В"Ретро"играта ударих награда голяма- да бъда съвременна мама!Бъдещи мами над 35

• 22 317
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Ели, най-безболезнения десерт са ви сервирали Simple Smile отивам да разгледам една готварска книга заради теб и ще ти предложа нещо типично. Ако попадна де.
Ама торта Гараш не е българска. Унгарска е, заедно с торта Добуш.
Ели, след размисъл и прочит на десертите в книгата, ти предлагам: малеби (от твоа край), мляко с грис, мляко с ориз или грис халва. Не мисля са яли някое от тези неща.
Хубавото на млякото с грис/ориз е, че може да го направии с малко захар и да предвидиш сладко/сироп за заливане. Става много свежо и всеки може да си добави според това колко сладък харесва да е десерта. Ашуре, варено жито сигурно също не са яли. При нужда - снимам и пращам рецептите.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 12:21 от DarinaK

# 76
Това ми е втори ник на мен тук, прекръстих се след миседа, а съвпадна с едно пътуване от София по магистралата- в продължение на около 100-150 километра шофирах по 3 дъги, беше страшно готино, т.к. Малко след пазарджик видяхме и бяла лястовица в полет, та оттам дъгата Simple Smile

Фокси, днес бях пак до клиниката и питах, какво мога да пия за подобряване на я и Савова ми изписа Дхеа, имам обаче блед спомен, че ти имаше някакви проблеми с нея newsm78

Кали, бързо да ти минава времето и да не скучаеш много.

Днес разбрах, че една позната е забременяла от първо инвитро и в момента е с три плодни сакчета, като най-вероятно ще останат 2, че третото е много назад. Страхотно се зарадвах и и стискам палци за безпроблемен пухкав финал Grinning

# 77
Мамче, това бебе сложих,по ми хареса Simple Smile!Даже сама си го намалих малко , представяш ли си!Беше права не става и лентичка и двете бебета Simple Smile Благодаря  Hug

# 78
Звезда,ти що така сърдито?

Даре,дай рецепта за ашуре.Много обичам това,което даваха по столовете едно време.

Лени,искрено се надявам да ти хареса.Направих я с много желание и стиховете ми се видяха подходящи не само за теб,но за всички момичета тук.Тук всяка една е изстрадала своето щастие,а повечето продължават да се борят за него,без да губят надежда.
Ели,ако искаш ще ти пусна рецепта на страхотен десерт-палачинки с шоколадов мус.Можеш да приготвиш всичко предварително и само накрая да намажеш палачинките,слагаш вътре резен банан,навиваш украсяваш и става,ммммм.Винаги правя по НГ,когато имам излишни шоколади.

# 79
  • Истински се вижда само със сърцето.
Шери ти ги дай, ако не за гости за нас мога да направя, че много обичам палачинки Simple Smile

# 80
Аз имам въпрос.Сега на Кали тея вливки като и ги направят, след колко време тябва да е инвитрото ?
И аз обичам шоколадов мус!Дай ми и на мен рецепта, имам много шоколади дето не ни харесват и трябва да се използват за нещо  Embarassed

# 81
Жане, вливките се правят няколко дни преди трансфер. Тя вече е в ин витро опит. Тези дни ще извадят яйцеклетките, ще ги оплодят и ще ги трансферират, а тези вливки се правят за да не отхвърли организма ембриончетата.

# 82
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ох Кей добре чеобясни, че и на мен не ми е ясно много, дано всичко е наред при Кали  Praynig

# 83
Шери, благодаря за темата!

Рейнбоу,
Скрит текст:
 при мен от самото начало яйчниците не даваха приличен отговор - АМХ и Бетазабравих каквобеше са с много ниски нива и показват изчерпан резерв, та при стандартна стимулация по кратък протокол (от 2ри ден) направих 2 фоликула, от които само в единия имаше яйцеклетка. И Ганева предложи да не се мъчим и да караме на естествен цикъл.
И изписа ДХЕА за стимулиране на яйчниците. Ама моите си работят нормално - в смисъл правя доминантни фоликули на практика всеки месец. И като почнах ДХЕАта, те се побъркаха - започнаха по 2-3 доминантни през 2 седмици и като последствие задържани фоликули, нередовен цикъл. Това при дози 100 мг на ден за 2 месеца. Последно пробвах и с 50 мг на ден за 2 седмици и резултат пак беше същия. И я спрях.
За себе си установих, че ми обърква хормоналните нива и трябва да търся нещо друго.
Но пък приятелка (1 година по-голяма от мен) е в процедури в Брюксел. Взима ДХЕА, вадят по 3-4 яйцеклетки на дълъг протокол, перфектни ембриони, но засега неуспешни трансфери.
Та, индивидуално е. Пробвай, но имай едно наум и си наблюдавай фоликулите и хормоните. Още повече, че сега не си отговорила на стимулацията. По-добре ги остави да почиват, не ги насилвай. Процедурата няма да избяга. Мое мнение.

# 84
Ох Кей добре чеобясни, че и на мен не ми е ясно много, дано всичко е наред при Кали  Praynig
Днес съм в един оптимизъм , някакси ми се струва че всичко този път ще е както трябва Simple Smile
Ели
Скрит текст:
и за теб имам оптимизъм с този липсващ цикъл- ако си нямала някакви стресови ситуации и тнт, все ми се струва че се е получило нещо такова  smile3522

# 85
Фокси, мерси, имам си аз не едно, а повече на ум   bouquet Ще пробвам този месец и ако имам и най-малко подозрение или съмнение, отива в шкафа.
Ти кога си на преглед за сърчице? И кажи повечко за ника си, моооля

Танзу, а зад твоя, какво се крие?

# 86
Фокси, ще стискам палци за силни и стабилни пулсации другата седмица. Аз съм на преглед в сряда, да видим накъде се движи дреболина по скалата. За теб кой ден ще стискаме палци?

# 87
Привет, успях и аз да се запиша на 6 страница, ама такава красива тема, Шери   bouquet, феичките в списъка са много нежни.
Два поредни дни сядам да пиша и ми пада батерията на таблета, сега вече забравих какво...
Лени и аз да ти пожелая това да е твоята късметлийска тема, с всичката ни положителна енергия няма как да не е.
Тарторина само да си мръднала, цункай Борко от нас и устискай още малко да се върне ТМ.
Звезде оправи настроението, не ти отива. Кое не ти е на кеф?
Разсмяхте ме с оплакванията от махмурлука, аз не съм пила алкохол от три години, че още кърмя на 3-4 часа. И от два дни ми се е загнездило в главата, че това сигурно би попречило на забременяването, защото лактацията се определя от висок пролакпин, а той подтиска прогестерона за имплантацията  newsm78, но като не съм правила изследвания...
Перу, ако наистина си 80кг, трябва да си висока поне 180см, изглеждаш като манекен на дрехи за бременни. Аз имах такъв релеф на изписването  yes, влязох да раждам 74кг а на третия ден след секциото бях 73,8кг, нахраниха ме с глюкоза 2 дни, а и аз си хапвах.
Нямам търпение да дойде понеделник, очаква ни супер седмица, пункция и трансфер на Кали, сърчице за Фокси и раждането на малката Перуниче. newsm68 newsm44  bigdance2
Аз и да свърши моята работа в къщи, изкарала съм всички дрехи, сортирах, хвърлях, гладих два дни и имам още, три перални само вчера, но ще потърпя докато си намерим по-голяма къща, тук имам само един гардероб и два скрина за четирима ни.
Моя никнейм е името ми и годината в която станах мама. И го ползвам навсякъде, че съм голяма забравана, и аз както  казва майка ми - купих си гинкобилоба, ама забравям да е пия.
Да ви почрпя днес, че ми е рожденичка мама
А пък Боги е супер пич излегнат, само за гушки.

# 88
Шерифче, ако те устройва ще ти снимам от книгата рецептата. Аз не съм правила. Само съм яла Wink

# 89
Венци, да е жива и здрава майка ти   bouquet Взимам си от почерпката, че много апетитно изглежда, а напоследък много си угаждам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт