват.

www.immoweb.be
http://logic-immo.be/
http://www.zimmo.be/fr/

Цитат
"плюс/минус хиляда няма особено значение на общия мулти-култи фон"
Joy
Разби ме. Все пак говориш за Брюксел, може би в другите градове е по-добре. Тези, които идват в Брюксел с международен влак, придобиват ярки впечатления още от гара Север.

# 115
  • Белгия
Здравейте, и аз се включвам с молба за помощ. Трябва ми за дългосрочен наем обзаведено жилище с 2-3 спални в Брюксел, в кварталите Сейнт Пиер и Сейнт Ламбер с наем (и консумативи евентуално)  до 1 600. Моля да ми кажете реалистични ли са тези изисквания и в кои сайтове да търся. Повечето жилища са необзаведени, което в случая е проблем, защото семейството не иска да купува мебели, а евентуално само да наеме такива.

За обзаведено жилище не е реалистичен наемът, то и почти няма такива. За необзаведено е дори висок. Ние скоро напуснахме подобен апартамент в Сейнт Пиер, който сега се обявен за даване за 1250 евро (влиза и гаражът в сумата). Ако семейството иска да живее в него дългосрочно, може да го обзаведе от ИКЕА. Ние навремето обзаведохме апартамент 140 кв.м. за около 5 хил.евро.

# 116
Разби ме. Все пак говориш за Брюксел, може би в другите градове е по-добре. Тези, които идват в Брюксел с международен влак, придобиват ярки впечатления още от гара Север.

Съмнявам се да е по-добре в останалите по-малки, но все пак централни градове. Някаква разлика може да има в селата и в малките затънтени градчета, ама то там по принцип няма хора  Laughing

Я кажи, може и на лични, купи ли легло на малкото дете.

# 117
Здравейте, има ли майки или бъдещи майки, които живеят или са раждали в Лиеж?
С приятеля ми обмисляме дали да заминем за Белгия или да останем в България.
Ще се радвам, ако някоя от вас може да ми даде съвет и съответно да ми разкаже повече за града и здравеопазването в Лиеж.

Поздрави и хубав ден!  Peace
Здравей Simple Smile изказвам лечно мнение за Лиеж , живяла съм за малко там и това е единственият град в Белгия , който ми е неприятен . Но около Лиеж има доста китни градчета и селца , които са за предпочитане.

# 118

На мен ми се струва напълно възможно да наемете апартамент с две стаи и хол, напълно обзаведени и с включени режийни за тази сума (1600 евро) във въпросните квартали. Вярно е, че трудно се намират обзаведени апартаменти, но се намират. А цена от 1600 евро не е никак ниска за наем.

# 119
Благодаря ви за насоките и съветите!

Общи условия

Активация на акаунт