Отговори
# 375
Danny_cat, отпусна ме нерва напълно, в момента нямам никакви болки при него или изтръпвания заради него ураааа. Като бонус след болките получих постоянното втвърдяване на корема, но не му се шашкам. Много мило ми стана като прочетох за Мечо и Мама Меца ... Радвам се, че сте добре! Ха дано всички да сме добре  Hug
Кристалин, как е сушилнята? Хайде похвали се  Joy
Стефи кога си на бал?
Или, надявам се че сте си изкарали хубаво вчера на бала  newsm53

# 376
NadkaGD , и аз като тебе си мисля коооолко още има до края,пък тя виж каква е оптимистка  Laughing Е,това е то-въпрос на гледна точка Laughing

Подариха ми изключително секси туника,майчето преди мен я е носила като бременна,ама разголена отвсякъде,а аз имам и токчета в същия десен. Така се зарадвах..а къде ли ще я нося Laughing Луда работа.

# 377
  • Варна, кв. Аспарухово
Можеш да си изпросиш една вечеря в ресторант  Wink
Все пак ни се полага малко да ни поглезят.

# 378
Hope на 28 съм на бал но нещо немога да си харесам обувки. Искам да са платформи че с токчета ще ми е много не удобно с тези подути крака хаха.

Аз пък все си казвам че не остана време. Ох хич не ми се раждаааа ако можех да пропусна тази подробност 😕
Не знам коя мама каза че не държи бебето да е при нея но и аз съм на това мнение. Най вече че когато някой дойде да ме види на кого да го оставя че да изляза? Мамите в стаята не са ми длъжни да ми гледат бебето при положение че и те си имат бебе. Пък и 4 бебета в една стая ужас. Моето ако спи то някое друго ще реве. Ще да е голям купон. Хич не искам да го мисля , но ме обземат и такива мисли особено като знам че времето наближава.

# 379
Добър вечер.

На бала беше приятно, много добре ми се отрази. Нагласих се - грим, прическа, гащеризон с гол гръб (едно от двете официални неща, които все още ми стават). И да ви кажа, много приятно съм изненадана и от абитуриента, и от приятелите му. Чудесни "деца". Възпитани, интелигентно говорещи и стилно облечени. Лошото е, че всичките планират обучение и работа извън България... Rolling Eyes

И мен понякога ме боли, когато беба се мести, а не са ми намалели водите. Така че не е заради това.

Мисля, че не трябва да се чете какво би могло да се обърка при раждане. На теория, винаги може "нещо" да стане. Но четенето нито ще ни направи по-подготвени, нито ще помогне някак. А и в повечето случаи всичко е наред. Майка ми ме е родила леко и за три-четири часа. Баба ми пък е родила нея седалищно без нито един шев.  Grinning

# 380
А ти,Или,как ще раждаш?

Ииии дай някоя снимка с гащеризона де...(аз ще ви пусна пък една с дъшеричката ми в албумчето)

# 381
Вървят към секцио нещата, Сладурче. На третата ФМ док каза, че щом първото е било секцио много малко лекари ще се навият да водят нормално раждане. Rolling Eyes
Било случай по учебник за рисковите състояния в акушерството.
А и доколкото знам, тазовите кости не се разширяват, а бебка върви малко по-големичка от кака си, та май към секцио ще отидат пак нещата. Не ми е драма някаква, де. Минала съм го вече, преживява се.
Баща ми е притеснен, колко рисково било, какви усложнения можело да има и как нараствал рискът от белодробна емболия (и той нали гледа новини). Та го "успокоих", че рискът си е от самото раждане, а не от вида му.
Но окончателното решение ще се вземе като реша къде точно ще раждам. Grinning засега май клоним към Токуда, но още не съм била на преглед там, чак за 01.07. ми в часът.

А колкото до снимките, по-добре ми е зад обектива. Wink
Снимам само коремче, та да показвам после на малката. Heart Eyes

# 382
  • Варна, кв. Аспарухово
Да ви питам с тея емболии и глупости някой ползвал ли е еластични компресорни чорапи или да са му препоръчвали по време на раждане за намаляване риска от образуване на тромб  newsm78
Защото това го казаха на едно училище за бременни пък не му виждам много смисъла и ми е любопитно  Rolling Eyes 
Иначе не му се плаша много защото образуването на тромби е до разположение и може да се случи при всякакви обстоятелства не само при раждане. Един приятел го хванаха на косъм - тромб в ръката понеже приятелката му спала на нея.

# 383
Аз също ще съм секцио,заради първото секцио. Хем го предпочитам,хем ме е страх. Баща ми,Или по същия начин трепери и се поти от сега,заради секциото и риска от емболия. Да не говорим пък след последните новини. Но се молим за късмет и всичко да е наред,то друго няма какаво. В София имате сто болници и се чудите,а при нас е една и няма какво да го мисля повече.
Иначе пък аз бих избрала Токуда  Crazy Много тактични и внимателни са,няма излишен стрес за родилките,а и неонатологията знам,че им е добра.

# 384
  • Пазарджик
Здравейте и от мен.Както винаги мен пак не ме лови сън:-)Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Да ви се похваля днес ходих да гледам абитюрентите и много добре ми се отрази.Хем разходка ,хем и приятни емоции ,видях и моята класната,много мило ми стана:-)Simple SmileSimple SmileПосле една лека вечеря навън....беше супер.
Аз утре съм на ЖК та да видим какво ще става.хемоглобина дано се е нормализирал,трябва да погледнем и за гъбите които бях хванала прееди няколко месеца.Трябва да ми се издаде 45 дневния,да видим това изтръпване(все едно ме хваща ток и ако изплзвам сила направо ме заболяват ръцете)Снощи не можах цяла нощ да спя и от болки в таза(много болезнени).На всяко залъртане или движение на тялото се събуждах.Имам чуството че таза ми се е разтворил-възможно ли е да имам разкритие?Или това е плод на  недоспалия ми мозъък:-)И ако може тези които са имали раждания да кажат какво чустват ако имат разкритие.И дали изобщо се усеща?
И една хубава новина-наши приятели ни поканиха за кумове,но незнам кога ще е сватбата,понеже предложението за брак е от преди часове и веднага след катомомичето казало" да "ни се обадиха да ни се похвалят и да ни поканят..

Е това за сега.Лека  от мен....и силно се надявам на бебка пъпната връв да се е отвила от вратлето,защото "уж"не  е проблем ,но нали трябва да има и за какво да се тревожа...  : Sad

# 385
Добро утро коремчета;-)

Толкова много сте изписали и толкова теми сте обсъдили;-) Вече ми е трудничко да спя...и от около час ви чета с кафенце в ръка.

Честито на всички мамчета за покупките Wink Благородно ви завиждам и за  възможността да избирате болница..екип..и начин на раждане.Ние си имаме една едничка болница ....само пъна упойка ако се наложи секцио...и без никаква вузможност за каквито и да е претенции.Така че се моля всичко да е наред и бебчо да е от нетърпеливите да се покаже за да родя бързичко Wink

Наде..аз нося такъв чорап от два месеца заради разширените вени който ми се появиха.Лекаря само каза че трябва да го нося...въздържа се от други коментари може би за да не ме притеснява или плаши(не че мен не ме е страх четейки какво се случва).

# 386
Здравейте, искам да попитам какво се случва с групата във фейсбук, изведнъж изчезна и ни помен от нея. Прекрасен ден от мен, макар и мрачен Simple Smile

# 387
Здравейте момичета, бих искала да се присъединя към вашата прекрасна група. Чета ви от самото начало, но сега реших да се включа. Терминът ми е на 20 юли, очаквам девойка и живея в Остин Тексас. Изключително ми е приятно, че ви има! Hug

# 388
  • до едно тепе
А добро утро.
Силве не се усеща разкритието. Само контракциите Peace Може таза да те боли, защото бебето натежава и притиска Thinking
Моя син имаше хематом на главата-родова травма го водят. Бил е тръгнал с леко накривена глава. Като изключим, че формата на главата му беше странна нямаше друг проблем. За около 25 дена го резорбира и главичката му си стана нормална. Хематома нямаше нищо общо с натиска на докторката. Натиска беше съвсем накрая, когато главата беше почти излязла  Whistling
Никога не бих си го причинила това да седна да чета за тежки раждания. Отидох без каквато и да е нагласа освен, че трябва да го родя. Бях ходила на курс за бременни и горе долу знаех как трябва да протекат нещата и не се шашках изобщо. Екипа се чудеха че не съм издала нито звук докато раждах и се смяха като им обясних, че от курса са ни казали, че викането пречи на напъването(което между другото е абсолютно вярно)  Laughing
Ето това много помага по време на контракциите, особено ако ви боли повечко. И не е необходимо да си запушвате ноздрите. Затваряте очите и си представяте докато вдишвате едната ноздра, издишвате от другата. Казвам представяте си, защото на мен например често ми е запушен носа та дишам само от едната ноздра. Така леко се откъсвате от болката и мисълта колко много ви боли. Сега е тъкмо времето да почнете да тренирате алтернативното дишане Joy

# 389
Брутру!
Най-накрая спахме в новия апартамент  Party Тия дни малко ще поизчезна с писането, че нямам нет (само на телефона), а и имам още 2 стаи да изнасям от стария и да си нареждам новия. Снощи си легнахме с ММ и не можахме да запспим до 2 и кусур от вълнение Joy Отивам да врьтна една пералня и да сефтосам сушилнята, хоуп, че тъкмо с това време нищо няма да изсъхне навън.

Общи условия

Активация на акаунт