Андалусия

• 68 607
  • 786
  •   1
Отговори
# 120
Карти за Алхамбра дават със сугурност, ама то не е чак толкова голям комплексът, така че няма да се загубите
вътре има автомати за вода и чипсове, шоколадчета..., има и преди входа, не помня цени, но примерно максимум 1,5 евро за половин литър
близо до входа на Palacios Nazaries имаше и кафене
В кафенето цените са доста високи! За сметка на това, смокиновият сладолед, който ядох там беше неповторим!

# 121
  • Spain
krems82 самите карти имат ли матшрути или просто са ти обозна4ени номера (има една карта в самата страница на Альамбрас нещо като маршрути и то4но за нея се 4удех). аз бях останала с впе4атление 4е има аудиогияс (не дават ли на касите ?). примерно за катедралата в севия ве4е си поръ4ах и знам 4е за там има , но билета за Альамбра още не съм го разглеждала Simple Smile какво пише на него . ние ще извадим късмет , по4ва леко да се захлажда и поне над 40 няма да видя в Севия ! Самата Грана да я оставих за някое друго пътуване и съжалявам разбира се , но гранада и кордоба са ми по -близко от севия и реших 4е там мога да отида и за някоя събота- неделя Simple Smile .  Нерха  Mr. Green Mr. Green говори ми за нерха Simple Smile ....купих една нощувка там (по то4но до Нерха - в едно селце Маро / по близо до пещерите ), къде нощувахте там ? разглеждах уж да избера добра цена и добро място накрая резрвирах в Маро едно студио с изглед към морето (но стаята е ужасно зелена - ще го преживея за 1 нощ )и нещо съм разо4атовена защото отсега собствени4ката не е коректна . ина4е зависи кога ще пристигнем мислехме ве4ерта (нощта ) да прекараме в Нерха ...нещо интерессно което не тр. да пропуснем ... или дори си струва дасе мотоеш просто ...

# 122
  • София
Само за градините е отбелязан часа,в който да влезете. През другото време може да видите всичко останало.

Това не е вярно, единствено влизането в Palacios Nazaries е с фиксиран час, защото има ограничения за количеството хора, които могат да влизат едновременно, с цел да се запази самото място. Оттам се отива към летния дворец и градините Generalife.

# 123
Така е.. тъй като обектът част от Юнеско има ограничение за брой туристи на ден. Когато бяхме ние се говореше за цифра от около 8000 на ден. Смятайте какво стълпотворение е. Нашата група беше 52 души и ни пускаха на 2 групи от по  25 души. По време на разходката минавате през 2 проверки вътре в самия комплекс. В Гранада освен Алхамбра може да се разходите и до стария квартал Албаисин. Той също е в списъка на Юнеско ако не ме лъже паметта. Една от терасите на основния дворец има гледка към него.

# 124
да,
miradouro de San Nicolas е страхотно място, стръмничко е, ама се стига за 10-15 мин
а житаните дето пеят и свирят фламенко са невероятни + гледката на Алхамбрата отзад   приказка

https://www.youtube.com/watch?v=z2mzePRT72k

# 125
  • Пловдив
Lana благодаря ти ,че ме поправи. Омотала съм се.  newsm78
В Алхамбра има аудиогияс,но ние видяхме когато вече бяхме влезли. Не се притеснявай. Задължително вижте и квартала Албасин и се качете и до Сан Николас. Моя мъж и брат ми  си направиха клипчета като участници до подобни музиканти ,които Bradley e показала. Затова и след това отидохме на истинско фламенко в http://www.jardinesdezoraya.com
Спахме в http://www.booking.com/hotel/es/maciagranvia.bg.html?sid=0eb83d2 … 24050_0_0;m_occ=2
Страхотно хотелче.
В Нерха вижте пещерата,8 евро е входа и се отдайте на гледки и красоти. Ние така направихме. Просто бяхме с две деца на по 5 години и се съобразявахме и с тях.

# 126
  • София
Lana благодаря ти ,че ме поправи. Омотала съм се.  newsm78
Спахме в http://www.booking.com/hotel/es/maciagranvia.bg.html?sid=0eb83d2 … 24050_0_0;m_occ=2

Няма проблем Simple Smile
Запазвам си го това местенце...направо ме е яд, че не съм го намерила, да спим там и ние...местоположението е страхотно!

# 127
  • Spain
здравейте , ето 4е и моята разходка из Андалусия приклю4и ..върнахме се с желание за още и още и още Simple Smile и разбрах 4е пак ще трябва да се връщам там Simple Smile  благодаря ви за съветите и споделения опит   bouquet .ще напиша накратко някои полезни неща  и впе4атления .
Аламбра- интересно и красиво място , с много ,много ходене . опашката за билети можете да я избегнете като си купите билети от автомата . аз имах купени предварително и само отидох и си ги извадих без да 4акам опашки. аудиогиас- струват допълнително 6.5 е , но дори да си вземете само 1 пак можете да 4увате ,защото като се увели4и на максимум дори група хора край вас могат да слушат(всъщност не знам как е за други езици разли4ни испански англииски и френски , защото в комплекса видях и дриги модели аудиогиас които май бяха със слушалки ). дори и да забравите като влизате винаги можете да излезете от комплекса и да си я поръ4ате , струва си . нашите билети бяха за сутрешно посещение ,тоест от 8.30-14.00,но незнам дали бяха някакви специални дни или винаги е така на входа ни казаха 4е можем да стоим колкото си искаме , до ве4ерта (даже на билета после видях 4е пише дневно посещение ). в парка е приятно и прохладно , допълнително има навдякъде сложени 4ешми4ки с питеина вода- но ние пием бутилирана така 4е от там не съм опитвала . има от време на време и автомати с безалкохолно , вода , и сандви4и (доста грозни4ки бяха ).по принцип пише 4е натерирорията на комплекса не се яде , но! испанците не са такива хора  Mr. Green винаги имат скрит сандви4 в раницата - разбира се 4е не може да се яде в залите и т.н. но си има пейки и парк4ета където можете да седнете и да си изядете сандви4а или някои плод , никои няма да ви се скара . паркинга - видях 4е пише 4е цената стига до 29 е - това за обикновена кола и се бях приготвила да плащам .... пристигнахме в 9 и си тръгнахме към 4 - патих 12
Севия мн голям и вели4ествен град , през август можете да видите само туристи . макар 4е навсякъде тук все за горещината говорят аз в севия не видях да е тоооолкова горещо , имам предвид 4е има места и места  43 градуса на едно място не са като 43 на друго . в севия има огромни паркове , дървета , реки , което прави климата мн по поносим от други места.Незнам ние ли улу4ихме такива дни ,но ветреца които подухваше разхлаждаше ...искам да кажа 4е дори и в най- топлите дни беше поносимо. един ден като се връщахме видях термометър с 48 градуса ,но предполагам термометъра се беше побъркал Mr. Green пък и беше на слънце  Mr. Green. все пак си беше топли4ко и избягвахме обедните 4асове и затова малко ми се прецака разходката там , но ве4е съм сигурна 4е пак ще се ходи , дори за някоя събота и неделя Simple Smile . Катедралата е прекрасна - незнам как  проти4а нормалното посещение , аз си поръ4ах по интернет безплатното посещение в понеделник , бяхме около 50 40века и беше мн интересно , препоръ4вам го . пак ни раздадоха аудиогиас и допълнително през цялото време  имаше гид със нас които ни дообесняваше нещата . лошо впе4атление ми направи (и не само в катедралата ) 4е не си дават мн зор да говорят на други езици . 4овека си разказваше само на испански , макар 4е в групата ни имаше  французи , немци , англи4ани , италианци  ,японци и само им казваше на 4ужденците номера на аудиогията .
 КАрта за автобус -може да си прецените колко пътувания ще  направите и да кажете то4но колко пътувания искате да ви зареди ,минималната сума е 7 е , от там нататък вс е индивидуално , например искате 12 пътувания (досе вияхес ) казвате и 4овека  ще ви вкара в картата то4но толкова пътувания
Океан - Средиземноморие Mr. Green Mr. Green Mr. Green е казваха ми Океана е стууууууууууден , океана е стуууден и аз си виках е па тея ко ми приказват  през август ! ? !  Mr. Green Mr. Green Mr. Green "разходихме се " по няколко плажа , опитахме се да се къпем и не ни хареса  никак , плажовете са красиви и живописни , такива каквито не бях виждала , но поне за мен средиземноморието пе4ели , нау4ени сме тук , топли4ко ни е Simple Smile  , водата кристална ....
..... на няколко места се къпахме в океана , като влизането беше за по 10- 15 мин , после излизаш да се стоплиш и после пак влизаш ... мъ4ение  Mr. Green ,а в Болоня - освен 4е се стига по един малък път с огтомни задръствания  - дори не влязохме до колене - водара режеше , не да беше студена , беше "Замразена" Simple Smile , добре 4е е дюната , да си изкараме добре , но моята представа за  ходене на плаж  не е  да седя на пясъка и да гледам  водата  Rolling Eyes

# 128
Всичко хубаво, ама да не би да ти липсва бутона на буквата Ч-ч?????

# 129
 Hada Despeinada, благодаря за разказа!
Искам да попитам нещо извън туристическите маршрути. Ще трябва да си купя от Испания сим карта за интернет. Кой оператор или какви магазини да търся? Коя мрежа е най- добра като покритие в Андалусия?
 Alexslav, ти сигурно знаеш? Благодаря!

# 130
Има доста оператори, покритие имат всички горе-долу еднакво.
Може да се вземе примерно това
https://tienda.yoigo.com/solo-sim/la-del-uno-1-gb#sim=micro&number=new
Както е видно за 20евро ти дават карта с 20е вътре. За 10е на месец имаш 1гб нет, 20мин разговори и след това по 1ц на минута. Лошото в Испания е, че има такса за връзка или дори да говорите 30сек или 1 мин, започвате за едни 18-20цента начална такса. В първите 20мин, тази такса е махната.
Друг плюс е, че с тази тарифа и карта, може да използвате вайбер, скайп и другите за говорене.
Голяма част от операторите и тарифите им, не позволяват да се говори през вайбер, скайп и другите, а само да се пише. С тази карта на този оператор няма да имате такъв проблем.
Не на последно място, yoigo е оператор, който използва в момента две мрежи, мрежата на Телефоника с която започнаха, която е най-старата на пазара и отделно своята си мрежа, та като обхват може да се каже, че е от най-добрите.

Препоръчвам да си преврите вашите оператори в БГ. Всички вече имат много като видове и с добри цени  пакети за 2-3 дни, седмица и т.н. със различно количество мегабайти и минути, когато си в ЕУ, преди месец пробвах и съм доволен.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 13:46 от Alexslav

# 131
Благодаря!
Идеята е не да говорим, а само да имаме интернет. Ще ползваме мобилен рутер, т.н.  май фай. Просто карта със зареден 1гб.

# 132
Благодаря!
Идеята е не да говорим, а само да имаме интернет. Ще ползваме мобилен рутер, т.н.  май фай. Просто карта със зареден 1гб.
Пак казвам да си проверите българския оператор за някой пакет е ЕУ.

Имай предвид, че понякога не може да си прехвърлиш интернет на лаптопа през телефона, наскоро четох за такъв случай при една от тарифите на един оператор. Та е добре да се пита изрично предварително.
 Аз тези дни ще имам информация дали с цитираната по-рано от мен предплатена карта има проблем при прехвърляне на нет към лаптоп.

# 133
В България, а и на много места в Европа и не само, почти всички оператори предлагат и  само предплатена карта за интернет - за това питам. Ако разбереш нещо, моля сподели.

# 134
Ако имате таблет или телефон да, но ако се гласите да прехвърляте нет от телефон към лаптоп не винаги става.
Като разбера лично  след 2-3 дни ще ти пиша дали става с тази карта.

Общи условия

Активация на акаунт