Най-харесваните имена за момчета и момичета?!

• 127 266
  • 591
  •   1
Отговори
# 480
Това са щуротии, които хората са измислили и си разправят страшни историйки. Светеца си го искал, как пък не... Не се занимавай с глупости. Реално всеки ден е на някакъв светец. И първото ти дете се е родило на деня на някой светец, ама не си го кръстила на него, нали? Иначе и Ангел празнува на този ден, но Михаил е доста по- хубаво от Ангел, според моето светоусещане.

# 481
Ти сериозно ли обмисляш дали да си кръстиш детето с име, което не харсваш, само защото можело да се роди на еди коя си дата  ooooh!

Fiona1, не замазвай  Laughing Каза голяма глупост и това е. Няма значение дали първото или второто му име е така, нито дали е роден в САЩ или в Сигнапур. Твърдението ти, че никой извън България не си кръщава децата с нещо различно от местни имена, не е вярно. И с обясненията, които даваш, няма да го направиш по-вярно.
Приеми глобализацията и си преглътни комплексите  Laughing

# 482
Да те "успокоя" на арх. Михаил или още т.нар Архангеловден празнуват много още имена. Производните на арх. Михаил,Гавраил, Уриил и Рафаил. Може и други да има, тези помня. Та празнуват  интересни имена като Емил, Емилия, Мила, Милена, Пламен, Райна,  Радостина и още много други. Може и Габриела(арх.Гавраил), макар че тя е по-популярна на 26.03. И това само, ако си суеверна, мен никога не би ме убедило някакво вярване да си сменя вече харесано име за детето!

# 483
Има и други имена на Архангеловден - Емилия, Мила, Лина, Радина.
От мъжките Рафаил, Огнян, Пламен, Емил...

Как ли пък ще си кръстя детето с име, което не харесвам заради някакъв светец.

# 484
nevvy ,
Защо не пробваш с Ангелина - има и кратно Ани.
Съответно Ангел

Юнa,
ни най-малко замазвам, просто не се казва така човекът , извадили са му втторото име за ПР . Очаквам да ми дадеш един пример за реален англичанин с първо име несъответстващо дотолкова  доколкото за мен е Кимбърли Станчева Simple Smile Ще призная, че си права, даже ще се извиня  ако успееш да намериш такъв човек , даже ще ми е много интересно и забавно - примерно Живко Уотсън Simple Smile))) хахахаха. А иначе комплекс нямам, просто Кимбърли Станчева  колкото и да приемам, че всеки си има вкус - за мен това е липса на всякаква естетика.

# 485
  • София
Да те "успокоя" на арх. Михаил или още т.нар Архангеловден празнуват много още имена. Производните на арх. Михаил,Гавраил, Уриил и Рафаил. Може и други да има, тези помня. Та празнуват  интересни имена като Емил, Емилия, Мила, Милена, Пламен, Райна,  Радостина и още много други. Може и Габриела(арх.Гавраил), макар че тя е по-популярна на 26.03. И това само, ако си суеверна, мен никога не би ме убедило някакво вярване да си сменя вече харесано име за детето!

Само да поправя,моята хубавица се казва Радост и от там знам,Радостина,Радост,Радослав и свързаните с думата радост празнуват имен ден или на 25/12 Коледа или на 02/02 Сретение Господне/въвеждането в хрма на Христос/
Свързано е с това,че се радват хората и църквата.Ето линк по дати с празнуващите,Радостина присъства на тези две дати.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BC%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%B5%D0%BD

А ето и цитат с празнуващите на 08/11
Ангел и Михаил, Ангелина, Ангелинка, Емил, Мила, Милко, Милка, Милен, Милена, Михаела, Михо, Михаел, Момчил, Райна, Райко, Райка, Райчо, Рафаил, Рая, Раяна, Руска, Руси, Руслан, Гаврил, Серафим, Огнян и др. (Архангеловден)

Аз също съм вярваща и ако бях родила на някой наистина голям празнук като Архангелов ден щях да си кръстя детето не светеца.Детето си е дошло с името не виждам нищо лошо.

Fiona1 аз ет опдкрепям напълно,едно е глобализация съвсем друго е да се изчанчваме дотолкова,то ясно,че българи скоро няма да има,но някои хора много бързат с поевропейчването ни,само дано не стане потурчване в крайна сметка  ooooh!
Аз дадох пример за безумното Ерика-Джулия Петрова  #Crazy че и тире за разкош.

# 486
Между Кимбърли и Виктория, което беше споменато има голяма разлика. Второто си е класическо име, което е нормално за цяла Европа и не само. Също като Ана, Кристина, Катерина, София, Елена, Мария и т.н.

# 487
просто не се казва така човекът , извадили са му втторото име за ПР .
Как не се казва така, пък второто му ИМЕ сложили? Нали все пак му е име? Значи се КАЗВА с него.

Англичанки не познавам достатъчно, но германки на име Лена и Наташа има страшно много. Също и Алина. В топ 20 им е при най-често срещаните.
Освен това навсякъде, не само у нас, а и на много други места, са навлезли имена от рода на Мелани, Джесика и Никол, без да са местни. Това по повод твърдението ти, че само българите кръщавали с чужди имена. Не е така, всички го правят.
Не коментирам дали това е хубаво или лошо, защото всеки си има мнение, но да твърдиш, че е само българско явление, си е чиста лъжа или по-скоро неинформираност и склонност да се приказва наизуст.

# 488
Съжалявам за погрешната информация относно имената, но така прочетох тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0% … D0%B4%D0%B5%D0%BD

# 489
А защо, бе мацки, аз имам едно приятелско семейство, чийто син се сгоди за испанка. Имат си бебче и носи испанско име и бг фамилия - Мигел Андреев. Имам и друг случай българка се жени за холандец и детето е Иван Хендърсен (не съм много сигурна дали така се пише фамилията).
А за тази мама, която евентуално ще ражда на Архангеловден мога да предложа Михаела, съответно Габриел за момче.

# 490
Когато семейството е смесено е добре и няма проблем даже е забавно- бстоятелствата са такива , но когато се прави от изгъзица и от позьорство на мен ми идва в повече.

Юна, не си убедителна с Лена и Наташа, Лена като съкратена форма на Хелена и Наташа, като има латинска форма Натали. И все пак не е толкова фрапантна разликата , все пак не са взели Димитрий или Маруся. Алина звучи леко име на всеки език. А относно това, че Мелани , Никол се налагали и там, там  е  разбираемо , понеже също използват латиница, а не кирилица и пак повече си подхождат името и фамилията.  Да сигурно има единици , но тук са маси които правят странни комбинации.  А за Холандия може много да се спори , при положение, че там има толкова араби  и всякакви азиатци, нормално е да са нашумели техните имена , нали те така си кръщават децата Simple Smile))))  То в доста страни имигрантите са много и затова в класациите излизат и азиатски/ африкански имена. Както казах дай примери за реални хора  със смешна комбинация, вместо да си губиш времето да оценяш кой колко бил информиран. Аргументи вместо квалификации, ако може  Laughing за да се докажат нещата , а не само да се говори на ''изуст'' както казваш ти  Laughing

# 491
  • Варна
Благодаря ви моми4ета за "успокоенията" ха ха  Hug Hug Hug

Абе надявам се да преско4им тоя ден най-искрено Wink  Joy Joy Имам си фаворит - Микаела-та,но ако може да отърва дупе баш тогава,защото за мъж нямам идея   Crazy Добре,4е не знам кога е св.Спиридон примерно хахахаахахахахахаха

bouquet

# 492
Аз ще дам примери с реални хора  Simple Smile

Йорданка Гонзалез
Йорданка Перес
Йорданка Родригес

И прочие, стотици са във Фейсбук.

# 493
Ако позволите по темата.... На мен ми хоресват имена като Карина, Марина, Дарина, Сара, Кристина, София, Елеонора, наскоро чух име Мелина и също много ми допадна, още Мелиса, Алина, Анджела, Лусина, Луиза, вчера ММ каза на негов колега Матей, което също е ок. Само споделям...

# 494
pina, аз говорех за бебета, а не за смесени бракове, благодаря все пак.

Общи условия

Активация на акаунт