Уреди за домашна грижа за кожата

• 204 095
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Написах го на лични, защото пратих линк, където цената е доста по-ниска от въпросното "намаление". А мнението ми е, че ако се купува уред, е по-добре да се вземе ултразвук, комбиниран с йони и LED светлини, поне да се няколко функции в един уред. Иначе от ултразвука аз смятам, че има видимо освежаване на кожата, за йоните не мога да преценя. Червената светлина я ползвах зимата, за лятото не съм сигурна дали са подходящи фототерапии и затова в момента не я ползвам. Помня, че преди време се бях интересувала от фотоподмладяване в студио и ми казаха, че е по-добре есента след октомври да се почне. До колко това важи за домашните апарати, не мога да кажа.
Имам и дарсановал, ползвам го когато се сетя  Simple Smile. Мисля, че не би било зле по-честичко да се сещам  Laughing, определено има полза от него.

# 121
Написах го на лични, защото пратих линк, където цената е доста по-ниска от въпросното "намаление". А мнението ми е, че ако се купува уред, е по-добре да се вземе ултразвук, комбиниран с йони и LED светлини, поне да се няколко функции в един уред. Иначе от ултразвука аз смятам, че има видимо освежаване на кожата, за йоните не мога да преценя. Червената светлина я ползвах зимата, за лятото не съм сигурна дали са подходящи фототерапии и затова в момента не я ползвам. Помня, че преди време се бях интересувала от фотоподмладяване в студио и ми казаха, че е по-добре есента след октомври да се почне. До колко това важи за домашните апарати, не мога да кажа.
Имам и дарсановал, ползвам го когато се сетя  Simple Smile. Мисля, че не би било зле по-честичко да се сещам  Laughing, определено има полза от него.

Точно така, лазерите са за през зимата - сега освен пигментации да си докараме Cry, ако ги ползваме. Ултразвукът е нож с 2 остриета. Може да доведе до нови бръчки  ипровисване на кожата Peace. Аз не ползвам ултразвук по тази причина - не ми е ясно персонелно за мен, кое е здравословното количество като времетраене на една процедура, честота на процедурите за определен период от време, както и каква честота на трептенията. Мнението си е мое, разбира се, но го споделям, защото съм видяла отрицателен ефект от ултразвук - на много места дерматолозите го считат за палеативен метод Peace

# 122
Имам и дарсановал, ползвам го когато се сетя  Simple Smile. Мисля, че не би било зле по-честичко да се сещам  Laughing, определено има полза от него.
А някакво конкретно предложение за подобен уред, който препоръчваш дали може да ми дадеш? Искам да си купя нещо против бръчки и за стягане на кожата, затова и на мен ми се видя подходящ посочения "намален" уред. За фотоподмладяването не знам, обаче дермабразиото ми казаха, че се прави в зимния период, когато няма много слънце, та засега няма да си взимам подобно нещо.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 12:09 от milittana

# 123
Относно ултразвука и аз съм чела, че в дългосрочен план може да има и отрицателни последици - намаляване на влажността в кожата. То така или иначе това във времето се случва, мен по-скоро ме притеснява факта, че няма единно мнение по въпроса за подходящите честоти. Колкото до времетраене, моят уред си се изключва сам след 10 минути, така че приемам че това е максималното време за процедурата. Относно честота на процедурите четох, че се препоръчва "ударна терапия" за 6-8 седмици - 3 пъти в седмицата, след което по една на седмица за поддържане. До колко е така, не мога да съм сигурна. Във всеки случай предвид, че съм на 40++, нямам кой знае какво за губене  Laughing
А за четките исках да питам защо смяташ, че не са подходящи? Защото аз пък мислех да си купувам четка, само че не на филипс, а нещо по-евтино.

# 124
  • Пловдив
Здравейте и от мен !
Аз също се интересувам от уреда ,но имам петна .Дали е добре да се ползва този уред ?
Иначе и аз съм 40 +
Много ме интересува за дом .ползване уред за лице .
Много полезна тема с интерес ви чета и благодаря на Ава   bouquet

# 125
Всъщност трябва да благодарим на Аленка. Тя беше споделила, че си е купила уреда и аз си взех същия, защото за друг отзиви нямах, а за този поне от нея знаех че е доволна. За петна не знам как действа, в упътването пише, че помага.
Аз наскоро си взех друго уредче, за около очите, за което пише, че премахвало бръчки /аз все още нямам/, тъмните кръгове и оттоци, подмладявало нежната кожа на околоочния контур. Но за сега се въздържам от мнение, защото го ползвам от скоро, може би около месец. С моя приятелка си говорихме, че и тя иска да си вземе, но иска да види при мен ще забележи ли ефекта. Та вероятно другата седмица ще се видим с нея, ще я питам дали ме вижда подмладена и освежена  Laughing, и евентуално мога да споделя какво е казала. Аз лично не възлагам големи надежди, предвид, че тъмни кръгове и оттоци под очите не изчезват току така, по-скоро трябва да се отстрани причината. Но при мен причината е висене по 10 и повече часа на компютър /ама няма как да променя това, такава ми е  работата/, понякога недоспиване или раздразнени очи от силно слънце, като си забравя слънчевите очила.
Интересувам се и от други уреди, но може би след отпуската ще помисля какво друго мога да си взема.

