Тичане (3)

• 85 200
  • 782
  •   1
Отговори
# 30
И аз съм го чела това от различни източници и ми се струва логично да е вярно. Миналото лято тичах един месец на гладно и действително отслабнах, но пък и не бях тичала толкова редовно до тогава.

Започнах да тичам бавно и полека, като ме заболи крака спирам. Темпото ми е убийствено, но хич не ми пука. Толкова е хубаво, че мога да тичам! Ходя и на фитнес с дъщеря ми. Няма как - иска да види какво е, а няма да я оставя да се учи от другите поне в началото.

# 31
Леле, в колко ставате, тичане, протеини... браво за организацията. Аз тичам вечер преди вечеря, но преди, когато тичах сутрин, тичах преди кафето, като се прибера е негов ред, душ, закуска и изчезвам. Сега ако се наложи тренировката ми да е сутрин, пия кафе, набързо няколко км, душ, закуска. Не изчаквам. Иначе и аз съм го чувала това за тичането на гладно, но ми се струва крайно нелогично. Виж, ясно е, че няма да отидеш да тичаш точно след като си се надумкал, но лично на мен ми е нужна някаква енергия, сутрин нямам кондиция.

# 32
  • София
Целта е тялото да гори мазнини - поне моята е тази /освен кардио тренировка, да изчиствам и по малко мазнини/
Зимата се омазнявам - пролет и лято се опитвам да ги чистя Simple Smile / бавно, защото ако е бързо ми се отразява зле на лицето ... луда работа Simple Smile /

# 33
Записвам се и аз в новата тема с едно участие на 10 км онзи ден. Финиширах за 1ч.04.мин.43сек. Знам, че за повечето тук този резултат не е кой знае какво, но аз съм много доволна от себе си предвид условията, в които бягахме. Времето беше ужасно- силен вятър, леден дъжд и температура 8-9 градуса, която се усещаше като 4-5.
https://www.facebook.com/rtenews/videos/vb.257558294273180/10915 … ype=1&theater

Аз също бягам вечер, след работа и преди вечеря. Сутрин съм много неадекватна и непродуктивна, а и се чувствам тромава за да бягам.
Възхищавам се на всички тук за постоянството и за километрите, които пробягвате за седмица.  Hug

# 34
amandacanfly, супер резултат! Браво!!!

# 35
Здравейте и от мен. Аз съм пишман бегач, моята приятелка ми казва недорасъл бегач Simple Smile
Започнах да тичам мааалко по-сериозо от началото на април, преди това чат пат се качвах на пътеката у дома, но там само ходя под наклон, не тичам, че вдигам много шум в 10 вечерта
Прочетох предишната тема и мисля, че ще е мотивиращо за мен, ако се включвам понякога. Едната ми цел е да сваля кила, втората да сваля един кръвен показател и третата да поддържам що годе спортна форма. Ако тези цели се изпълнят до голяма степен, бих могла да се включа и на щафета на маратон следващата година
Засега искам да увелича дистанцията. За това ми е необходима мотивация и време, но денят става и по-дълъг
Най-дългата ми дистанция е 6,4 км за около 40 минс, но бях с приятелки, сама тичам от 5 до 5.7км и някак си ми е лимита.
Имам болки на двата крака някакъв мускул сигурно от вътрешната страна над глезените. Чакам нови обувки, защото си мисля, че моите не са подходящи. А може и да тичам неправилно.
Засега успявам да тичам само 2х седмично, веднъж катеря на пътеката и веднъж съм за кратко във фитнеса, имам малка раменна травма и ръцете почти не ги тренирам, а с болките в краката не мога да бягам по-често. Лошо загрявам или почти не, от пестене на време, но ще ср поправям
Приятно тичане на всички

# 36
Здравей, мегало!

Много е хубаво, че си решила да тичаш. Разбирам, че си съвсем начинаеща или греша?
Разстоянието и скоростта, за които споделяш са много добри за начинаещ бегач. Чудя се само дали не си хвърлила повече усилия, от колкото е трябвало в началото. Не трябва да ти се случва да имаш травми. Не е хубаво да тичаш, ако те болят краката. При тези неща, които описваш, аз бих избрала да ходя, вместо да тичам за известно време докато не премине болката. Обувките са важни, но техниката е от по-голямо значение. На пътечка не съм сигурна, че може да се изгради добра техника за тичане. Може да греша, но аз поне не мога. Следила ли си пулса, когато тичаш? Като начало е добре да се стремиш към постигане на издържливост. Ако имаш възможност следи си пулса и тренирай с интензивност до 80% от максималния ти пулс - това е 220-годините, на които си. Ако усетиш, че прекалено вдигаш пулса по-добре намали темпото и дори спри. Две тренировки седмично е добре, но три или четири ще е по-добре. Разбира се, ако всичко е наред и нямаш болки. Прегледай в интернет има много статии и видео за техниката на тичане.

# 37
Online, мерси за включването
Да, бих се определила като начинаещ, макар да не тичам за първи път, но винаги е било спорадично. Не съм в много лоша форма въпреки излишните килограми, например никога не ми е било голям проблем да изтичам 4км под 30 минути, но това ми бяха пределите. Последните 2 месеца почнах да тичам по-редовно, стигайки 5 км за 28 минути, но се появи пък тази болка след тичането, а веднъж и по време. След 2-3 дни отшумява и мога да тичам отново. М/временно катеря на пътеката или ходя до фитнеса за час, за да хабя някакви калории без да натоварвам този мускул. Чистя съвест така да се каже.
Мисля, че трябва да увелича километрите постепенно, но вероятно ще е за сметка на скоростта, Т.е ще ми отнема още повече време
За съжаление, засега не ми се е отразило на фигурата...
Пулс няма как да меря за момента. На пътеката го меря и там съм точно на схемата, която казваш, но съм сигурна, че при тичане го вдигам повече... Значи да намаля скоростта. Не обичам да спирам, защото ми е трудно да тръгна после Simple Smile
Непременно ще потърся клипчета за правилна техника, благодаря

# 38
Килограмите само с бягане няма да се свалят, трябва ти и малко диета и интервални тренировки. Комбинирай бягане с тренировки с тежести в къщи и резултатите няма да закъснеят.
За болките, възможно е да не бягаш правилно и от там да натоварваш глезените. Говори с някой който бяга "професионално" , който може да ти коригира техниката.

# 39
Благодаря и на теб, Кикамора
Опитвам да правя някои ограничения и в храната, разбира се, но не трябва да допускам много да ми пада кръвната захар, а след 6,4км мисля, че падаше до няколко часа след това. При мен това води, до неконтролируемо наваксване на въглехидрати .... Не мога да правя нищо драстично, просто от тук, от там, замяна на бързи захари с по-бавни такива.
За тежестите у дома, имаш в предвид гирички? Опитах във фитнеса и много ме боли рамото, разтегнах сухожилие на ски този сезон и още не е отминало, само упражнения за бицепс не бяха проблем. Но благодаря, че ме подсети, защото у дома имам 0,5 и 1кг, мога да опитам полека с тях
Какво интервално бягане би препоръчала за начало, четох, че е разбиващо Simple Smile

# 40
Исках да ср редактирам, но бутонът го няма
Отчитам 7км днес за 42 минути. Зададох по-бавно темпо и позагрях/разгрях и съм щастлива, че болка няма. Само жажда ме мъчеше, че дори и сутринта си напичаше
После и поплувах без болка в рамото
Утре ще пробвам леко с гирички

# 41
Привет дами   bouquet
Как не съм видяла тази тема до сега  Rolling Eyes Аз съм запалена по тичането, но в момента съм бременна 6 мес. Все още тичам но километрите вземат да стават все по-малко от седмица на седмица  Tired
Преди правех 2-3 бягания по 5 км. и едно по-дълго от около 10 км. на седмица, но от миналата седмица съм вече на 2 х 3 км. или 3 и 5 км. в седмица....
Разбира се и времето ми падна много...колкото по-голям става корема, все повече ми тежи....а и пазя бебка  Blush
Надявам се до края на 6 месец да бягам, после минавам на дълги разходки с бързо темпо Wink
Хубав ден от мен !!!

# 42
  • Варна
Аз само веднъж бягах тази седмица, правим голям ремонт, после следва голямо пътуване. Има ли момичета от Варна? Ако да, къде ходите да бягате?

Тичам редовно от декември 2014 , но много ми е зле времето, правя 5 км за 40 минути и не мога да мръдна по-надолу (ааа, веднъж направих 37 мин., умрях от гордост, но ме гони едно куче по едно време, за това Simple Smile) ...абе, оставИ!
Във Варна естествено,че Морската градина е мястото, но да знаеш, че има твърде много народ, който бяга сутрин (и аз тогава тичам) + организираното бягане всяка събота на 5 км rum (виж им сайта, ако искаш, там бягат средно по около 40-50 човека всяка събота от 8,30, не е моето място, на теб може пък да ти хареса).
Иначе  Чайка (самия квартал) е много приятно място за тичане, кучета няма, като изключим кучешката полянка пред Бурлекс, моят маршрут я заобикаля отдалеч:)). Като включиш и малко стълби на Паметника и се получава чудесна сутрешна тренировка, препоръчвам горещо!

# 43
Благодаря ти   bouquet
Аз съм близо до морската, но ме е страх, че много кучета разхождат там, а вече ме е нападало едно докато бягам  Crazy
Паметника обаче е чудесна идея  Grinning

# 44
Благодаря ти   bouquet
Аз съм близо до морската, но ме е страх, че много кучета разхождат там, а вече ме е нападало едно докато бягам  Crazy
Паметника обаче е чудесна идея  Grinning
Паметникът е супер място за тичане, ако живеете някъде наблизо. Като ученичка всяка сутрин тичах до там през Чайка, качвах стълбите, а на площадката пред паметника правех лицеви опори и коремни преси  Crazy Не е голямо разстояние, но пък стълбите добавят интензивност и за 30-40 мин се прави чудна тренировка. Съжалявам много, че така го застроиха. Преди минавах зад стадиона и по една алея, която стига до задната страна на паметника. Сега там постоянно се движат коли, алеите около паметника са застроени и само през Чайка става.

През лятото планирам да съм във Варна. Може да си направим една групичка и да потичаме около Аладжа манастир? Сама ме е страх, но с компания ще е чудесно.

В морската почти не остана място за тичане. Въртя се като пупмал вече там за едни 7-8км Sad И много пече там, където орязаха дърветата... Моят маршрут обикновено е до Фара на Морска гара и после до Почивка, после се връщам и въртя обиколки по сенчестите места докато ми омръзне. През лятото понякога слизам през Почивка и се охлаждам в морето някъде пред камъните между буните Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт