Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 36 543
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Извинявам се на всички. И точно защото знам как е с местата и как се борят хората кандидатствах и щях да пренаредя желанията, но за съжаление нямах възможност и като влязох вече беше късно. И не съм казвала въобще да не я пускам. Аз ако мислех така нямаше да  кандидатствам.

Според мен родители като вас първо трябва да решат искат ли да си гледат детето вкъщи или не и колко време да е това. Аз бях категорична, че на 1г няма да я пусна на ясла, та ако ще и 340 лв да взимам на месец(все пак си е загуба на финанси) Сега за ясла ще е на 2г, мисля, че тъкмо и е време да общува с други деца. Но като не я приемат кво да правя... вече се чудя дали и в Кремиковци да я запиша само и само да ходи...а не да гледам колко ми е близо, дали е зад блока и тн. Нямам баби, нямам дядовци, само аз мога да я гледам... това е то.

Помислете колко още много родители са в същото положение. Не искайте съвет от някого, който отчаяно се моли за място. Даже ги сънувах местата... Ама кво им пука на останалите, ще си карат с фалшиви документи, бележки, пък аз ще се трепя за частна ясла...

Няма честност,нито почтеност, вече се убеждавам за пореден път....

# 571
Доста такива молби са удовлетворени. Не изначално обаче... Така че вие с класираните дечица си тръгнете първоначално с набора, пък по-натам говорете за прехвърляне с по-големите. Най-удобните моменти са след 1-ва яслена и след 1-ва градинска. Спомням си, че в градината на моето голямо дете даже по тяхна инициатива ни направиха родителска среща който иска да си прехвърли детето в предучилищна група с по-големия набор (там се бяха освободили места, а нашият - 2008-ми, беше претъпкан) и възможността даже беше не само за януарчета, но директорката предварително беше поискала разрешение от Общината; и някои деца се прехвърлиха.
Понякога, когато има такава възможност, се правят такива неща, защото като се тегли чертата - такива деца престояват в детската градина с година по-малко... което е възможност друго детенце да се възползва от това място.

# 572
 Малко далеч от темата тук и все пак едва ли много, биха казала даже...та пиша по повод, че все бях чула и т.н. начини, за да се спечели някоя и друга точка за класиране, НО да родиш, да не припознае бащата детето, за да бъде класирано на ясла/ градина и едва тогава брак, припознаване и т.н.,,,,,,,,ееееее  newsm78 , та се чудим на нахалството на някои въпроси тук. Извинете, но за мен такова чудо е безочие, меко казано  Twisted Evil

# 573
  • София
Малко далеч от темата тук и все пак едва ли много, биха казала даже...та пиша по повод, че все бях чула и т.н. начини, за да се спечели някоя и друга точка за класиране, НО да родиш, да не припознае бащата детето, за да бъде класирано на ясла/ градина и едва тогава брак, припознаване и т.н.,,,,,,,,ееееее  newsm78 , та се чудим на нахалството на някои въпроси тук. Извинете, но за мен такова чудо е безочие, меко казано  Twisted Evil

О, и аз знам за 1 такъв случай, а на един приятел майката не детето му беше стигнала до там, че да иска да "РАЗ"познае детето, за да ползва доп. т.-и  ooooh! Това ясно, че няма как да стане, защото съдът ще поиска ДНК експертиза и ще се види, че той е бащата... А тя съвсем не беше притисната до вратата, защото той й помага доста финансово, ходеше вс. вечер да къпе малката доскоро, купуваше й обувчици, макар че беше натирен веднага след забременяването...

# 574
При тръгване на училище, януарчето е или на 6 г. и 8 м., или на 7 г. и 8 м. (почти 8 г.). И понеже предпочитам първия от двата варианта, струва ми се, че с оглед на усвояемия материал, по-добре е едно дете да пропусне първа група, отколкото 4-а (втора подготвителна).

Сега разбрах какво имате предвид с Почти безобидн@  Peace
Добра идея. Жалко, че за моята девойка е неприложима, тъй като тамън е свикнала с групата си.

# 575

О, и аз знам за 1 такъв случай, а на един приятел майката не детето му беше стигнала до там, че да иска да "РАЗ"познае детето, за да ползва доп. т.-и  ooooh! Това ясно, че няма как да стане, защото съдът ще поиска ДНК експертиза и ще се види, че той е бащата... А тя съвсем не беше притисната до вратата, защото той й помага доста финансово, ходеше вс. вечер да къпе малката доскоро, купуваше й обувчици, макар че беше натирен веднага след забременяването...
Ама те не го правят само за градината. Държавата явно добре им плаща-за самотна майка, социални помощи, детски, намаления почти без пари тук, там. И като го позволява системата се нароиха суммати самотни майки с  повече от едно дете даже.

# 576
16 чАса никой не е писал в темата - своеобразен рекорд  Sunglasses

Вчера записах децата. Удостоверението ми за настоящ адрес също беше издадено вчера, но директорката гледа датата, от която сме записани на адреса.
За самоосигуряващо се лице първоначално ми поиска "данъчна декларация", но аз й представих справка за история на осигуряването и за да се презастрахова, ми поиска и копие от платежни от януари насам.

За записването в горен набор (родени са м. януари) - директорката сама повдигна въпроса, тъй като миналата година приели 2 първи групи и знаела, че този прием ще е зор, защото т.г. се приема само една група и затова си била оставила резервни места м.г., за да има възможност т.г. да приеме деца със СОП.

# 577
Охххх, 30 часа преди края на записването, има 6 незаписани от общо 18 места в 120 одз /2014 набор. Дали наистина хората чакат последния момент или щв ни се отвори парашутът за томбола

# 578
  • София
При нас са 6....набор 2012 в центъра..........следя ги из късо...........ама се топят..........

# 579
  • София, Манастирски ливади
Момичета, не искам да ви отчайвам, но е напълно възможно да не са записани още. В нашата градина, записването става с предварителен час, именно заради много хора в последните дни.

Стискам палци дечицата ви да бъдат приети.  Praynig

# 580
  • гр. София
Охххх, 30 часа преди края на записването, има 6 незаписани от общо 18 места в 120 одз /2014 набор. Дали наистина хората чакат последния момент или щв ни се отвори парашутът за томбола

Само да кажа, записах синът си (набор 2014г.) в 120 ОДЗ в петък рано - рано сутринта и потвърдителен e-mail получих чак в понеделник. Друга мама ми сподели, че е записала и тя своето дете там (пак набор 2014г) ден преди мен и нямала нито вх. номер, нито потвърдителен e-mail (към онзи момент).

Идеята ми е, че видимо директорката записва накуп по - късно.
Дано все пак има място и за вас. Успех!

# 581
Да споделя информация, когато се работи от вкъщи, т.нар. home office. Важно е за критерия "Месторабота"
Доста фирми позволяват на служителите си да работят по този начин.
Днес записах детето. В служебната бележка беше написано по памет:
" С настоящето се удостоверява, че служителят има право да изпълнява служебните си задължения от домашния адрес".
От ейчарите изрично ми бяха казали, че няма, как да напишат района на градина в бележката, като това можеше да е точка, по която директорката можеше да се заяде, но нямаше никакъв проблем.

# 582
  • София
Списъкът с изследванията, който ни дадоха при записването за ясла тази седмица, съдържа васерман на един от родителите. Изрично попитах това не е ли отпаднало - директорката каза, че не е. Мейлът, който получих от системата не съдържаше това изследване.

Пиша по повод на това, че беше коментирано по-рано, че не могат да изискват това изследване, иначе не е кой знае какъв проблем, така и така ще се ходи до лаборатория...

# 583
След първо класиране Татко Ники, мама Саня и Bueno ни спасиха от голямото треперене цяла нощ и ни уведомяваха на ЛС за резултатите:).
С риск да прозвучи много нахално, ще можем ли да разчитаме отново на тези мили хора утре вечер? Simple Smile
Предварително благодаря

# 584
  • София
Списъкът с изследванията, който ни дадоха при записването за ясла тази седмица, съдържа васерман на един от родителите. Изрично попитах това не е ли отпаднало - директорката каза, че не е. Мейлът, който получих от системата не съдържаше това изследване.

Пиша по повод на това, че беше коментирано по-рано, че не могат да изискват това изследване, иначе не е кой знае какъв проблем, така и така ще се ходи до лаборатория...

Иска си се за ясла (яслена гр. в ОДЗ), някъде из темата/ темите съм цитирала наредбата, ама това е чак при постъпването  Peace

Общи условия

Активация на акаунт