Най-харесваните имена за момчета и момичета?!

• 127 242
  • 591
  •   1
Отговори
# 495
Как разбра, че става дума за смесени бракове?
В Куба между другото имало доста Йорданки (заради Данчето Христова).

# 496
Не са от смесени бракове, изцяло кубинки са.
Тези жени не са бебета, пораснали са вече, не са българки омъжени за чужденци, както се вижда едната е мулатка. Те са чисти кубинки.

# 497
Много интересно, благодаря, че сподели Simple Smile)

# 498
  • Вестерос
И според мен е заради Йорданка Христова, тя беше голяма звезда там

# 499
Много интересно, благодаря, че сподели Simple Smile)
Когато чужденци кръщават на българска певица е много хубаво, а когато българи кръщават на чуждестранна е пълна комплексарсщина  Laughing

Когато е Джулия, вместо Юлия е простотия, а когато е Наташа (с подчертано руско звучене) вместо Наталия, то е същото име на практика Simple Smile

Когато германци, поляци, испанци си кръщават децата с английски, френски или италиански имена, то е все едно, понеже все пишели на латиница, а американците или родените в Америка, няма проблем да са дори с руски (нищо, че азбуката е друга), понеже... в Америка има много хора и са чували всякакви имена, така че нищо не им е чуждо.

При тази логика какви точно аргументи искаш Simple Smile За теб "чужбина" е едно общо събирателно понятие и всички държави са едно цяло, само България е отделно. При това положение ти не можеш да приемеш нито един пример на чужденци, кръстили децата с име от различна държава, защото те все са чужбина  Laughing

# 500

Юна, не си убедителна с Лена и Наташа, Лена като съкратена форма на Хелена и Наташа, като има латинска форма Натали. И все пак не е толкова фрапантна разликата , все пак не са взели Димитрий или Маруся.

А ти би ли си кръстила детето Маруся? Или Пена? Или Мавруда? Или Недялко?
Много красиви имена ли са това?
Всеки има вкус и всеки иска да даде най-доброто на детето си и го прави, съобразно вкуса си. Един кръщава на светци, друг на любима звезда, трети- на бабите...всичко това се прави с цел да се осигури на детето закрила от едните, прилика с другите или мирни отношения с третите  Laughing...всеки си има съображения.
Другарски съд и мъмрене относно избора на лично име- някак неуместно ми се струва в наши дни.

# 501
Юна,
Разбира се , че България е едно, а чужбина е чуждо, която и държава и да е , нали и твоето дете си е твое , а другите деца чужди. В крайна сметка си българка и каквото и да правиш не можеш да промениш потеклото си и според мен няма лошо да си харесваш нещата от твоята нация , имената .от твоя език и т.н.  А ти след като ми казваш, че навсякъде е така, очевидно ти си мислиш, че няколко държави са целия свят , защото по думите мога да кажа, че не си била нито в Арабския свят , нито в Африкански държави да видиш как там си държат на техните традиции. Много хора тук се правят на много либерални и че изборът на имена трябва да е либерален, но когато някой има по-различно мнение от неговото, започват да правят дискусия и да му злословят по мнението и да обиждат, браво! Виж само на каква реплика си дала отвговор- където аз казвам , благодаря на момичето че е споделила  за примера- ти ми казваш, че не мога да приема пример. За какво говорим въобще.

# 502
Много хора тук се правят на много либерални и че изборът на имена трябва да е либерален, но когато някой има по-различно мнение от неговото, започват да правят дискусия и да му злословят по мнението и да обиждат, браво!
Може би, защото наричаш хората комплексари и предатели Wink

# 503
Освен Йорданките в Куба има и Иванка Тръмп в САЩ. Но не съм чела защо Доналд Тръмп е избрал това име за дъщеря си.

# 504
Защото жена му е Ивана и дъщерята е кръстена на майка си. Тогавашната жена, имам предвид.

# 505
Fiona1, нямам абсолютно нищо против чуждото мнение. Имам против неверните твърдения, а именно, че само тук се кръщават деца с чужди имена, а по целия свят само с местни. Това просто не е вярно. Иначе ти имай каквото си искаш отношение към чуждите имена, все ми е едно.

Моите деца са с български имена. Едното е име, което съществува само в България и няма аналог в други езици, нито международна версия. Другото е име на българска царица. Моите лични решения нямат нищо общо с мнението ми за изборите на другите хора. Уважавам всеки избор. За разлика от теб.

# 506
Защо Момчил празнува на Архангеловден? Бях чела че именния му ден е на 02.02.

# 507
Момчил според мен не би трябвало въобще да има имен ден. newsm78

# 508
  • Най-красивата страна
Момчил няма имен ден. Hug

# 509
  • София
Явно има!

Общи условия

Активация на акаунт