Отговори
  • Пловдив
Здравейте, просто не се стърпях и трябва да разкажа това, което ми сподели току-що по телефона моя приятелка. Касае се за детска градина в Пловдив ("Звезда" в квартал Смирненски), момиченце в ПГрупа, на което бащата като отива да я взема от градината, я заварва да плаче на една пейка с подута ръка, а на друга пейка лелки да си приказват, но нищо не знаят за случилото се. Никой не се е обадил на родителите да каже, че детето си е ударило лошо ръката, която се оказва счупена.

Вземат си детето, отиват в Хирургиите в Пловдив, но оттам ги пращат към Детското отделение на същата болница, че трябвало педиатър да разреши наместване с пълна упойка, заради което се хоспитализира за няколко дни. Моята приятелка е отказала това и на своя отговорност е завела детето в частна болница, където са я гипсирали, и казали, че на тази възраст (6г) костите са пластични и се намествали сами и нямало нужда да се прави наместване. Както и да е.
Реших да споделя просто, защото съм възмутена как така никой в ДГ не е видял и разбрал, че детето е паднало от катерушката и се е ударило лошо. Безразлични, че дете плаче на пейката от болки.

# 1
Потресена съм да прочета това. Бясна съм.  #Cussing out

И на мен ми с е случвало да отида да вземам детето ми от ДГ и да видя на една пейка детенце да седи и да плаче и никой от персонала да не му обръща внимание. Сърцето ми се сви и отидох и казах да госпожата да види детето. Слава Богу, детето не е било наранено, но не мога да разбера как може да гледат дете да плаче и да не му обърнат внимание. Детето очевидно не плачеше от инат.
А на моя позната детето след подобен случай се оказа със счупен череп. По същия начин цял ден не бяха се обадили на родителите.

# 2
Егати...не са и разбрали, че е станало нещо сериозно, сигурно са си мислели, че за някоя лиготия се касае. Да ги разкатае от жалби, аман. В нашата градина имаше подобен случай, тогава детето е било с извадена ръка. Чак по някое време едната учителка, която не е била този ден на работа и е минала за малко, е видяла детето, че е тъжно, гушнала го е и е разбрала, че нещо с ръчичката не е наред.

Посъветвай майката да потърси още едно мнение за костите, които сами се наместват, защото не звучи много достоверно.

# 3
  • Пловдив
Ами тя подаде жалба към градината, по същото време горе-долу и аз задействах връзки в медиите, сигнализирах и районният кмет ще направи/прави проверка. Все си мисля, защо като на някои им тежи, не им се занимава/са уморени вече да работят тази професия, просто не се пенсионират. Не всеки и във всеки период от живота си става за тази отговорна професия детски учител.

# 4
Ами тя подаде жалба към градината, по същото време горе-долу и аз задействах връзки в медиите, сигнализирах и районният кмет ще направи/прави проверка. Все си мисля, защо като на някои им тежи, не им се занимава/са уморени вече да работят тази професия, просто не се пенсионират. Не всеки и във всеки период от живота си става за тази отговорна професия детски учител.
То и за пенсиониране се иска възраст и точки. Но това не е оправдание там да работят жени, на които грам не им дреме вече за нищо. Просто трябва да има контрол върху работата им.

# 5
Жалба в агенцията за закрила на детето, жалба в инспектората, жалба първо до директорката на детската градина. Успех!

# 6
Ами тя подаде жалба към градината, по същото време горе-долу и аз задействах връзки в медиите, сигнализирах и районният кмет ще направи/прави проверка.

Много правилно сте постъпила !!!
Това е недопустимо. Това са малки деца които са поверени на тези ''лелки'' на които не им пука какво се случва. По добре да седят и да си говорят, защо им е да се занимават с тези деца ? Нали не са техни !!!

ВЪЗМУТЕНА СЪМ !!

# 7
A какво трябва да направи  държавата с родителите когато при тях се случи нещо такова .?И защо винаги  се правят толкова крайни изказвания . ThinkingВинаги може да падне дете и да си счупи ръката дали ще е в ДГ или пред самите нас (родителите).Смятам че в група с 27 деца не може да се обслужва от 2 човека .Та то ние имаме по 1-2 и не можем да ги опазим та какво остава за госпожа и пом.възпитател,

# 8
  • София
Едва ли тези 27 деца вкупом се пребиват и трошат кокалите си та госпожите да се пощурят на кое първо да помогнат!
Не е човешко да си възпитател, лелка или квото в детската градина, да видиш детето, че е седнало и плаче и да не провериш защо или още по - лошо- дори да не го видиш! Не плачат всички заедно.

# 9
A какво трябва да направи  държавата с родителите когато при тях се случи нещо такова .?И защо винаги  се правят толкова крайни изказвания . ThinkingВинаги може да падне дете и да си счупи ръката дали ще е в ДГ или пред самите нас (родителите).Смятам че в група с 27 деца не може да се обслужва от 2 човека .Та то ние имаме по 1-2 и не можем да ги опазим та какво остава за госпожа и пом.възпитател,
Да си лафят, докато детето вие от болка ли? Дай идея какво трябва да направи държавата и колко точно на брой такива родители си виждала. Ти имаш мнение по всички въпроси явно. Ако ти се получаваше и да четеш с разбиране, съвсем добре щеше да ти се получи.  Tired

# 10
Това, че са много деца е най-тъпото оправдание за такъв случай. Госпожите са седели на съседната пейка, докато детето е ревяло със счупена ръка, не са обгрижвали някое друго дете. Това е тотално закърняване на всякакво човешко в отношението към децата, за които носят отговорност, докато са на работа.

Общи условия

Активация на акаунт