Парфюмни размисли и страсти - 190

• 86 771
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Дами, снощи жена ми се прибра с Пантерата на Картие- тестван на кожа. Да не ставам груб или циничен, но цял ден ходя като бастун, и все тия феромони ми мътят мозъка. Що за аромат е това, направо ме подлудява. Тествала е правоъгълната бутилка, с шарката вътре. Четох им съдържанието и на двете, но тази в релефната бутилка ми се струва по- тежка, защото освен гарденията има и кожа и още други. Предполагам, че едната е лятна, другата зимна. Ориентирайте ме. А коя е по- нова.

Joy Признавам си, че толкова свежо изказване не бях чела скоро в темата.
Първата, като изключвам старите версии,
втората, лятна
И дрете имат кожа, но аз лично не я усещам в нито една от двете.
Имам лятната и изпръсках половин бутилка за отрицателно време, до края на лятото ще замине и ще си взема първата за есен. За мен е странен, но готин и съвременен шипър. Имам си други pin up любимци Mr. Green
Казваш мирише на секс! Whistling Тичай в магазина  Wink

рак-щрак, явно само на някои мъже Naughty

ЛМ се изказа днес за Гарденията на Жур, на Ермес, че миришела на турски сапун. Пък на мен ми допадна, но не достатъчно за покупка. Туберозата, за която споменавате явно се е уплашила от мен и е избягала.

# 721
  • София
Търся си летен парфюм от седмица и не мога да се спра на никой.... ooooh!
По принцип харесвам сладки аромати - Black opium, Flower bomb, но  в жегите се задушавам от тях, абсолютно неносими са за лятото. Моля за предложения.  bouquet Hug

Candy_girl - С риск да стана досаден, защо не пробваш Jean Paul Gaultier Classique X  for women - перфектен избор за летен аромат  Crazy Супер свеж и жизнерадостен цитрусов, леко сапунест аромат, който идеално ще разкрие в жегите. Доста различен и необичан парфюм за Jean Paul Gaultier  Simple Smile

http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique-X-7800.html

# 722
Дами, снощи жена ми се прибра с Пантерата на Картие- тестван на кожа. Да не ставам груб или циничен, но цял ден ходя като бастун, и все тия феромони ми мътят мозъка. Що за аромат е това, направо ме подлудява.

След този пост вече зная кой ще новият форумски парфюмен хит  Hug
Хаха, да, почти го поръчах.
Това ще е хитът в темата, най-спонтанната и готина препоръка на парфюм.

# 723
  • на терасата
Поръчах си някои пробички и да споделя за розите от получените
1. http://www.fragrantica.com/perfume/Mazzolari/Le-Rose-24796.html
Има нещо странно с този парфюм, на първи проби не ме грабна, но ще трябва да се полея с пробичката, за да зная защо не ме грабва, даже ми е леко неприятен
2. http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/K-sh-n-Rose-18595.html
Това е като Ноктюрно на Шопен....Вдъхвам и не мога да му се наситя.
Много мой аромат. Благодаря Pixie за препоръката  Hug
3. http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/La-Fille-de-Berlin-17162.html
Зная, че някои от вас го притежават. Класен парфюм, тежкарски. Не зная дали бих го носила. Струва ми се от типа парфюми, които те носят мен, а не аз тях...

Моля да споделите и вашите впечатления за коментираните аромати. Ще ми е любопитно да ги прочета.
Най-бързо отлетя №2, но той е толкова лек и нежен....

# 724
  • Бургас
Момичета, благодаря много за отзивите  Hug
Тук в момента нямаше Aqua Allegoria Lys Soleia и не успях да я пробвам, ще я оставя за тест някой друг път. Пробвах Pamplelune - и той ми хареса, ухаеше ми на горчив грейпфрут, но в крайна сметка си тръгнах с Teazzurra, на който се чудя още от както е излязъл. Не е достатъчно траен, но толкова ми харесва, че ще го пръскам по-честичко.
Скоро планувам да се сдобия и с Jour d`Hermes Absolu. За него въобще не се колебая  Grinning

# 725
Мерси за препоръките.  bouquet Взех летния Alien.

# 726
  • София
Аз не знам дали Пантерата ще е форумския хит, дори имам съмнения.При мен също няма кожа при нито една от двете нови версии.
Когато пролетта разносвах първата Пантера не съм получавала никакви отзиви, но реакцията на околните към мен беше все едно съм ги респектирала сериозно.Според мен този парфюм действаше студено, сериозно, може би дори леко високомерно.ММ нищо не каза в нито един ден,в който го носих.
Според мен трябва задължително тест преди покупка, защото аромата е сериозен. Peace

# 727
Подкрепям абсолютно, труден е този парфюм и малко хора го харесват. Определено ми е властен, но не и секси по някакъв начин. Пробите преди покупка са абсолютно задължителни, защото например аз го харесвам, но не бих го носила на този етап. Има нещо, което ме дразни в базата и не мога да разбера какво, но не ми е приятно, а излиза късно след часове.

# 728
аз не успях да го харесам
ако ще всички мъже да проточат лиги след мен, пак няма да го сложа, защото аз ще умръ от него и язък им за щенията  Mr. Green

# 729
  • на морето
Подкрепям абсолютно, труден е този парфюм и малко хора го харесват. Определено ми е властен, но не и секси по някакъв начин. Пробите преди покупка са абсолютно задължителни, защото например аз го харесвам, но не бих го носила на този етап. Има нещо, което ме дразни в базата и не мога да разбера какво, но не ми е приятно, а излиза късно след часове.

И аз съм на това мнение.  Peace След изказаното апетитно мъжко мнение за парфюма, на бегом бях в парфюрмерията да го тествам. Ами, не е моят парфюм. Много офисен и строг ми идва. Има нещо , което не ми допада, дистанцира ме. На едната ръка съм с Пантерата , а на другата с Paloma Picasso EDP. Е, може да ми се смеете , но този за някои " бабешки" парфюм ми харесва в пъти повече. Топъл, чувствен, секси, направо разтапящ. Търся си го и ако някой иска да се отърве от 50 мл нагоре, моля да ми пише на лични Embarassed

# 730
  • Бургас
За първи път в Кан ме напръскаха с Пантерата  и моя приятел направо беше влюбен , хареса се от жена  която не навижда толкова силни аромати . Много мой аромат , но реших да не го бързам . Бих го носила във всички сезони .

# 731
  • в 1001-та нощ
Някой дали е взимал афтършейв балсама Ноар на Том Форд?

Интересувам се за отзиви Simple Smile   bouquet

# 732
  • Стара Загора
Пантерата и аз си я нося всесезонно. От зимата до сега си я пръскам и много ми е приятна. Не ме задушава, много ми харесва тази плодово-цветно-мъхова комбинация, като при мен водещи са плодовете, но без сладост, леко тръпчиви. Няколко пъти го подуших върху мъжа ми (чак лигите не му потичат, но го харесва и се пръска с него).
Аз пък в последно време не мога да се наситя на http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Guerlain-Shalimar-Pa … -L-Eau-14178.html. Чуден ми е в това време, особено лимоновото начало ми се иска да не свършва, толкова искрящо и свежо. След това преминава в този лимонов сладкиш, който хич не е накъртващ, а сочен, с малко ванилия и подправки и лееко пудрен, и през цялото време лимона си е там Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 733
  • София
След постовете за Картиета и Пантери с привкус на секс, един пост за Miss Dior parfum pour les cheveux, при това hair mist ще седи съвсем невинен и по детски.

И все пак.... за тези, на които им е любопитен, защото няма тестер никъде - много нежни божури, смесени с аромат на роза, от онези уханните рози, които съм мирисала веднъж или два пъти в живота си. Муск не усещам; пачули - съвсем! Носи аромата на "блууминг букет", но без базата на цитирания. Даже ми харесва повече от него/който впрочем не ми е любимец/. Цветен, невинен и за мое най-голямо съжаление недоловим, защото секунди след като го впръсках в косата, само аз си знаех, че така ухая.

А сега да се върнем на секса - ако някога реша да оставя онова усещане за власт и респект, което оставя Пантерата, то бих го постигнала с Ботега Венета едп, даста по-успешно. Именно това си помислих, когато преди един или два месеца поднесох картието под носа си.

# 734
  • Germany
Хехехе, гледай само, един ходещ като бастун мъж как раздвижи парфюмната тема  Mr. Green Hug
И аз харесвам точно такива откровени и мъжки реакции  Peace. Какво й трябва на една жена, освен наточен за нея мъж  Twisted Evil
Харесвам новата пантера, хладна и сдържана, но секси и предизвикателна. Оставя много на мъжкото въображение. Аз обаче спирам да я усещам след един час, на шал също не ми се задържа и затова не я мисля за себе си.
При мен температурите са пролетни - 15-17 градуса и аз не спирам цяла седмица да се радвам на Еликсира на чудесата. Прекрасен е в това време  Heart Eyes
В това шантаво време открих и се влюбих в http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Light-Blue-Suns … Salina-29959.html Не харесвам класическият Лайт блу. Не харесвам и нищо на Д&Г. Не харесвам портокалов цвят, жасмин и цветя. Не харесвам морски нотки и мускус. А тук, от всичко, което не харесвам са направили страхотен парфюм  Heart Eyes Толкова му подхожда името, точно то ме привлече да го пробвам, въпреки изключително грозния флакон и още по-грозната капачка. Този парфюм е очакването за лятна разходка на романтичен остров, из малките криволичещи улички, отрупани с нацъфтели цветя, през малките масички на бистрата, пясъчните дюни, сенчестите гори, обхващащи крайбрежието, провансалско безвремие и нестинарски танци. Усещам и напечения пясък, и мекото ухание на орлови нокти и портокалов цвят, и свежия бриз от морето и чудно красива, студена и ароматна фрезия. Безкайното синьо море с кокетни яхти. Толкова лесен за носене, толкова слънчев и отпускарски. Нищо натоварващо няма в него, едно ми е ведро и усмихнато на душата, направо ме пренася в Салина и ме кара да мечтая за почивка  Heart Eyes Интимен аромат, без шлейф, но го усещах повече от 5-6 часа, с едно меко и красиво сияние. Тестът е при влажно и хладно време.
На едната ръка съм с Пантерата , а на другата с Paloma Picasso EDP. Е, може да ми се смеете , но този за някои " бабешки" парфюм ми харесва в пъти повече. Топъл, чувствен, секси, направо разтапящ. Търся си го и ако някой иска да се отърве от 50 мл нагоре, моля да ми пише на лични Embarassed
Никога не бих нарекла "бабешки" Палома Пикасо  Naughty Той е от вечните класически парфюми, намери ли си точната жена е любов за цял живот  Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт