Магията на изтока - тема 41

• 31 988
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз винаги съм си мислила,че азиатците всичките са дребни и слаби, а се оказва,че има много пълни и при тях.И наистина свалените няколко кила променят човека.

# 706
Full House (тай)
Голяма забава,но последните два епизода са както каза дането - напълно излишни. Според мен последните 4 можеше да се обединят и ....ама никой не ме е питал на времето. Crossing ArmsВъпреки всичко ми беше страшно забавно и приятно да го гледам.Интересно ми беше как на моменти си личи,че оригинала е корейски,но в същото време си има специифични тай особености.Също да споделя,че очаквах Майк да е по-разглезен,по-взискателен,по-вманиачен в личното си его.

Ако някой се сети за подобен сюжет да казва.Моля!
Също ако съм изпуснала някой нов от тип - Тя се прави на Той или Той на Тя.

# 707
  • София
2в1,  Joy Hug Hug Hug, и аз като теб!!! Laughing

И една много красива песен от сериала Hide Identity с  Ким Бом, динамично криминале, всички от касата са супер, харесва ми.

Забравих  да кажа, че днешният епизод на Running man  е с участието на сладурите от 2PM  Two Hearts Two Hearts

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 17:32 от freedoms

# 708
  • MJF
Moe no suzaku 1997
Също в стил кинокласика. Отдавна е в Списъка но сега му дойде времето като изгледах Still the Water (2014). Наградите на Naomi Kawase  са наистина заслужени. Кино в класическия му вид. Майсторски се справя в това без много думи, разбрано и универсално да се разбират изконни неща. Доволна съм.
Скрит текст:
Голям фитнес правят жителите по тези баири. На няколко пъти се разсейвах с тази мисъл  Blush. Все съм живяла на равно и гледайки тази жизнена среда .....  Crazy
Интересно ми е как е документалното ѝ кино.
Jun Kunimura ми бе интересно да го видя в роля от преди години, макар и мълчалива  Simple Smile.

# 709
  • Toronto
Happy Times (2000)
Изгледах още един филм на Yimou Zhang. Добър филм. Стил кинокласика.
Обичам Имоу, ама този не съм го гледала. Откъде, Шош?

# 710
  • MJF
Ммм на руски го гледах- Счастье на час (2000). Имам временен проблем с Адобе и за това вместо в обичайните сайтове- има го по всички,  го гледах в тубата- https://www.youtube.com/watch?v=MrJH5efwfAY

# 711
Гледах еп.1 на Scholar Who Walks the Night
Известно време се чудих къде последно съм гледала Jun Ki после се сетих,че му се смях на брадата в Joseon Gunman.Тук няма лицеви косми,все още. Mr. Green
На вампирите дали им растат бради? newsm78
А,да и ми се сбъдна искането момиче да се прави на момче. Twisted Evil
Кастът - добре.Познати муцунки.Яка катеричка и зъбчовци,които не са изискани като тези от Freeze.Става ясно каква е главната интрига,видяха се важние герои и знаем кой е лош и кой добър.

# 712
Happy Times (2000)-изгледан.Свалих го от замудата-обявен катокомедия Rolling Eyes и излъчен от b-comedy ooooh!
За мен мен е най-не характерният за Джан Имоу филм.Имам усещането ,че е правен по поръчение на  newsm78 уф как да го напиша-ми на властта,държавата.Финалът е хубав,но интерпретран като "комсомолско поръчение" Confused Липсваха ми цветовете на Имоу,розовият рейс не ми беше достатъчен ,за да ме омае и замае Laughing Не съм разочарована от филма,но усещам,че толкова критично не съм писала в тази тема,еле пък за този творец,който много ми е мой,но така. Mr. Green Все има първи път. Wink

# 713
  • MJF
Хм, определен за комедия- според мен не е . Изобщо не знам защо често попадам на такива грешки на българска територия по отношение на китайското кино  Thinking.  Може би трагикомедия/черна комедия но с водещо драма. Имау е 100% в този си филм, още повече ако се погледне хронологията на творбите му. Аз не съм гледала заглавията му които в жанр имат - екшън, фантастика- като изключа ОИ 2008  Mr. Green,  но останалите са в тази обща класическа кино-стилистика заради която сядам да го гледам какво е сътворил. Имам си запас още от негови заглавия за гледане но си ги подслаждам така да се каже/ чакат настройка.

Аз след няколкото филма в стил кинокласика се разнообразих с Rinco's Restaurant
 Simple Smile интересен комедио стил, с не малко анимация, прасе-домашен любимец, герои-скици, футуризъм, сюрреализъм.... доволна съм. Героинията на Kimiko Yo ме  hahaha с нейните абсурди. Като се появи Mirai Shida се разсеях за малко но въпреки че погледнах -графията ѝ още не се сещам къде ме е впечатлила за такава реакция. И този филм обаче не е чиста комедия.

# 714
Шоши-сан, Мирай Шида я гледа като дете, тази есен в Jyoou no Kyoushitsu (2005). Толкова много говорихме за този сериал, както и за нашата любимка учителката Мая Акуцу и нейните методи на възпитание.
Мирай беше в ролята на главното момиченце, около което се въртеше историята - Казуми Канда, същото дете, което Мая-сенсей използва за "целите си" и за всичко, което се случи до финал.

Излезе превода и на финалния епизод на "Готвачът на Императора". Оглеждай се (дали е качен вече и онлайн), изгледай го и те чакам по-късно в темата му, защото имам да ти кажа и покажа нещо.

# 715
Уау! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Скрит текст:

# 716
  • MJF
 doh doh doh  Blush  вярно че от Jyoou no Kyoushitsu   съм запомнила Mirai Shida. Ейййй олекна ми, щото се "гнервирах" че не мога да се сетя, пък скоро бе  Whistlingooooh!  bouquet Hug. Ама тя снимала и като отворих -графията ѝ и като погледнах отгоре надолу и какъвто съм мързел и .... нищо познато не мярнах. А то май ѝ е първа сериална роля била.

Както каза "Готвачът на Императора" 12 се появи и бе изгледан  bowuu.

# 717
Прощалният албум на TVXQ преди влизането им в казармата.

TVXQ (U-Know) - Champagne

# 718
  • DE
Поради възражения от друг потребител изтривам поста си.

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 08:50 от дането

# 719
daneto, следващият път, поне от малко уважение към труда, който полагам в музикалният отдел на Спирита (както и другите момичета, които публикуват там) и информацията, която споделям - не копирай директно линковете от темата на BEAST, които съм прикачила и споделила. Потруди се сама или най-малкото кажи, че си го прочела и видяла в Спирита (не искам изобщо да ми споменаш името, а САМО ФОРУМА, от който си го прочела и видяла, още повече, че е и на български). Малко хора се съобразяват, такива като нощен гост и Шоши-сан, за което им благодаря.
Снимките са официални - не съм ги измислили аз, нито съм техен автор, пуснати са от Cube Ent. и са достъпни за абсолютно всеки. Сваляш ги от сайта, прикачаш ги някъде (където ще могат да се виждат, без след това да бъдат изтрити) и идваш тук да ги споделиш от твое име. Ще се потрудиш сама или ще споменеш мястото, от което си прочела и видяла всичко, в случая Спирита. Знам, че е много по-лесно, когато друг смила информацията, когато друг я представя и поднася, а ти само я четеш и в случая - копираш линковете.
Ясно ми е, че следиш всичко там, но малко съобразяване няма да е излишно, защото това е практика от години при теб, виждала съм го много пъти, включително и преди няколко дни. Това е и поводът сега да ти пиша. Все си казвах, че ще мълча, да не става с лошо, но очевидно трябва да ти се каже, за да спреш. Не ти ли става малко неудобно, все пак пиша там, а чета и пиша и тук? Естествено, че ще видя и ще разбера.
Потруди се сама, щом представяш тук завръщането на BEAST (браво, похвално) - ще го направиш и сама, ще се потрудиш или ще споменеш мястото, където си го видяла и в случая дори директно си копирала линковете.

Всичко, което аз чета за корейските групи е на английски и френски от фен-групите и официалните канали на компаниите в Туитър (клюкарски и жълти издания като аллкпоп, кореабу и сумпи не чета) и единственото, което правя е да споделям информацията на български и да я превеждам, без да копирам думи (мнение, линкове) казани/ споделени от друг. Търся винаги официалното разпространение от компаниите, в сайтовете им или от дадената фен-група. И го правя единствено, за да има информация на български, да е систематизирано и достъпно. Виждам и сама, че темите се четат, следи се всичко, върти се оборот на гледанията, пък дори и да няма мнения. И знаеш ли колко много време ми отнема това? Но въпреки това все още го правя, дори и аз не знам вече защо... А, не, всъщност знам, че поне нощен гост със сигурност ще прочете, защото наистина се интересува и вълнува, както и други хора, на които им пука за дадената група.
Дано правилно разбереш какво се опитвам да ти кажа. Не търся нито благодарности, нито признания, а единствено едно СЪОБРАЗЯВАНЕ. Ако беше написала кратко и ясно "видях в Спирита за завръщането на групата, ще ви споделя и снимките им", нямаше да кажа нищо.
Обаче ме и изуми, аз нарочно ги пуснах в обратен ред - от най-малкия към най-големия, защото винаги започвам от Ду и реших този път макнето да не е последен, а ти си копирала моите линкове, но нали 'щото може и аз да ги видя тук, но поне ти да ги пуснеш в обратния ред, хаха, а аз може и да не забележа. Това ме довърши. Поне да ги беше пуснала в разбъркан ред, но ти и възрастта им едва ли знаеш...

И в BEAST - Хьонсън няма. Има Чанг Хьон Сънг.

Тази тема тук е заприличала на спамо-клюкарник. Не съм вярвала, че ще го кажа, но няма нищо общо с това, което беше преди години.

Общи условия

Активация на акаунт