Боледуване на децата ни - тема 26

• 40 008
  • 706
  •   1
Отговори
# 690
  • shumen
Аз най доволна останах от Имуномикса.

# 691
Ами  ще му взема коластра ,за собствено успокоение  Mr. Green   и като почне учебната година  ще се "видим" пак тука Cry

Моята на фона на коластрата и водораслите, ей така, за собствено успокоение давани  Wink, отключи астма в яслата. Не мога да твърдя, че точно те са причината, но така сериозно ги намразих точно тези двете от тогава  Confused Детето до този момент нямаше сериозно разболяване и тогава като се почна, все сме на въртележката, само последната година слизаме за малко да отдъхнем  Laughing
Мейбълинче, как сте?  Hug
Тото, и на вас бързо оздравяване  Hug

# 692
И аз много имуностимулатори купувах ...
На братовчедка ми момиченцето пък беше много пълничка и отслабна с афа синьо зелени водорасли- детенце 3-ти клас,за имунитета не знам как действат.
ПП - Предписани са й от лекарл

# 693
Малката за сега е по-добре, към оправяне вървят нещата. Но ще си продължи АБ, че май 7 дни, вместо 5. Може и вирус да е било, може и АБ да е помогнал - не знам. Не съм видяла ефект от имуностимулатори, вкл. и от един доста скъп американски витаминен сироп, уж някаква страшна панацея. Ще видя дали ще давам тази зима нещо. За сега пробвам с хомеопатия, но понеже съм от невярващите, че помага, я давам за мое успокоение, че поне нещо правя. Реално не съм и забелязала ефект да има.
Факт е, че и да не ходи на градина е болна, така че се надявам на есен да изкарва по-леко нещата, а аз се надявам да имам повече търпение и здрави нерви.
Дано и при Мейбълин вече са тръгнали нещата на оздравяване!

# 694
  • Варна
Голямо привет на всички!

Изписаха ни, току-що се прибрахме. Приеха ни в събота с до 38Т, в неделя сутринта се събуди с 37, след час смъкна и оттогава нищо. Понеделник и вторник похъркваше и се покашляше, след това и тези отшумяха, Т не се появи повече. Отделно петъка преди да ни приемат ни казаха да си пуснем микробиология от носа и гърлото, само за да му пуснах същото и в събота с идеята, че не сме можели да чакаме резултатите и веднага трябва да започнем АБ (пети вид). Аз май споменах, че нашата педиатърка смяташе, че е лепнал вирус след първата хоспитализация, но в болницата бяха категорични, че не било възможно, те нали го изписаха с един задръстен синус, който се очакваше да се дренира от лечението с Аугментин, но не стана, както и да е...В сряда ходихме на скенер, на който се видя, че синусът му се е дренирал сам и няма да му правят пункция. Доц. УНГ каза, че синусите му били за отличен 6, обаче на снимката имали съмнения за някакъв лек отит. Прегледа му ушите, каза няма отит и коментара му беше "явно сте лепнали някакъв вирус и за това сте се върнали тука". Питах го дали сме за изписване, каза че според него да, но тези в нашето отделение да преценят. Те ест искаха да си изкарат пътеката и ни държаха до днес, но аз им казах, какво е казал УНГ, че е вирус, обаче те супер запънати "Не, той го вижда след 5 дни на АБ в едно добро състояние и за това така ви е казал  Shocked, ние сме убедени, че е била предишната инфекция." Тук аз ги питам дали е излязла микробиологията от събота, която те лично пуснаха при приемането, провериха и ми казват, че не се е изолирала никаква бактерия (а те ни приемат и лекуват именно за бактерия 1 седмица, която е деня на приемането не е съществувала). Последващият коментар беше "Ами когато не се изолира бактерия, ние винаги поставяме резултатите под съмнение, докато когато се изолира - не се съмняваме в резултатите". Казах им, че ще отида да си взема моите резултати от ден преди това, които ме накараха да пусна, те показаха някаква дребна кандида в устата, на което микробиоложката коментира "Явно от прекомерна употреба на АБ"...Попитах ги, защо при първото ни хоспитализиране, когато Симеон беше много зле, не са му пуснали микробиология и най-вече при изписването ни първия път не са я пуснали, за да му предпишат поне правилния АБ за домашното лечение - получих философстване как базирано на дългогодишния им опит Аугментина много добре повлиявал нам-си-кво и аз пак "А според Вас беше ли удачен този АБ и трябваше ли да се стига до повторно хоспитализиране?!?!?!"...е, не си признаха и това е...Накрая само смутолевиха, че от сега нататък винаги ще му пускат антибиограма преди да изписват нещо...
Дадоха ми рецепта за Клиндамицин, който трябва да пием до вторник, обаче таблетките били по 150 мг, а за възрастта на детето трябвало по 100мг да пие, та надълго и нашироко ми обясняваха, как трябва да цепя таблетките на три и да му давам 2/3...Е няма такъв АБ на таблетки, капсули са с прахче, пратиха го в друга аптека, където уж имали везна и можели да му ги дозират - онези се опулили и казали, че това е нелепо и били потресени, какви рецепти се изписват от детското онко във Варна....
Сега накараха ММ да отиде до болницата пак (която хич не е близо), да му дадат някакви спецификации на нова рецепта и след това да идел до другия край на града (още много по-далече) в някаква аптека, където работела приятелка на докторката, която щяла да се навие да изсипва ампули с АБ и да ги разделя на 100мг  Shocked ...Просто толкова съм им бясна, че няма накъде. Моля се с 5 ръце детето ми да се закрепи и да не опираме до тях, че...Не че не съм благодарна, че детето ми оздравя, но според мнението и на други лекари, в можело да мине лечението малко по-неагресивно от това и без радиация за 10 години напред в тялото му и 5 АБ...Както и да е, надявам се, че е зад гърба ни, благодаря, че ме изчетохте и подкрепяхте така топло.
 Hug Hug Hug

# 695
Мейбълин, радвам се, че сте вкъщи. Давай пробиотици сега, за да се закрепят червата и не го събирай с никакви деца. Гледай да го пазиш колкото може повече.
 Секретът след толкова антибиотици няма как да покаже нещо. Не знам как не ги досрамя.

# 696
  • shumen
Мейбълин,така са.Държат докато им изтече пътеката.Добре поне,че детето е добре вече и сте си вкъщи.
Тото,оправяйте се и Вие.

# 697
Надявах се да не пиша много в тая тема лятно време, ама пак съм тук. С Т 37.8, засега без друг видим симптом. Дано е някое леко вирусче само и да минава бързо Praynig Ама изкара 2 седмици в градината поне този път(рекорд)
Мейбълин, надявам се всичко да се е нормализирало при вас. Неприятно изживяване си е, но важното е, че е минало и детето се оправя. Пожелавам ви да нямате такива случки повече Hug

# 698
  • shumen
Цветна палитра,оправяйте се скоро.Дано е някое леко вирусче и мине бързо.

# 699
Здравейте ,бързо оздравяване на всички дечица  Hug

Ако случайно изпишете темата ,че утре заминавам на море ,ако може да ме изчакате да пусна нова ,ще се върнеш събота ,неделя ,дори да стигне 51-ва страница ,мисля че няма да е проблем.

Хубаво лято на всички  Hug

# 700
Надявах се да не пиша много в тая тема лятно време, ама пак съм тук. С Т 37.8, засега без друг видим симптом. Дано е някое леко вирусче само и да минава бързо Praynig Ама изкара 2 седмици в градината поне този път(рекорд)
Мейбълин, надявам се всичко да се е нормализирало при вас. Неприятно изживяване си е, но важното е, че е минало и детето се оправя. Пожелавам ви да нямате такива случки повече Hug

Здравейте,
И ние сме така. Вчера имаше еднократно 38,5, без други симптоми и след 1 седмица ясла.

# 701
  • Варна
На приятелката ми детето и то онзи ден е било със субфебрилна температура за 24ч без други симптоми и след това нищо.

Само за протокола да кажа, че реалната диагноза на сина ми се нарича Периорбитален Целулит. А днес случайно попаднах на този постинг във ФБ: https://www.facebook.com/Viralbound/posts/692148167556433?pnref=story

Щастливо лято на всички и от мен!

# 702
Мейбълин, не съм  чувала за тази болест. А при вас така както на снимките ли беше?
Добре че сподели, да знаем какво да наблюдаваме Peace
Вие как сте, ти поуспокои ли се вече?

# 703
Не е вдигал над тези градуси и не съм давала нищо за Т. Почнах само Инфлуцид и вит. Ц.  През нощта вдигаше до едно положение и се изпотяваше и посваляше. През деня се въртя 37.2-3. Сега е потен пак и е с 36.9. Ще пропусне пак няколко дни от градината, за да си го наблюдаваме. Пък дано и при него да е било само това

# 704
  • Варна
Тете, още не съм спокойна, да ти кажа...Много ме е страх да не му е съсипана съвсем имунната система и да го лепне нещо...  Sad От утре баща му ще остане вкъщи за седмица и имаме уговорка да го води на места където няма хора да се разхождат, защото много ми е жал за детето затворено вкъщи. Още меря Т като луда през няколко часа, защото между хоспитализациите, за първи път беше много жизнен и игрив с около 38Т и вече не му хващам вяра, че ще окапе ако вдигне Т.
Чак не мога да се зарадвам, че е здрав. Давам пробиотик, вит. Д по една капка и шуслерова сол 3 по 2 таблетки сутрин профилактично, уж действало противовирусно. АБ е много горчив, разтварям във вода и слагам 1 ч.л мед, но пак с много зор пие и го следя да не повърне, защото ми казаха, че много дразнел стомаха...Ще му се събере един месец вкъщи до следващата ясла и тогава искам, не искам, ще трябва да го пусна отново в света, дори и със свито сърце... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт