Студенти в UK - 4

• 84 216
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Е, щом си го е написала нотариус Мариела Калоянова, значи е така.
Разгледах И другите примерни бланки на този нотариус - благодаря, че го сподели, че да знам при кого да не ходя. Не бих си сложила подписа под нищо, написано от него.
Иначе е жалко, че не знаеш, каквото не знаеш. Ама няма страшно - ще се научиш. Особено като тръгнеш с това пълномощно по институциите  Laughing Успех ти пожелавам.
И не се връзвай толкова, че да не забравиш паролата и за този си акаунт, ако много се развълнуваш.

# 586
Е, щом си го е написала нотариус Мариела Калоянова, значи е така.
Разгледах И другите примерни бланки на този нотариус - благодаря, че го сподели, че да знам при кого да не ходя. Не бих си сложила подписа под нищо, написано от него.
Иначе е жалко, че не знаеш, каквото не знаеш. Ама няма страшно - ще се научиш. Особено като тръгнеш с това пълномощно по институциите  Laughing Успех ти пожелавам.
И не се връзвай толкова, че да не забравиш паролата и за този си акаунт, ако много се развълнуваш.

Очевидно въпросната нотариуска те е заинтригувала Simple Smile
Опита си аз лично ще споделя, току виж стана и полезна за някой тук.  Като теб самата! Их...!
Пък като почна да се връзвам на такива като теб, та чак до забрава, ще си направя нов акаунт, BIG MOUTH например... (да си ме познаеш) Wink)
Целуната си  Hug  bouquet

# 587
Е сега вече се притесних сериозно - пази Боже да ме целунат такива като теб!
Отивам да търся някъде из платформата противоотрова  Joy
Този пост да не се взима под внимание, последната дума е твоя, признавам! Просна ме възнак! Респект! Каквото и да кажеш, права си! Отивам да си посипя главата с пепел.
Ама много си готина, значи. Joy

# 588
Е сега вече се притесних сериозно - пази Боже да ме целунат такива като теб!
Отивам да търся някъде из платформата противоотрова  Joy
Този пост да не се взима под внимание, последната дума е твоя, признавам! Просна ме възнак! Респект! Каквото и да кажеш, права си! Отивам да си посипя главата с пепел.
Ама много си готина, значи. Joy

Знам си аз че ме обичаш, ама не щеш да ме припознаеш Wink
Ти си по- готината, ама само като те наръси феята със златен прашец... да си светла и добричка.
Инак така с метличката пак си те долюбвам! Колоритна си!
Форумът е прекрасен! И всяка една от вас!

http://buzzbox.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 12:21 от AvantiNa

# 589
Както в ПИБ, така и в Булбанк вероятно ще имате проблем ако представите такова пълномощно. Нищо от упоменатото в него няма да Ви разрешат да извършите.
За целта Ви трябва, ако не отделен документ, то в същия, но да е упомената конкретно сметката и какво можете да правите, без недоизказаност и без "мвжду които" и т.н. допускащи и дуги тълкования изрази.
Трябва да е точно и конкретно.
Ако искате да е в един документ, бихте могли да ги подредите ... Упълномощава ... със следните права... и 1., 2,  3,  4,, като една от точките е една банка, сметка, действия, друга банка е друга точка, сметка, действия...
Няма вече генерално пълномощно, права е дамата с която си фучите...По скромното ми мнение напразно, права е.
Няма да Ви свърши работа, ще Ви върнат, от тези две банки със сигурност, за другите - звъннете или минете и питайте.
Другите институции са по-ларж....По-зависи на кого ще попаднеш, но банките от няколко години искат конкретика...

# 590
Както в ПИБ, така и в Булбанк вероятно ще имате проблем ако представите такова пълномощно. Нищо от упоменатото в него няма да Ви разрешат да извършите.
За целта Ви трябва, ако не отделен документ, то в същия, но да е упомената конкретно сметката и какво можете да правите, без недоизказаност и без "мвжду които" и т.н. допускащи и дуги тълкования изрази.
Трябва да е точно и конкретно.
Ако искате да е в един документ, бихте могли да ги подредите ... Упълномощава ... със следните права... и 1., 2,  3,  4,, като една от точките е една банка, сметка, действия, друга банка е друга точка, сметка, действия...
Няма вече генерално пълномощно, права е дамата с която си фучите...По скромното ми мнение напразно, права е.
Няма да Ви свърши работа, ще Ви върнат, от тези две банки със сигурност, за другите - звъннете или минете и питайте.
Другите институции са по-ларж....По-зависи на кого ще попаднеш, но банките от няколко години искат конкретика...

Благодаря, StefanB, със сигурност ще е хем конкретно, хем лаконично Simple Smile Донагласям го. Нали трябва да е от полза!
Другото за което искам да попитам е, как стои въпросът с ваксините при вас? Направихте ли подобни?
Или са задължителни само за UK гражданите? Междувременно чакам отговор и от университета.

"The vaccination schedule for Meningitis is changing. If you are aged between 17 and 25 years old and are coming to university for the first time it is important that you receive the new Men ACWY vaccination before you arrive. You can receive the vaccine by calling your GP and arranging an appointment.
Make sure that your MMR (Measles, Mumps & Rubella) vaccinations are also up to date before coming."

# 591
Айде влизай си с твоя ник, стига си всявала смут в редиците. Пременил се Илия, пак в тия, "...давайте жить дружно"  Laughing
Сериозно - за пред МВР и банките ти трябват отделни пълномощни.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 13:20 от cool_witch

# 592
  • България
 Не сме са занимавали с ваксини и никой не й ги е искал в УК.

# 593
Не сме са занимавали с ваксини и никой не й ги е искал в УК.

Грижа са ми на мен, че вече сме минавали през едното заболяване... не знам дали е рисковано да направим или НЕнаправим такава  newsm78

# 594
България върви отдавна по ЕС имунизационен календар. Всички нужни ваксини нашите деца ги имат. На голямата попълвахме формуляр, в който имаше напечатани ваксините и срещу всяка трябваше да напишем датата, на която е сложена. Нямаше разминавания.
Ваксина против менингит искат предимно за граждани на трети страни и особено тези от Африка и Азия (обяснимо), но си стои на сайта - който реши, да се съобрази. Това пак във формуляра беше вписано - че е за non-EU

# 595
Ваксина против менингит искат предимно за граждани на трети страни и особено тези от Африка и Азия (обяснимо), но си стои на сайта - който реши, да се съобрази. Това пак във формуляра беше вписано - че е за non-EU

В нашия случай не касае UK, но го споменавам, защото тогава ми обясниха, че се изисква тази ваксина за живеещи в общежития /когато живеят много хора на едно място/. Беше обяснение от лекар.

Беше изискване на уни в САЩ и държавата ни изрично бе упомената. Можех да откажа ваксината, като това щеше да й коства здравната застраховка

По отношение на пълномощното и Уич, и Стефан са го обяснили много ясно, че трябва да е конкретно до съответната банка. И ако определено действие не го пише, ще Ви бъде отказано. Например, ако пише да получите карта /може да Ви се наложи, ако блокира или се изгуби/, но не пише да получите ПИН, нищо няма да Ви дадат, защото двете вървят заедно. Хубаво е да си съгласувате пълномощното с банката. Спомням си, че имаше банки, които казаха, че и при налично пълномощно, нова карта няма да ми я дадат /ставаше въпрос за случай на блокиране или изгубване/. Давала се само лично. Отказахме се от тези банки. На едната даже им писах имейл и се опитвах да се изяснявам на по-високо ниво, но ми отговориха, че си е тяхно изискване

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 14:43 от rosss

# 596
Всички уточнения са безрайно полезни, надявам се и за други непитащи Simple Smile
Много внимателно ще подходя с пълномощното! Безценни сте всички! Благодаря от сърце!
 newsm10 newsm03

# 597
Добре де, защо ти е всъщност пълномощно за отделна сметка на детето? Защо не извадиш допълнителна карта на детето към твоята картова сметка ( дори можеш и две, колкото искаш, името на тях ще си неговото, само сметката ще е твоята) и тогава няма да има нужда да се упълномощавате с толкова много права - то ще харчи, ти ще печелиш и захранваш и разправяш с банките, включително ако се наложи да оспорваш плащане (да не се случва) няма да има проблем, иначе трябва изричен текст и за това....
Пак ще е нужно пълномощно евентуално ако се наложии да получиш неговата карта и неговия ПИН, но отпада да се спомене откриване, закриване на сметка, подаване на декларации, оспорване на плащане, тоест текста ще е доста по-лек....

# 598
Добре де, защо ти е всъщност пълномощно за отделна сметка на детето? Защо не извадиш допълнителна карта на детето към твоята картова сметка ( дори можеш и две, колкото искаш, името на тях ще си неговото, само сметката ще е твоята) и тогава няма да има нужда да се упълномощавате с толкова много права - то ще харчи, ти ще печелиш и захранваш и разправяш с банките, включително ако се наложи да оспорваш плащане (да не се случва) няма да има проблем, иначе трябва изричен текст и за това....
Пак ще е нужно пълномощно евентуално ако се наложии да получиш неговата карта и неговия ПИН, но отпада да се спомене откриване, закриване на сметка, подаване на декларации, оспорване на плащане, тоест текста ще е доста по-лек....

Да, аз открих разплащателна сметка в ПИБ, на мое име, в паунди, с 2 дебитни карти към нея- за мен и нея.  В случая текста ще по- лек, да. То за тази банка конкретно не се знае и дали ще послужи изобщо, но! Проба- грешка, нали?
Ще допълня текст и за МВР и вадене на нови лични документи . И текст НЗОК и здравните осигуровки. И за Виваком Например... Няма да е толкова голямо.  newsm78

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 16:13 от AvantiNa

# 599
  • някъде из облаците

Да, аз открих разплащателна сметка в ПИБ, на мое име, в паунди, с 2 дебитни карти към нея- за мен и нея.  В случая текста ще по- лек, да. То за тази банка конкретно не се знае и дали ще послужи изобщо, но! Проба- грешка, нали?
Ще допълня текст и за МВР и вадене на нови лични документи . И текст НЗОК и здравните осигуровки. И за Виваком Например... Няма да е толкова голямо.  newsm78
 Аз не знам МВР да разрешават с пълномощно вадене на лични документи, а за получаване си имат в бланката, където се вписва упълномощен, та тук пълномощното се обезсмисля. И това е от личен опит, получавала съм лични документи и ЕЗОК без генерално пълномощно. Здравните в нашия НАП съм ги оправяла без пълномощно, но някъде търсят, но не съм сигурна дали трябва да е нотариално. За пет години само в банките ми е трябвало, и то ДСК искат титуляра лично да подтвърди и тогава заверяват копие на пълномощното, с него ходех и веднъж подавах за ЕЗОК, ама тя така си изтече, докато я изпратя, абе така и не я изпратих, щот не й трябваше.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 17:07 от valha

Общи условия

Активация на акаунт