# 126
Не вярвам от ултразвука да има проблеми, ако се ползва с подходящ гел и за нормално време - около 10 мин на ден.. На моя уред пише, че е подходящ за всекидневна употреба... Все пак той спомага за образуване на колаген и стягане на кожата и това не става от раз... Нужни са поне 2 месеца, за да се види ефекта... Пие се много вода през това време... Не знам доколко LED-терапията е опасна за лятото, но е факт, че в салоните не се спира за през топлите месеци... newsm78 И освен това точно зелената светлина я дават да се бори с пигментацията по лицето.... разбира се през деня се ползва задължително висок UV-фактор. Аз ползвам в момента 50+ фактор за лицето... Така че си мисля по-добре да се ползват уредите и то колкото е възможно по-рано, за привенция на бръчките и отпускането, отколкото след това когато е доста късно и резултатите не са сигурни... Mr. Green Hug

# 127
50 фактор не е е за ежедневна употреба в градски условия, за ексурзии сред природата и море - да, на не и за честа употреба. Съдържа много химически филтри, които предизвикват нежелани реакции в кожата. Дори физическите филтри, които са в  продуктите с по-нисък фактор, запушват порите, омазняват. Всички тия екстри са нож с 2 остриета. Не стагам в градски условия силни фактори. И изобщо и по принцип не се вслушвам в съветите на козметичните салони - там са често некомпетентни, а и водещото е печалба Peace Всеки обаче си решава сам. Логично е, че не може да е безопасно да се правят терапии всеки ден.... Пиенето на много вода пък изобщо не е панацея, много изследвания показват и опастността от пиене по повече вода. Аз например пия малко вода, а пък спортувам.

# 128
Според мен нещата са индивидуални по отношение на водата. Колкото до високия фактор, аз като излизам на обяд, слагам такъв. Иначе съм в офиса повечето време, та нямам нужда от никакъв. Понякога като се прибера от обедна почивка, се сещам да си изтрия лицето с тампон с розова вода, понякога  - не. Но че всичко е химия, съм напълно съгласна. Само че понякога не можем да избегнем употребата на тая химия.
За ежедневната употреба на уреда и аз мисля, че е в повече. Може би веднъж седмично е по-удачно.

# 129
Да - веднъж седмично, също в дните на менструация не се препоръчват терапии, както и при някои други случаи......Даже и при някои уж на вид несвързани проблеми като високо кръвно, диабет и т.н. (карам по спомени, за щастие ги нямам) тези уреди не се използват. Също и при проблеми с
щитовидната жлеза - мтого жени ги имат, както и при всякакви хормонални проблеми.
Ползвам розова вода цял живот, някога я комбинирах с камфор (зърна имам предвид, не спирт) и от две-три години вода със слуз на охлюви. Мисля, че добре дезинфесцират и възстановяват кожата - микропроблеми, като разни ранички, пъпчици или ухапване от комар - нали му е сезонът сега.
С високия фактор гледам да не се мажа ежедневно, само на море - на мазната ми кожа само това й трябва Simple Smile. После от пъпки не мога да се оправя, да не говорим, че съм стигала и до кожен лекар, който (зимно време естествено) с коаголатор ми е махал подкожни пъпки, които не помръдват и са изключително неприятни.  

# 130
  • София
ava_67, кой точно уред коментираш, че нещо изпуснах нишката? Останах с впечатление, че си доволна, нали така?

# 131
За "Ултрасоник 3 в 1" казах, че Аленка беше си купила и сподели. Аз по това време тъкмо се чудех какво да си взема и взех като нейния. Има картинка няколко страници назад в темата. Иначе сега, ако трябва да избирам, бих взела друг. Не че от моя не съм доволна, просто попаднах на информация за скъп уред, на много реномирана фирма. Въпросния уред е с честота 50-60 херца, а моят е 3 мегахерца. По-големите честоти от порядъка на 1-5 мегахерца са по-рискови. Става въпрос за изсушаването на кожата в дългосрочен период. Процедурите с големи честоти са т.нар.термаж. Има разни отзиви за тази процедура. Патента е на американците и те много я хвалят, но не препоръчват да се прави често, а по-скоро една процедура в период от няколко месеца.
Опитах се да кача картинка на уреда, който намирам за по-подходящ, не знам какво се получи...
[img]http://www.silvia-kozmetik.com/catalog/images/ultrazvukov-masazhor.jpg[img]

# 132
Аз не можах да разбера добре какъв е този по-добър уред, но ако се ползва по веднъж на няколко месеца, може би няма да си струва инвестицията в него и е по-добре да ползваме професионална услуга.

# 133
  • София
Скрит текст:
За "Ултрасоник 3 в 1" казах, че Аленка беше си купила и сподели. Аз по това време тъкмо се чудех какво да си взема и взех като нейния. Има картинка няколко страници назад в темата. Иначе сега, ако трябва да избирам, бих взела друг. Не че от моя не съм доволна, просто попаднах на информация за скъп уред, на много реномирана фирма. Въпросния уред е с честота 50-60 херца, а моят е 3 мегахерца. По-големите честоти от порядъка на 1-5 мегахерца са по-рискови. Става въпрос за изсушаването на кожата в дългосрочен период. Процедурите с големи честоти са т.нар.термаж. Има разни отзиви за тази процедура. Патента е на американците и те много я хвалят, но не препоръчват да се прави често, а по-скоро една процедура в период от няколко месеца.
Опитах се да кача картинка на уреда, който намирам за по-подходящ, не знам какво се получи...
[img]http://www.silvia-kozmetik.com/catalog/images/ultrazvukov-masazhor.jpg[img]
Разбрах те, благодаря!  Peace

# 134
Нищо не направих с картинката...
Ами просто имайте предвид честотата, то това е важно. За рисковете, чела съм предимно за предимно за професионалните апарати, не знам до колко може да се сравнява една миниатюрна машинка като моята с един голям апарат в студио, но все пак не е нужно да се престараваме. Аз моя уред съм го ползвала в някакъв период в началото още като си го взех, по няколко процедури на седмица и видимо имаше ефект. Сега го ползвам 1-2 пъти месечно, къде от мързел, къде от липса на време...

Общи условия

Активация на акаунт