Андалусия

• 68 629
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
до Севиля има полети от Бергамо, а до там Уиз от София
преди 3 години така ходих, както и това лято 

# 166
О, верно че после трябва и да се върнеш до Мадрид! Е то така половината ти време отива в пътуване от и до там. Гадост.
Да, така е.
За нас беше вариант, защото исках да отидем и до Толедо и на отиване се съчета идеално с късния полет от София. Но пак са си два дни, в които имаш 5-6 часа път. Вярно, че е приятно, много ми харесаха магистралите в Испания, с онези ми маслинови горички и човек ако си направи програма, къде да спре за почивка, пак ще е приятно, но е път и време, което е добре да се сметне.
Бяхме намерили и страхотна компания за коли под наем, с включена пълна застраховка и на много добри цени, но уви вече не съществува Sad

# 167
  • София
Бързият влак е вариант от към време, но ценово май не е изгоден.
Сигурно се повтарям, но когато се купят отрано билетите излизат на много добра цена - ние пътувахме за нещо от порядъка на 20-25 евро.
Това ако няма повишаване на цените Simple Smile

# 168
  • Бургас
Здравейте! Моля за съвет вече пътувалите из тази част на Испания. Планирам пътуване със семейството си (с 4 г.дете). Искам да посетим Севиля, Кордоба, Гранада. Идеята ми е следната:
Полет на 19.04 София-Милано-Севиля, с връщане на 23 или 24 Севиля-Барселона/Болоня-София. Билетите за 3-ма са между 800-1000лв. Поне още 400-500 лв ще отидат за нощувки в Севиля. Чуденката ми е дали направо да не купя пакет до Малага от някоя агенция, в който ще имам включена закуска и вечеря.
И още един въпрос. Кое е по-удачно, да ползваме градски транспорт или кола под наем? С детето не ни е проблем да ползваме автобуси, пътували сме така и друг път.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Приемам всякакви съвети относно полетите.

# 169
мисля, че не е добра идея да спите на едно място, може да спите във всеки град
удобен транспорт има - автобуси https://www.alsa.es/ има и влакове, може би с кола ще ви е по-удобно, но не знам

# 170
  • Бургас
Благодаря, Bradley! Не ми се иска всеки ден да се разнасяме с багажа и затова си мисля за нощувка на едно място. Цял ден разигравам варианти с автобуси, влакове...Това, за което не съм сигурна, е дали Севиля точно да ни е отправна точка всеки ден.

# 171
Направи поне на две места нощувките, примерно Севия и Гранада, иначе, ще се убиете от каране или пътуване за нищо.

# 172
Най-удобно и най- приятно е с кола под наем. Поне два дни в Севиля предвидете. Останалите градове по ден. Не забравяйте веднага след самолетните билети да купите билети за Алхамбра, разбира се , ако искате да я видите.

# 173
  • Бургас
Благодаря на всички ви!

С нощувка в Гранада обмислям и връщането да е с полет Гранада-Мадрид-София.

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 12:54 от selleste

# 174
Ako нямате поне поне десет дни на разположение наемът на кола е безмислен според мен, Севиля заслужава поне три пълни дни,Кордоба на мен не ми хареса,бледнее след Севила,а Гранада е на три часа път с влака ,колкото и с автомобил а гледките по пътя са скучни и приспивни.
Гранада е много хубав град ,където половин  ден е нужен за Алхамбра ,един ден и една нощ поне в Гранада където "денят " почва в 22 часа,когато всички излизат и се почва бар след бар с безброй видове тапас до зори.
От Гранада има полети и до Барселона.

# 175
Аз бях приятно изненадана от Кордоба Simple Smile Обикаляхме с туристическите автобусчета - има два кръга - с голям и малък автобус, които имат общи спирки и може да се прехвърляш / малкия върви повече в стария град с тесни улички/ . Билета включва и две пешеходни екскурзии / сутрин и следобяд/ с екскурзоводка / много чаровна!/. И едни бейби калмарчета с бяло вино...

# 176
  • Варна
Искам да попитам в колко часа преди обед е най-добре да се влезе в Алхамбра ?
Планираме посещение за началото на април и гледам на сайта, който сте дали за купуване на билети он лайн, че за моята дата най-много са намалели тези за 9.30 и 10 часа. Останали са по тридесетина билета. Виждам, че първите влизат в 8.30 и после през 30 минути.
Има ли проблем , ако се закъснее малко примерно 10-15 минути за часа , за който имам билети?
Тъй като искат номер на кредитна карта не можах да разбера веднага ли дърпат парите и дали може после да се откажат ?

Сайта е този нали ?

http://www.alhambra-patronato.es/index.php/Visit-the-Alhambra/8+M5d637b1e38d/0/

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 09:57 от ninoto

# 177
Ниното от доста време на сам ЮНЕСКО са ограничили посещенията в Алхмабра до макс. 8000 дневно. Наплива е огромен. Ние ходихме докато бяхме на почивка във Фуенхриола.
Най-добре е наистина рано сутрин, защото опашките са големи, влиза е на групи от по 25-30 макс. и се по време на обиколката на двореца се минава през 3 проверки. Обиколката в най-бързия и вариант е около 2:30 часа, но самата Гранада и кварталът Албаисин, който също е част от ЮНЕСКО си струва също да се разгледат, така че си предвидете поне цял ден в Гранада.
Гледайте да не закъснявате много защото там наистина се влиза под 1ас заради рестрикциите от ЮНЕСКО. Вътре може и сами да се разхождате, но на входа и през проверките не съм сигурна дали няма да се наложи да изчакате да преминете с група. Просто така са организирани нещата.
Първо се разглеждат градините Хенералифе, после се минава към самия дворец.
Иначе двореца е уникален Simple Smile

# 178
на мене също Кордоба много ми харесва, страхотно е и да се разхождаш около стените на Катедралата вечер, направо е като в приказка от 1001 нощи 

в Гранада задължително качване и до Mirador de San Nicolás в Албаисин за страхотно фламенко от местните житани и гледка към Алхамбра и Сиера Невада отзад

# 179
  • Spain
Ниното посещенията в Альамбра са сутрин и вечер(билетите за целия комплекс).В Альамбра няма конкретен час за влизане ,но в момента на покупката трябва да избереш час за влизане в Паласио Назари(архитектурен комплекс в самата Альамбра). На билета ти ще го пише и трябва да се явиш на опашката в определения час. Ние бяхме 15 мин по - рано, опашката беше огромна,но върви бързо,да се влезе по- рано от запазения час според мен няма начин,и да се закъснява много също...едни хапота бяха се загубили и с мн мрънкане ги пуснаха, не знам обаче за " всички" ли правят изключения. Така че си организираш разходката според часа за който си запазила Паласиото.Моите билети бяха сутрешни,но като доидохме там ме изненадаха с приятната новина че са за целия ден(явно имаше огромен наплив и заради горещината , а може би така правят винаги...незнам ).но! Дойде ни мн добре това защото влязохме в Альамбра в 9 и излязохме в 16:30!...ако наистина беше само до 14 часа  ще трябваше да "бързаме много Wink "...като цяло мен специално АЛьамбра не ме впечатли почти никак,но за обща култура го посетихме...които няма време и тр да избира бих препоръчала Реал Алкалаз(Севия) пред Альамбра...

Общи условия

Активация на акаунт