Да помогнем на съфорумка - Мама Цоцоланка

• 127 001
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
 Мамо Цоцоланке, да си мислила за последствията от резила върху здравето си като си ги творила всички тези неща. Не виждам сега с какви очи си тръгнала да вменяваш вина на хората, които съвсем справедливо те уличиха в измама. А още повече да намекваш, че ще се поболееш и ще умреш от това. Това е още по-грозно, долно и зло спрямо всички. Излиза, че който не е съгласен да бъде измамен те убива. Хитро, признавам. Всеки нормален човек на твое място щеше да потъне в земята от срам. Ама и първоначално нормален човек нямаше да ги забърка тези истории.

И какво значи да не съдим и да си прехапе някой устата? Сигурно това че някой е болен го прави по-малко измамник ли или по-малко нечестен. Нищо общо няма между двете. Помислете дали вие бихте постъпили така, дали вие по едно и също време ще събирате пари от хора, които делят от залъка си, за животоспасяващо лечение, което уж не можете да си позволите и с подобни на събраните суми пари ще правите балове, ще купувате скъпи лаптопи, фотоапарати, набедени за лековити супер скъпи добавки, санаториуми на шарлатани и какво ли не. Пък хубаво, хората дават, защо не. Те може и да искат до безкрай да дават, но достойния и честен човек може да стопли сърцето си с това, че хората са добри и да не приеме някои неща, да ги откаже. Пък после с тези пари ще се помогне на друг да спаси живота си. Измамникът ще продължи да иска, няма да сведе глава, даже и като е уличен, и ще е нахален, докато го допускате.

И е жалко, че човек е бил болен от тежка болест, никой не би го пожелал и на най-големия си враг. Но извинение ли е това за всичко останало? И трябва ли всеки път като посочим  нещо лошо да наскачат половината, че нямаме право да съдим. И като не съдим измамните ще стават все повече и все по-нагли. А измамените все по-засрамени. То пък да ти се отще и да помагаш и да четеш за това даже. Такава наглост не бях виждала отдавна.

Пък и да ви припомня, за сина студен парите още при кандидатстването не стигаха и пак съфорумки даваха. Какво значи да не продължава ли. Ми да не е започвал като е видно, че няма да може да плаща или да работи в свободното си време. Някак тръгваме от спасяване на живот и стигаме до решаване на всички проблеми и задоволяване на всички нужди на цял куп хора, които са здрави и прави и могат да се оправят с тоя живот. Даже и да работят, с извинение.

# 691
  • Другата България
Снощи във ФБ групи на българи в чужбина беше пуснат сърцераздирателен призив за събиране на средства за сина на Цоцолана. Как не ги досамя? Хората там се мъчат, кой без постоянна работа, кой без квартира. Издържат и близки тук, стараят се за доброто на децата си.
А мамин златен се размотава из скъпия университет.

Нали таксата е платена от Шарки? Искаш да кажеш,че продължава искането на пари и след това?

# 692
Този публичен линч е напълно излишен и позорен. За всички.

# 693
  • София
Снощи във ФБ групи на българи в чужбина беше пуснат сърцераздирателен призив за събиране на средства за сина на Цоцолана. Как не ги досамя? Хората там се мъчат, кой без постоянна работа, кой без квартира. Издържат и близки тук, стараят се за доброто на децата си.
Знаете как в ФБ се шерват разни трогателни истории, може да не е пуснато от Цоцоланка.
Мисля, че достатъчно се изписаха укори. От сърце желая на Цоцоланка да се възстанови и да има сили да се грижи без чужда помощ за децата си. Боже колко мъка има в таз България. Нека винаги има хора, които да помагат от сърце!

# 694
  • Overijse, Belgie
Анонимен, предполагам, че отговорът ти е насочен към мои мнения.

Пак казвам, не следя историята от началото. Не знам кой е прав, кой е крив. Споделих мнение, че стана ясно, че има две страни на медала и че няма нужда от нападки и че е по-добре да се овладеем и да спрем. Както виждаш в темата преди всеки ден бяха активни сума потребители, а откакто се отправи призива, се въртим пет-шест, които се дръгнем като крастави магарета.

И аз отивам да лягам, че си се чудя на акъла какво съм се разписала и аз  newsm78

# 695
  • София
17.12.2015 г. около 21 - 22ч. се разхождах из ФБ.  В групи на живеещи в чужбина, в които членувам млади майчета пуснаха призив да се помогне на изстрадалата българка. изпратих им линк към тази тема и към подфорума за многодетни майки. Призивите някак си отидоха назад, в едната група го изтриха.
За мене цялата истоирия е грозна.
Дано хората, които имат възможност не спрат да помагат на наистина нуждаещите се.

# 696
  • Пловдив
Този публичен линч е напълно излишен и позорен. За всички.

Точно заради такива съдници като вас ,вече не пиша и не влизам в този форум!!!

Скрит текст:
Мамо Цоцоланке, да си мислила за последствията от резила върху здравето си като си ги творила всички тези неща. Не виждам сега с какви очи си тръгнала да вменяваш вина на хората, които съвсем справедливо те уличиха в измама. А още повече да намекваш, че ще се поболееш и ще умреш от това. Това е още по-грозно, долно и зло спрямо всички. Излиза, че който не е съгласен да бъде измамен те убива. Хитро, признавам. Всеки нормален човек на твое място щеше да потъне в земята от срам. Ама и първоначално нормален човек нямаше да ги забърка тези истории.

