Студенти в UK - 4

• 84 221
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • в света на илюзиите
Заеми за издръжка, като тези за таксите за университет, се полагат само ако сте били в УК поне три години преди началото на курса или ако сте започнали работа преди началото на курса и работите нон-стоп до края на обучението ви.

Scorpzou, имаш ли представа как се доказва, че си живял там 3 години? Защото на мен ми казаха (не особено достоверен източник, затова питам), че трябва да си плащал данъци, ти или семейството ти в Англия.

# 571
Заеми за издръжка, като тези за таксите за университет, се полагат само ако сте били в УК поне три години преди началото на курса или ако сте започнали работа преди началото на курса и работите нон-стоп до края на обучението ви.

Scorpzou, имаш ли представа как се доказва, че си живял там 3 години? Защото на мен ми казаха (не особено достоверен източник, затова питам), че трябва да си плащал данъци, ти или семейството ти в Англия.

Utility bills, Council Tax bills, Tenancy agreements, Bank statements, Payslips, P60s, Letter from employers, Letter from education institution. Поне едно от тези за всеки период.

# 572
  • в света на илюзиите
Благодаря   bouquet

# 573
Да споделя откритието си от днес Simple Smile  Може да ми се смеете , но се радвах като малко дете.
Спиди имат промоция с талончета 15 % отстъпка за пратки в чужбина . Момичето от гишето ми сметна , че за 10 до 31 кг пратка до Англия офис -врата струва 52 лв . Тома Неврни два пъти попита За цялата пратка , или за килограм ? - За цялата пратка е .
Доставката е до 6 работни дни Simple Smile  Ама само да знаете колко ме устройва             Mr. Green

# 574
Shalma, напълно разбирам ентусиазма ти. В началото на годината всяка промоция си е радост, а в края, предполагам още по-голяма. Може ли да споделиш какви са тези талони за отстъпка и откъде се сдобиваш с тях.

# 575
 lyusi , на мен ми го даде момичето в Спиди . Честно да ти кажа не знам при какви условия ги дават ... ние сме им корпоративен клиент и често пращам  по тях  , та ме познава  newsm78. Не съм сигурна , но май го получих не регламентирано  Laughing
Зарадвах се и го споделям , защото наистина бях пред дилема от тук ли да купувам  или там да купува "покъщнината " . Тази цена на пратката в Спиди много улеснява нещата .
Пращам неща в куфара за първите 2 дни , а другото ще й го доставят на място .

# 576
  • София
На Арамекс колет 30 кг беше 60 лв. Пак доставка до адрес.
8 лв не кой знае каква разлика.

# 577
  • София
Моята студентка ще си поръчва онлайн от ибеи или асда на адрес покъщината и завивките няколко дни преди да пристигнем. Искала новичко и английско на промоция  Simple Smile

# 578
  • Bristol
Моят се свърза със съквартирантите си и се разбраха кой какво да носи. Синът е отговорен за чиниите и чашите Simple Smile Нямали маса в столовата, казах му да търси магазини втора ръка и от там да взимат. Има прекрасни запазени комплекти маси със столове на смешни цени.

# 579
Привет, момичета! Спомням си, че някъде беше обсъждано пълномощното, но не го открих на първа страница? Има ли някъде примерен формуляр, който да допълня?

# 580
Така е, трудно се открива, особено ако пред него с големи червени букви пише "ВАЖНО!"

# 581
Открих подробен вариант тук и малко го редактирах: http://www.kaloianova.com/example.php

П Ъ Л Н О М О Щ Н О-безсрочно

Подписаният/ата ____________________________________________________________, ЕГН________________________________, с л.к.№_____________________________, изд. на ____________г., от МВР- ______________________, с настоящето УПЪЛНОМОЩАВАМ _____________________________________________________________________________________, ЕГН________________________________, с л.к.№_____________________________, изд. на ____________г., от МВР- ______________________, със следните права:
Да ме представлява в Република България пред всички органи на държавна власт и управление (централни и местни), административни, митнически, НАП, Агенция по вписванията, съответната Агенция по геодезия, картография и кадастър, Националния осигурителен институт, Здравната каса, Националния статистически институт, данъчните власти, всички застрахователни дружества, пред Полицията, КАТ, съдебните власти, водоснабдителните и електроснабдителните дружества, “Топлофикация”, фирмите за топлинно счетоводство, „БТК” ЕАД, Vivacom,  Теленор България ЕАД,  Мобилтел ЕАД, и други, да извършва всички необходими фактически и правни действия, като за целта съставя, попълва, подава, изисква и получава документи, молби, справки, формуляри, декларации, данъчни декларации, удостоверения, разрешения и други, да подписва всякакви документи, изпълнява всички мои задължения, води преговори, сключва договори и спогодби. Да получава и предава парични суми, ценни книжа, документи и вещи от и на лица, фирми, организации, учреждения  и предприятия. Да води преговори и да сключва и приключва от мое име договори, каквито намери за добре и при цени и условия, каквито договори.
Да открива и  закрива  банкови  сметки в  лева и във валута във банка по неин/негов избор, включително, но не само:  “Банка  ДСК” ЕАД, “Уникредит Булбанк” АД, „Райфайзенбанк (България)” ЕАД, “Обединена българска банка”АД, “Първа Инвестиционна Банка” АД, както и  всички неизброени банки, от мое име и за моя сметка, да тегли и внася суми без ограничение в размера, да получава банкови карти и ПИН-кодове за картата, като за целта попълва всички необходими документи, да ИЗВЪРШВА без ограничение в размера всички банкови операции, включително преводи в чужбина без ограничение в размера, вида на валутата и сроковете, да получава банкови извлечения, парагони, служебни бележки и др., като за  целта ме подписва навсякъде, където е необходимо, включително да ликвидира сметките.
Да ме представлява пред пощенските служби в Р.България и да получава пратки, колети, писма, парични записи, като за целта попълва и подава документи и ме подписва, където е необходимо.
Пълномощното издавам генерално и безсрочно. За всички неописани изрично  в пълномощното случаи, упълномощеният да се счита като мой генерален пълномощник, като пълномощното се тълкува изцяло в негова полза. Същият има право да договаря за всичко от мое име, включително и сам със себе си, включително да преупълномощава с горните права трети лица.

УПЪЛНОМОЩИТЕЛ: _____________________

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 10:42 от AvantiNa

# 582
Така е, трудно се открива, особено ако пред него с големи червени букви пише "ВАЖНО!"
Вещичке, не съм тук от вчера, просто не мога да вляза с другия си акаунт, та отворих нов...
Няма ред който да не съм изчела, от 4-те теми за UK, и 3-те за Шотландия. Посоченото от теб видях МНОГО добре, просто бях останала с впечатление че някъде имаше и примерно пълномощно от някоя мама! Та не съм някакъв преминаваш паразит, който чака някак наготово всичко да му се смели  дори с риск да бъде хубавко "наритан" от теб. примерно Wink)

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 10:41 от AvantiNa

# 583
Брей, колко си люта!  Joy
Ако исках да те наритам, щеше да разбереш.
А между другото примерното пълномощно е прекрасно - с изрично вписаните Агенцията по геодезия, картография и кадастър, водоснабдителните и електроснабдителните дружества, фирмите за топлинно счетоводство и други такива жизненоважни органи в Република България, както и текста за банките - те умират да са упоменати в подобно пълномощно и винаги го уважават.
Само си забравила да поясниш коя "Полиция" (примерно), всичко друго е ОК.
Обаче... няма такова нещо като "генерално пълномощно".

# 584
Дали има или няма такова животно като "Полиция" и "генерално", аз не знам, така си го е написала нотариус Мариела Калоянова.
Аз не съм учила за нотариус. Нито за редактор. А ти? Но пък сигурна съм не е и нужно за да поизтриеш едно и вмъкнеш друго в някакъв примерен документ! Според своите индивидуални нужди.

Общи условия

Активация на акаунт