Парфюмни размисли и страсти - 190

• 86 812
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • Canada
Разпалихте ми любопитството с този Код. Гледам му пирамидата, няма нищо общо с първоначалния Код, който въобще не ми хареса. До колко се усеща кафето в него?
Сега видях, че е излязъл Code Turquoise. За него имате ли отзиви? http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Tu … -Women-30323.html

Честно казано, не усещам никакво кафе . За мен е приятна и балансирана комбинация от цитрус, ванилия, дърво и подправки.
Какви подправки усещаш? На мен ми се набива ароматът на чубрица, по-точно шарена сол, с която си поръсвах филията като дете. Crazy

Черен пипер Simple Smile

# 256
Аз лично смятам, че съставката се нарича краставица... Joy
А относно това дали да търпиш Мусоните, те основно ухаят на диня и нещо водно (което ти може би интерпретираш като краставица). Ако тази нотка не ти харесва, няма нужда да търпиш, вземи си нещо, което ти харесва   bouquet
Много благодаря за бързия отговор!  bouquet
Точно на краставица ми мирише това водното, а не я виждам в пирамидата. Чудя му се защото, като изключим 5-10 мин. от развитието му, ароматът, иначе, много ми допада. Само дето грам диня не усещам, за сметка на това ми е леко подправъчен, в началото и по-плътен, в сравнение с др. градини, в края.

# 257
  • София
Разпалихте ми любопитството с този Код. Гледам му пирамидата, няма нищо общо с първоначалния Код, който въобще не ми хареса. До колко се усеща кафето в него?
Сега видях, че е излязъл Code Turquoise. За него имате ли отзиви? http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Tu … -Women-30323.html
something new, ароматът на Код Ултимейт е доста балансиран и пипнат!
Не доминират нито кафе, нито чубрица или черен пипер, според моя нос. Но определено трябва да харесваш ванилия за да ти допадне. За мен той е всичко, което Адикт/Диор/ отказва да ми даде - топъл, леко загадъчен и изкусителен, но без да крещи.
Другият Код не познавам, защото по приницип не съм фен на Кодовете.

kovatcheva, дано не си прибързала с Teazzurra. Днес, след обилно поливане, ми трябваше доста въображение и обонятелни рецептори на заем, за да я усетя върху кожата си. Там е, но е доста прибрана и интимна, даже за моя вкус.

# 258
Аз влизам да се похваля, че най-сетне намерих моя люляков парфюм. Години наред търсех подходящ, но след преминати версиите на Ив Роше, En Passant, Jo Malone и тн, го намерих в лицето на Aerin Lilac Path. Дори не знаех, че го има в България, влязох в бутика да купя Бронзовата богиня, но ме грабна този. Другите от линията също са прекрасни за мен, макар че не съм сигурна доколко ще се харесат масово. Едни такива изчистени, ненатрапчиви моноаромати без твърде много развитие, шлейф или трайност, но уловили много добре есенцията на цветето, чието име носят. Люлякът ме кара да се усмихвам, носи ми пролетно настроение, мирише на току-що разцъфтял лилав люляк заедно със свежите листа, леко поръсен с роса. А, и флаконът е ужасно красив.   Heart Eyes
Скрит текст:

# 259
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета, опишете ми моля ви http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … t-Blanc-6465.html , имам възможност да го получа от размяна, но не съм го пробвала.

Тези дни нося Ирисовата Прада, още ми е рано за типично летните аромати. Ползвам също Шанел Шанс, Коко Ноар и Нилските градини.

# 260
  • София
Привет,
иска ми се да споделя впечатления от един парфюмите, с които се сдобих преди малко, и за който най-вероятно ще ми се смеете бая, и приемете с пренебрежeние, но все пак... Simple Smile

Става въпрос за Madonna Truth or Dare Naked

Скрит текст:

Преди всичко, тази версия няма нищо общо с първия й парфюм - Truth or Dare. В този няма силни цветя, а акцента е съвсем различен.
Naked е унисекс, дори с лек уклон да е мааааааалко по-мъжки.
На какво мирише - мека сладост, миксирана с мека дървестна подложка.
Или иначе казано - напомня донякъде мъжкия Мюглер - A*Men Pure Havane, също и Lanvin Avant Garde, Scent Story 24 Gold, плюс щипка  Jean Paul Gaultier Gaultier 2 - нещо от този тип - естествена сладост, в случая идваща 90% от бензоин, гарнирана с нотки на мед и дървесна основа. Усеща се и какаово-шоколаден нюанс, но той не е водещ и не допринася по никакъв начин парюфма да завие мощно към гурме стил...По-скоро създава усещане за карамел, за топлина и изкушаващи амбърови нотки, макар да няма такива в пирамидата... Бих го обобщил като едновременно сладникав, дървесен, комплекесн, мек, с усещане за чудесен баланс.
За мен, това е наистина неочаквано силен аромат.
Взех го, защото четох не малко позитивни отзиви за него, а сега е изгоден онлайн, а и някъде мернах, че Мадона е решила да не прави нови парфюми, и дори да прекрати съществуващите...та си викам - защо не? Simple Smile Заслужава си за есен-зима.  Много секси, едновременно съблазнителен и гушлив  Crazy
Държа да подчертая, че този парфюм няма нищо общо като дизайн, качество и тн с парфюмите на известни личности. Този е доста над типичните аромати, идващи от групата на така наречените Celebrity Perfumes.
Мисля, че любителите на бензоин ще оценят доста високо Truth or Dare Naked.
Знам, че за повечето дами тук, въпросния аромат ще се стори абсурден, но понякога и в това се стои забавата - да си откриваме интересни, любопитни находки измежду изгодните предложения  Simple Smile

Иначе ми дойдоха пробички от Mancera - като ги разнося ще споделя впечатления. Става въпрос за:
-Mancera Aoud Black Candy
-Mancera Roses Jasmine
-Mancera The Aoud
-Mancera Wave Musk

Лека вечер на всички.

# 261
  • Canada
Аз пък съм абсолютен фен на кодовете. След като преди години си изпръсках с удоволствие оригинала, сега си имам  Code Luna. По-лек и нежен, но също толкова добър.

# 262
  • Бургас
Привет,
иска ми се да споделя впечатления от един парфюмите, с които се сдобих преди малко, и за който най-вероятно ще ми се смеете бая, и приемете с пренебрежeние, но все пак... Simple Smile

Става въпрос за Madonna Truth or Dare Naked

Знам, че за повечето дами тук, въпросния аромат ще се стори абсурден, но понякога и в това се стои забавата - да си откриваме интересни, любопитни находки измежду изгодните предложения  Simple Smile

Deetron, за мен Madonna Truth or Dare Naked не е въобще абсурден, а си е цяла находка. Открих го миналото лято и го носих от време на време през есенно-зимния период. Описал си го много точно, както винаги  Grinning Ароматът е точно сладникав, мек и дървесен. Много е силен и доста траен. Не отстъпва по нищо на много по-скъпи предложения и наистина няма нищо общо с повечето парфюми на знаменитости. Цената му беше абсурдно ниска, последния път, когато го гледах. Единственото, което ме смущава леко, когато го нося, е, че и за моя нос клони към унисекс и ми напомня на някои от мъжките аромати, които си споменал  Simple Smile

# 263
Мисля, че любителите на бензоин ще оценят доста високо Truth or Dare Naked.
От много време исках да прочета "наше" усещане за Naked. Откакто е излязъл ми се е забил в съзнанието и периодично се появява, но го няма по нашите магазини за проба. По описание и пирамида, и ревюта в разни сайтове, ми се стори много различен и много по-интересен от първия парфюм на Мадона, но така и не се отвори възможност да го намеря за проба, а ето, че съм била права да мисля така за този парфюм.
Много благодаря за това ревю, Deetron! Hug
Сравнението с A*Men Pure Havane и Lanvin Avant Garde, ме прави още по-любопитна. Ако намеря малка разфасовка(ако въобще има такава) някъде из нета, ще го поръчам, но стотици - вече не.

# 264
Някой тествал ли е http://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Another-Oud-31219.html    Ако да, ще се радвам да сподели впечатления тук.

# 265
Truth or Dare by Madonna Naked is available as 50 and 75 ml Eau de Parfum

и мен ме заинтригува много обичам бензоан, дано се появи по магазините за тест
има го в парфимо -евтин е Grinning

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 13:47 от raznejena*

# 266
  • София
Момичета а какво ще кажете за новия Ексклузивен Герлен Сантал Роял, който за огромна изненада дойде и в България и то в няколко зареждания и се продава много, въпреки високата си цена. Пробвахте ли го, харесва ли ви?
Аз го нося наколко дни и съм запленена. За сега цената му ме спира от много бърза покупка, но го мисля, защото е превъзходен. Ще напиша подробно ревю за него, защото си струва.
Ами аз преди 2 месеца още го тествах и питах тук в темата, но както обикновено, никой не ме удостои с отговор  Thinking
Явно не беше тестван още.
Не са ласкави отзивите за него по сайтовете, но аз страшно го харесах и съм запазила един при следващо зареждане. Наистина много се купува.
За момента това е най-трайния парфюм, който аз съм пробвала. Най-най-трайния - с дни стои и след къпане даже при мен на китката.

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 14:02 от cvetij

# 267
  • Belgium
Днес тествах новата Алегория и новия вариант на Light Blue - и двете са ми блудкави водици и изчезват от кожата ми буквално за минути  Rolling Eyes Спестих едни пари.

Ако някой се е засилил да купува аромати на D&G да знае, че в Дъглас всичките са с 20% намаление до края на месеца. Излизат на съвсем прилични цени.  Peace

# 268
  • София
cvetij, ако никой не ти е отговорил, то е най-вероятно защото никой не го е тествал и не се е ангажирал с мнение или размисъл за него. Аз само го поднесох към носа, но това не е достатъчно за мнение.
Ти обаче не се отказвай да споделяш!

# 269
Момичета а какво ще кажете за новия Ексклузивен Герлен Сантал Роял, който за огромна изненада дойде и в България и то в няколко зареждания и се продава много, въпреки високата си цена. Пробвахте ли го, харесва ли ви?
Аз го нося наколко дни и съм запленена. За сега цената му ме спира от много бърза покупка, но го мисля, защото е превъзходен. Ще напиша подробно ревю за него, защото си струва.
Ами аз преди 2 месеца още го тествах и питах тук в темата, но както обикновено, никой не ме удостои с отговор  Thinking
Явно не беше тестван още.
Не са ласкави отзивите за него по сайтовете, но аз страшно го харесах и съм запазила един при следващо зареждане. Наистина много се купува.
За момента това е най-трайния парфюм, който аз съм пробвала. Най-най-трайния - с дни стои и след къпане даже при мен на китката.
Явно никой не го е пробвал тогава наистина. Обаче е странно това, че си си запазила парфюм, тъй като преди три седмици, когато аз го пробвах той се продаваше абсолютно свободно в Мол Сердика Дъглас и имаше около 5 свободни бройки само на рафта. Обади се и попитай, защото следващо зареждане няма смисъл да чакаш, като го има.
Супер траен е да.

Общи условия

Активация на акаунт