MasterChef България, Тема 13 (19.05-25.05)

  • 36 027
  • 752
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 594
MasterChef е едно от най-драматичните и завладяващи TV състезания, световен хит. В България и в ефира на bTV стъпва за пръв път на 3 март 2015 г.

Кастингите за шоуто започват през декември 2014 г. със задачата да намерят най-добрите любители готвачи в страната, чийто талант, креативност, отдаденост, технически умения и страст към храната ще променят живота им завинаги.

Любители готвачи без ограничения във възрастта и произхода, с любов към кулинарията и мечта за кариера в нея, се сблъскват с жури от трима забавни и много взискателни професионалисти. Най-добрият състезател ще стане първият притежател на титлата MasterChef в България.

Телевизионният формат за таланти е продуциран в повече от 34 държави. Излъчва се буквално всяка минута в някоя  точка по света и достига до над 200 млн. зрители. Шоуто е превърнало повече от 100 любители готвачи в професионалисти.

В България продуцент на MasterChef е bTV, а изпълнителен продуцент – Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Shine International - звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам.


Жури:

Андре Токев


Скрит текст:
Андре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е на 46 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности: Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други.

Андре е известен в гилдията с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

Петър Михалчев


Скрит текст:
Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е на 41 години от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България - Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете - за него те са свещени!

Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – представяне на ястието и вкусовите му качества.
Виктор Ангелов


Скрит текст:
Виктор Ангелов е първият българин, шеф на петзвезден хотел в цял свят, и трикратен притежател на титлата „Ресторант на годината”. В гилдията е познат като „педанта в кухнята”. Той оглавява журито на MasterChef България.

Виктор е на 42 години, от София. През 1991 г. завършва училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач. През 1993 г. работи в българската армия, през 1995 г. - като управител на правителствен ресторант, а през 1999 г. – в хотел Sheraton Frankfurt в Германия. През 2001 г. започва в Sheraton София като шеф „sous chef”, а след това и като главен готвач. Три години по-късно оглавява кухнята на Sheraton Tirana в Албания. През 2006 г. Виктор основава ресторант Chef´s в София, който го прави трикратен носител на наградата „Ресторант на годината” на БАКХУС. Съорганизатор и член е на БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи). Хобито му е да реставрира и колекционира класически автомобили.

Виктор избира с кого да работи не по уменията, а по желанието на отсрещната страна. Може да направи от един таксиметров шофьор за една година приличен изпълнител в кухнята. Така ще търси и първия MasterChef на България.

Движен е от лайтмотива „Качество към всичко!”, а разбирането му за добра храна се състои в качествена суровина и добра рецепта, задължително съобразена със сезона.

Качествата, които Виктор смята, че трябва да притежава един любител готвач, устремен към професионалната кухня, са дисциплина, последователност и да знае какво прави. Чак след 20 години практика в професионалната кухня може да си позволи да импровизира с продукти, рецепти и т.н.
Участници:

Аврам                               Боян                                     Ву

Дарин                               Диляна                              Елена

Каролина                           Кристина                               Мариела

Нина                                   Петър                               Симеон

Стефан                               Стефи                                 Таня

Юлияна


Предаването се излъчва всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:30 часа по bTV!

Официален сайт
Facebook

Архив:

Тема 1, Тема 2, Тема 3, Тема 4, Тема 5, Тема 6, Тема 7, Тема 8, Тема 9, Тема 10, Тема 11, Тема 12

# 1
  • София
  • Мнения: 15 466
Аврам и Елена.Благодаря за новата тема! smile3525

# 2
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
не искам да гледам повече готвенето и физиономиите на Елена

  bouquet  , за темата

# 3
  • Мнения: 2 122
Елена и Мариела

мерЦи   bouquet

# 4
  • Мнения: 3 944
Благодаря за темата.
Тази седмица искам да си ходят Стефан и Аврам.

# 5
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Аврам със сигурност искам да отпадне, после за втория си глас се колебаех между Елена и Симеон, но заложих на Елена.

# 6
  • Мнения: 4 290
Симеон ''изгоних''.

# 7
  • Мнения: 3 403
С благодарности за темата   bouquet


Гласувах за Мариела - аз съм последователна, докато не я изгонят все за нея ще си гласувам.

За финал, бих искала да гледам Елена срещу Симеон или Боян, но знам че няма как. Предполагам, че ще е тя срещу Стефан.

Аз харесвам Елена, защото се справя много добре с почти всичко, има добър усет за продуктите и за съчетаването им, чиниите й винаги изглеждат много добре. Освен това я бива и в десертите, което за мен е нейното предимство пред Стефан, който не се сещам да се е изявил като сладкар.

Боян ми харесва, но той има някои слаби моменти, по-скоро е тесен специалист на месото, по подобие на Симеон. Но то е защото сам е избрал това, а не защото му липсва талант.  

Аврам има усет, но е непостоянен и не много опитен.

Симеон - много симпатичен, но е бавен е еднообразен.

Мариела - много шум за ...претрупана чиния. Познава продуктите, има въображение, но изпълнението й в повечето случаи куца.

# 8
  • Мнения: 11 607
Гласувах за Аврам и Елена.....Нямам любимци вече....Дано все пак някой ме грабне с нещо хубаво!

Бебе, благодаря за темата! Hug

# 9
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 801
Аврам и Симеон (или Мариела) - ако отпадат по двама Grinning

# 10
  • Майничка
  • Мнения: 12 582
На този етап - да отпада който се издъни.

Благодаря за темата!

# 11
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 783
Елена и Аврам (и двамата могат да готвят, което се и предполага на този етап на състезанието, но поведението им ми е неприятно)

# 12
  • София
  • Мнения: 6 268
Гласувах за Аврам и Стефан.

# 13
  • Мнения: 7 057
Да отпадната тези, които го заслужат, това решава журЕто.  Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 11 709
Гласувах за Елена, не ми харесва как готви, освен това и е хаотична.

Общи условия

Активация на акаунт