Най-харесваните имена за момчета и момичета?!

• 127 238
  • 591
  •   1
Отговори
# 510
Как е явно?

# 511
  • Варна
Ние си харесахме  Захари  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Краткото е готино - Хари и не е 4есто срещано Wink А и баткото го одобри.  Party

Тоест "Микаела" ве4е е "Захари"  Blush

# 512
Ние си харесахме  Захари  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Краткото е готино - Хари и не е 4есто срещано Wink А и баткото го одобри.  Party

Тоест "Микаела" ве4е е "Захари"  Blush
Това е и моето име фаворит,  ако някога си имаме момченце. При нас от Захари както искахме трябва да мислим женско име, но си го запазваме за друго детенце живот и здраве.

# 513
Направете своя класация от 10 мъжки и 10 женски имена (разбира се може и повече и по-малко)
Момче :
Павел , Симеон , Калин , Даниел , Калоян
Момче:
Василена , Виктория , Владимира , Владислава , Симона , Ема , Рая

Два лични въпроса :
1. Важно ли е за вас децата да са кръстени на бабите и дядовците ? - Не.Или на таткото или на мен , или на никой Simple Smile
2. Важно ли е за вас децата да имат имен ден ? - Не.Но пък нямам и против Simple Smile

# 514
  • Най-красивата страна
1.Вероника,Елеонора,Катерина,Магдалена,Доротея,Валерия,Валентина,Антония,Кристина,Даниела,
Камелия,Лилия,Милана,Роксана,Силвия,Ева,Емилия.
2.Емануел,Виктор,Валентин,Антон,Пресиян,Преслав,Калин,Рафаел,Симеон,Севар,

Не,не е важно децата да са кръстени на баби и дядовци.
Не,не е важно да имат имен ден.

# 515
  • Сопот, Пловдив
Направете своя класация от 10 мъжки и 10 женски имена (разбира се може и повече и по-малко)

Тя една такава моя класация може да се промени всеки ден, според настроението, но примерно:

Мъжки:
1. Севар
2. Кардам
3. Ивайло
4. Маламир
5. Мартин
6. Матей
7. Кирил
8. Емануел
9. Натанаил
10. Патрик

Женски:
1. Хана
2. Делинда
3. Любов
4. Пролет
5. Есен
6. Изабела
7. Анадиомена
8. Зорница
9. Теодора
10. Афродита

Два лични въпроса :
1. Важно ли е за вас децата да са кръстени на бабите и дядовците ?

Не, не е важно, но пък ако има име, което се харесва и на двамата родители и може да се възприеме като кръстено на съответните баба и дядо, защо не.

2. Важно ли е за вас децата да имат имен ден ?

По принцип не е важно, но тъй като се оказа, че първото ми дете  има няколко именни дни, бих се опитала да кръстя и второто дете с име с имен ден, за да няма сърдити.

# 516
За момче :
Филип
Николай
Александър
Ангел
Габриел
Павел
Давид
Йоан
Максим
Илия
Андрей/Адриан

За момиче :
Ева (голям мой фаворит за женско име)
Елена
Лилия
Яна
Елеонора
София
Катерина
Изабел(а)
Анна
Андреа
Дора

Дали държа да е кръстено на някого детето : бих взела име ако наистина е сред любимите ми и много ми харесва, а не специално зааради човека.
Смятам, че е хубаво да има имен ден и съответно някой светия чието име да носи, но не е задължително.

# 517
  • Countryside
Чак 10 любими едва ли ще измисля, а и вкусът ми се мени преди харесвах малко по-друг тип имена, в момента ми харесват имена с традиционно звучене. Например преди харесвах Виктор и Христо, сега пак ми харесват, но имам други фаворити.

Момче:
Никола
Михаил
Стефан
Георги

Момиче:
Ирина
София
Рада
Стефания

Бих кръстила на някого само ако имам желание, всякакви сръдни и мрънкане са ми противопоказни. Родителите трябва сами да решат, проблем би било само ако единият родител настоява да е кръстено на Х, а другият родител има възражения.
За мен е важно да има имен ден, а също така и да е кръстено детето.

# 518
Все повече ми харесват Кирил и Матей, Методи и Добромир. А женските имена като Марина, Карина, Катина, Александрина го преоткривам, и др има.

# 519
  • Най-красивата страна
Много ми харесва Александрина,също и Александрия.

# 520
Моите любими са
Аарон,
Конър,
Дориан,(моето момче ще се казва така)

Лара,
Делия,
Луна.

# 521
  • Nice
Любими женски имена :

Йоана
Елена
Марина
Катерина
София
Райна
Ема
Лора
Роза
Юлия или Юлиана

Не харесвам прекалено грубите женски имена или женски вариант на мъжко име, сосбено с наставка -ка (Иванка, Василка, Васка, Костадинка, Йорданка). Повече ми допадат имената които си имат само женски вариант. Не харесвам и прекалено изчанчените за България имена като Дженифър, Джесика, Британи (познавам момиченца с тези имена). Има много по-красиви чужди имена които си пасват добре с бългаарска фамилия.

Любими мъжки имена

Йоан
Захари
Матей
Николай
Емил
Тома
Борис
Боян
Христо
Костадин
Сава

Не харесвам прекалено разпространените Иван и Георги. Втриса ме и от някои ''галени'' имена като Жоро, Сашо, Цильо, Кольо, Ваньо, Петьо или Пешо, Цецо и тн.
Не харесвам и имена завъшващи на -слав и -мир.

1. Важно ли е за вас децата да са кръстени на бабите и дядовците ? - Не.
2. Важно ли е за вас децата да имат имен ден ? - Нямам против, но ако името няма имен ден не е голяма драма.

# 522
Хич не ми дреме за именния ден. Но името, което сме избралби се оказа,че има. Не е някой разпространен български или голям празник. Какво толкова важно намират хората в това да има имен ден? То така или иначе почти всеки има имен ден, но или не го знае или не е толкова разпространен и не се парзнува масово.
 Аз разбирам да държиш на имен ден, ама да си Иван, Георги, Гергана, Петър, Димитър, Ангел, Йорданка-тогава да. Големи парзници са, хубаво е, но нищо повече.  Simple Smile
И мен ме дразнят имената завършващи на мир-Владимир, Цветомир и прочие.

# 523
Имения ден е важен, защото в дна възраст децата започват да се притръшкват защо еди си кой има, а аз нямам? Също си броят стриктно подаръците и гледат пак в чуждата паничка. Особено ако са братя и сестри, един да празнува и пирува, а другия да гледа с пръст в уста не е редно. Иначе аз никак не държа, но при децата не е същото. Е, някои хора пък искат да има светия, кото да им закриля децата, ако вярват в такива неща, малко са такива.

# 524
Знаех си,че това ще ми се отговори😃.Ами,не не е толкова важно,точно пък само заради това,че щяло да се сърди.
Вярно е,че децата са си деца,искат,мрънкат и това е нормално.Силно се надявям обаче един ден да ги възпитам да не правят така и лично и адекватно да успея да обясня,защо единия има а др.не.Ако трябва ще се купи и на двете по нещо,да не се чувства пренебрегвано това дете без имен ден.Да не би сега да тръгна да избирам име задължително да има имен ден,та да не се сърдело детето?Да бе.. Сигурно...
Аз не съм се сърдила никога,че брат ми има, а аз не.😊То си е до дете това,а пък и до родител.За мен това обяснение е изтъркано,не го приемам.Ама всички като по калъп все го изтъкват.За мен е недостатъчна причина това,да търся име с имен ден.😊
Бих го кръстила на светец примерно,ако изпитвам някакво вътрешно чувство,ако искрено желая това-да,поради дълбока религиозна подбуда-да,така бих постъпила.Но само защото щяло да се сърди,това хич не ми звучи сериозна причина.

Общи условия

Активация на акаунт