Боледуване на децата ни - тема 26

• 40 011
  • 706
  •   1
Отговори
# 675
Мейбълин, стискам палци нещата да тръгнат в правилната посока. И детенце бързо да оздравява.
Колкото до хомеопатията с която не съм много запозната да кажа Laughing Ползваме такава от края на януари. Да чукна на дърво от тогава детето ми не е боледувало. Има една - две хреми за по 3 дни. Лечението никога не е било с препарати с разреждане по- малко от 200 CH.  Преди съм се пробвала да лекувам с препарати от аптеката с разреждане 9, 15, 30 ch. Хомеопатката каз че само съм замскирала нещата с тези ниски концентрации. Никога не изписва нещо за време. Тоест това ще го пиете 5 дни. Обикновено е ти ще видиш подобрение  изчакай един ден и дай още една доза. Рядко имам точно определено даване. Казва можеш да го даваш по 2 пъти на ден ама то ще предцениш. Препаратите които изписва са според детето. Веднъж в месеца ходим само за да го наблюдава в рамките на час и да ме разпитва. Тоест това което действа по един начин на него , деиства по различен на мен.
И преди съм писала....казва имаш опция да дадеш това и после онова и ако не видиш подобрение минаваш на стандартното. После идваш да го мислим.
Стискам палци за бързо оправяне на всички болни.
Тотто понякога АБ то е по- малкото зло. Миналото лято ММ беше с детето и свекърите на море.
Детето го заболя ухото. Ако беше само с баба си и дядо си - директно давах АБ. Но ММ се справи идеално и без него.

# 676
Hope for Two , дори не знаех, че има такова разреждане. Мислех, че ниската концентрация се дава в пика на болестта (9СH или 5 CH), a за поддържащо лечение се дават от 15СH нагоре. За сега имам еднакви впечатления и от боаронската и тази от немската школа (имунокинд, инфлуцид) - еднакво не й действат.
teta75, половин година вече боледува по този начин. До сега не съм чула, някой да казва да се стича зелен/гноен секрет назад. Може би просто не са го споделяли с мен лекарите. Отделно ме наплашиха да не мажа с нищо гърлото, защо инфекцията може да премине директно в кръвта, ако се нарани там. А януари баба й веднъж й го маза, на тампона имаше кръв, аз не знаех за тази опасност и сега само това ми е в главата - дали пък тогава не сме й докарали по-голяма беля  Sad

# 677
За задния секрет - не минаги се вижда, може точно детето да е прегрътнало-тогава не се вижда храчката. Аз винаги гледам заедно с педи и неведнъж лично съм виждала зелена храчка отзад над гърлото. Винаги при преглед я питам дали назад тече нещо. Но то ми е ясно, че има нещо, като почне да гъгне и да не може да си поеме въздух през носа Peace
Никога това зеленото задно гадно нещо не е слизало надолу и слава богу. Но и от мястото, на което си стои, прави проблеми ...

# 678
Питала съм, аз даже толкова разпитвам, че ми се дразнят понякога. Но вероятно точно в тези моменти, може наистина да е преглътнала или да се е оттекло. Веднъж като беше здрава я заведох на УНГ да я види тая трета сливица в какво състояние е. Първо каза, че се стича назад, но бистър секрет. След повторно гледане каза, че нищо не се вижда да тече и че сливицата е нормална, леко увеличена, но предвид, че е била седмица по-рано на АБ в болница, сливицата се очаква да не е съвсем ок.
През месец, месец и половина е болна и от април е всеки път на АБ. Преди април бях по-смела, не бързах с АБ, изчаквах, по седмица съм я държала с висока температура. Сега за мен е по-малкото зло АБ. Силно се надявам като премине критичната възраст 3г. нещата лека по-лека да си идват на мястото и да разреди боледуванията.

# 679
Мейбълин, показа ли изобщо нещо посявката след толкова антибиотици? Как така не са я пуснали още при приемането първия път преди започване на лечението  ooooh! Какво значи лековато да се мисли, че не е вирус. Това да не е боб да се хвърля. Изследвания няма ли за тези хора. Направо побеснявам като прочета за поредната лекарска некадърност.
Преди години лежах с дъщеря ми в Св. Марина. Първо в едното отделение една седмица, после ни преместиха в другото. Точно по същия начин ни мотаха, не пускаха изследвания навреме. Беше на два антибиотика, без да има ясна диагноза. Накрая някаква пневмония измислиха, но не бяха единодушни и искаха да включат и трети, който отказахме. Изписаха ни с една камара неверни диагнози в епикризата.
Така разкатаха здравето на детето, че след това три месеца все беше болна, а я гледах вкъщи.

# 680
Вярно, каква посявка са правили след АБ ooooh!
Едни кръвни с ЦРП и утайка да пуснат поне, да се види накъде вървят нещата..
А посявка като са ги приемали си мисля че са пускали, те пътеките са такива, обикновено на втория ден пускат посявки и урина, ама знае ли човек ква пътека са писали Rolling Eyes

# 681
Аз пък ви се чудя, що ругаете докторите.
Кола като я закараш на сервиз е най- лесно да се разбере какво и е като я закачиш на тестер. И най- трудно се диагностицира като караш само на слуха на механика.
Същата глупост сътвориха със здравеопазването. Нашата лекърка разполага с 50 лева за изследвания на месец. Знаете колко струва една ПКК. А при нея ходят само децат дето ЛЛ не са се справили с тях. Като отида и попитам да пуснали кръвни или секрет. Милата почти се размазва. С куп изследвания и на нея и е ясно и на нас спокойно.
Та и в болниците така. За синузит се полага един АБ. Ако включат втори някой трябва да го плати. Та по добре да спестят от посявка. Най- вероятно двата АБ ще покрият бактерията.

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 07:21 от Hope for Two

# 682
  • shumen
Тото,как е днеска детенце?"
Мейбълин,а Вие?Леле,ама как няма да пуснат една АБ тези доктори,ами ще лекуват на сляпо.

# 683
Здравейте ние септември тръгваме на ясла с голямо притеснение Blushта започнах да чета старите теми но....няма изчитане и направо ще питам (ако е питано извинете ме) някой ползвал ли е шуслерови соли,чудя  се какви имуностимулатори да взема за малкия.ние ползваме коластра и сме доволни.той до сега не е боледувал,дали е от витамини Уелкид  които давах незнам Rolling Eyes
коластра  или шуслерови соли,моля за мнение от компетентни мами  bouquet

# 684
El не съм компетентна а съм препатила. Първата година в ДГ / сина ми тръгна на 2.7 месец/ давах от всичко кото ми предложеха. Самбокус / нещо с бъз беше/, Есберитокс, Саменто, ШС, Витамини , Осцилококциум, Инфлуцид, Борови връхчета, Пчетен прашец, Сребърна вода....сигурно пропускам нещо. Сина ми повече от 4 последователни дни на градина нямаше. Втория месец пи 2 АБ един след друг.
2 рата година нищо не давах. Разреди боледуванията. В началото по едно на месец после по едо на 2 месеца. АБ е пил веднъж, максимум 2 пъти за цялата година.
Сега беше 3 година в ДГ. Пак нищо не съм давала. Има 2 боледувания за цяла година.

Та моя опит - каквото и да даваш все тая.
Успех с яслата и по- малко болести.

# 685
  • Варна
Та моя опит - каквото и да даваш все тая.
Успех с яслата и по- малко болести.

+1
Тези имуностимуланти ми се струва, че са просто една машина за пари. Никаква особена полза не съм видяла от нито един от тях.

# 686
и аз се присъединявам към мнениего за имуностимулантите - чудодеен ефект нямат. моята боледуваше най-тежко непосредствено след и по време на приеми на имуностимуланти, накрая започнах да си внушавам, че вредят (сигурно е било просто съвпадение).
но пък даването им как успокояват мама, че все пак прави нещо, за да предпази детенцето си от болести  Laughing

# 687
И аз съм на същото мнение за имуностимулантите!
Успокояват майката че прави нещо по въпроса с имунитета,а всъщност докато детето не придобие такъв след известно време на боледувания(от типа 3-4 дни на градина,10-12 вкъщи) няма полза от тях.
Давала съм Имунобор преди градината,но нищо не си спестихме-хреми,ангина,два отита за цялата учебна година като повечето време се гледахме вкъщи...Само Варицелата пропусна,защото не беше редовен в ходенето  Rolling Eyes
Моля се тази година да са по-добре нещата!

# 688
Eeeeх, да отикаме поне до 7 години..
Едно време гледам малки дечица и си мисля - глей какъв кеф е да имаш малко дете - сладичко, само го гушкаш и мачкаш, и си го обличаш като кукла - ама никой не ми каза, че такъв ад ще е с тези боледувания, докато са малки Mr. Green пък и да е казал, хич не съм му повярвала и не съм го отразила Blush През ума не ми е минало, че може да е толкова трудно заради тези болести и притесненията покрай тях..
Млада и зелена съм била тогава, еееех Joy

# 689
Ами  ще му взема коластра ,за собствено успокоение  Mr. Green   и като почне учебната година  ще се "видим" пак тука Cry

Общи условия

Активация на акаунт