И какво значи да не съдим и да си прехапе някой устата? Сигурно това че някой е болен го прави по-малко измамник ли или по-малко нечестен. Нищо общо няма между двете. Помислете дали вие бихте постъпили така, дали вие по едно и също време ще събирате пари от хора, които делят от залъка си, за животоспасяващо лечение, което уж не можете да си позволите и с подобни на събраните суми пари ще правите балове, ще купувате скъпи лаптопи, фотоапарати, набедени за лековити супер скъпи добавки, санаториуми на шарлатани и какво ли не. Пък хубаво, хората дават, защо не. Те може и да искат до безкрай да дават, но достойния и честен човек може да стопли сърцето си с това, че хората са добри и да не приеме някои неща, да ги откаже. Пък после с тези пари ще се помогне на друг да спаси живота си. Измамникът ще продължи да иска, няма да сведе глава, даже и като е уличен, и ще е нахален, докато го допускате.

И е жалко, че човек е бил болен от тежка болест, никой не би го пожелал и на най-големия си враг. Но извинение ли е това за всичко останало? И трябва ли всеки път като посочим  нещо лошо да наскачат половината, че нямаме право да съдим. И като не съдим измамните ще стават все повече и все по-нагли. А измамените все по-засрамени. То пък да ти се отще и да помагаш и да четеш за това даже. Такава наглост не бях виждала отдавна.

Пък и да ви припомня, за сина студен парите още при кандидатстването не стигаха и пак съфорумки даваха. Какво значи да не продължава ли. Ми да не е започвал като е видно, че няма да може да плаща или да работи в свободното си време. Някак тръгваме от спасяване на живот и стигаме до решаване на всички проблеми и задоволяване на всички нужди на цял куп хора, които са здрави и прави и могат да се оправят с тоя живот. Даже и да работят, с извинение.

Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace

Скрит текст:

Нали таксата е платена от Шарки? Искаш да кажеш,че продължава искането на пари и след това?
Да, там тече голяма кампания и аз от там разбрах и видях защото тука не влизам.

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 09:49 от bubanka

# 697
Надявам се хората в тази фейсбук група да разберат що за измама е това!!!!!

# 698
Олелееее, ама тази жена значи продължава да събира пари, въпреки че семестъра е платен от два дни!!! Тя, вместо да каже, че парите са осигурени, за да дарят хората за някой друг, си мълчи!!!
А хората тук във форума призовават да я оставим на мира!
Ай сиктир... направо онемях!

# 699
  • София
Нали има още поне 5 -6 семестъра, работи се в перспектива.

# 700
Г-жо Гошева, ако имате поне капка морал и достойнство спрете ВЕДНАГА тези кампании за събиране на пари!Напишете веднага- тук, във форума, във фейсбук и навсякъде, където сте пуснали пипала, че парите за сина ви са събрани още в сряда! Напишете, че не се нуждаете повече от пари, а всичко, което сте получили като дарение след сряда го дайте на някой друг,  който наистина има нужда от него.
Вие сте на ход.

# 701
  • София
Оффф,айде стига вече,бахти фантазията развихте.. Още в същия ден обяви, че парите са преведени...аман от свободни съчинения
И представете си,поста й завършва с моля,не пращайте повече пари...
Оххх,че гнусотия...

# 702
  • София
Аз мисля, че пускайки подобна молба, Диана трябва да осъзнава, че всеки е свободен да изрази писмено мнението си и че не е задължително то да е положително. Това е форум все пак.
Аз се чувствам много огорчена и разстроена от молбата, а и от всичко останало, което прочетох. Това си е лично мое чувство и усещане, но не считам, че трябва да се чувствам виновна за него, както и за това, че го пиша тук.
Боже, та толкова нуждаещи се хора има, деца, всякакви....Пиша го като родител на дете с тежко увреждане и с ясното съзнание, че бих се влачила и на колене и бих просила за живота на детето си....за живота, не за обучението.
Не вменявайте чувство за вина на огорчените и обидени от тази молба хора, моля!
Диана, бъди здрава!

# 703
  • Overijse, Belgie
....
Благодарение на вас, приятели, в сметката и в пей пал има близо 600лв. Човекът, който помоли анонимност, ще плати останалата част от 2000лв. Ника във форума е Sharky*.
Благодарна съм изключително много и с думи не мога да изразя чувствата си! Благодаря, че втория семестър на детето ми е платен. Майчиното сърце е щастливо! Желая успех на Вилизар на сесията, която започна днес!
С това искам да кажа, че парите за Вили за събрани и моля, не изпращайте пари! Благодаря!

Силно желая да бъдете здрави! Hug

Ето, това не е ли достатъчно? А призивите във фейсбук не виждам да са пуснати от нея. Спрете се малко, хора!

# 704
  • София
Г-жо Гошева, ако имате поне капка морал и достойнство спрете ВЕДНАГА тези кампании за събиране на пари!Напишете веднага- тук, във форума, във фейсбук и навсякъде, където сте пуснали пипала, че парите за сина ви са събрани още в сряда! Напишете, че не се нуждаете повече от пари, а всичко, което сте получили като дарение след сряда го дайте на някой друг,  който наистина има нужда от него.
Вие сте на ход.
Написано е.

Общи условия

Активация на акаунт