В момента чета...39

• 57 457
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, наистина- въпрос на вкус и предпочитания е за всеки.Аз имам гореизброените в електронен формат.Но ми  подариха  тия дни "Дворецът на бълхите" и "Светецът на неизбежната лудост" Simple Smile И това ако не е поличба Simple Smile Трябва да посегна към автора.

# 121
Прочетох "Под сянката на Чинара", нищо особено, документален адвокатски разказ, макар и да имаше интересн обрат накрая, за който подозирах от средата на книгата.

Продължавам с Мрак, до средата съм и ми се ще да я довърша, колкото и тягосна да е.

А на телефона, макар и по рядко за съжаление, продължавам да се забавлявам с Възвишение, страхотна е !!!...така съм се смяла с глас с тези шемети.... Joy Мисля дори и да си я закупя на хартия.

# 122
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но това е защото нямах прочетена книга до момента. Сега ще ви пусна последните 2, които прочетох  Peace

Венка, "Малкият непознат" точно затова е прекрасна, защото е така реалистична, въпреки леко фантасмагоричния детайл, който има в нея!  Heart Eyes Heart Eyes

Пете сърчице, много се радвам, че Хари Куебърт ти хареса!  Hug

System Error, подготви се. "Изворът" ще те размаже, но не с обема си, а със символното съдържание на думите вътре!  Heart Eyes Heart Eyes

Лу, мерси за отзива за "Светлината .. ". Аз не обичам да чета за войната и въпреки това не съм прочела 1 или 2 книжки за този период. Интересно аз как ще я възприема книгата.  newsm78 newsm78
От Шмит нищо не съм чела, ама ме убиват заглавията на книгите му, включително и последната не прави изключение. Лудак е този човек, защо така ги кръщава  #Crazy

Аз прочетох "Хамелеонът се завръща" на Крис Картър, ето какво мисля за него - https://www.goodreads.com/review/show/1290040761?book_show_action=false

Преди малко пък приключих "Човек на име Уве" и мога да кажа, че се присъединявам към феновете на книгата! https://www.goodreads.com/review/show/1293824733?book_show_action=false  Peace

Относно линкът на първа страница на темата, да, този сайт, в който пишех вече не работи, но и аз няма да пиша там.  Peace
Пиша си в моя профил в ГР, както и за сайта на lira.bg, в който се изявяват и други хора.   Peace
https://www.goodreads.com/user/show/23079467
http://lira.bg/?cat=6

# 123
  • София
Препрочитам Параграф22 на Дж. Хелър за стотен път.  Simple Smile

# 124
  • Belgium
Бъб, и на мен ще ми е много интересно ти какво ще кажеш за "Светлината", само да ти я върна де  hahaha

Шмит е страхотен, обожавам го и заглавията му обичам много. Вече я прочетох "Десетте деца, които г-жа Мин...." и не ме разочарова. Пак е успял да синтезира ужасно много мъдрост в нищо и никакви 100 странички малък формат. Книгата е от цикъла "Кръговрат на незримото",към който спадат и абсолютните шедьоври за мен "Оскар и Розовата дама" и "Господин Ибрахим и цветята на Корана"  Heart Eyes Тези му книжки са като диаманти - малки, безупречни, уж прозрачни, а криещи в себе си хиляди фасети, които пречупват светлината всеки път различно според ъгъла, от който ги погледнеш. Шапка му свалям на този човек!

Почвам една книжле, което е за промивка на мозъка, казва се "Буря над Прованс". Човек не бива да предозира с тежки и стойности книги, защото се пренасища и не може да ги оцени подобаващо.

# 125
System Error, подготви се. "Изворът" ще те размаже, но не с обема си, а със символното съдържание на думите вътре!  Heart Eyes Heart Eyes
Предварително се бях подготвила да я зарежа в момента, в който ми стане скучна. Сега се чудя как да я оставя за малко, за да сготвя. Simple Smile Страхотна!

# 126
Големият лош вълк - Джеймс Патерсън. Много любим мой автор.

# 127
Започнах Устоите на Земята, по препоръка в тази тема. Специални благодарности на Bubbly  Hug

Преди това прочетох Копринената буба, но не съм особено впечатлена.  Образите на детектива и помощничката му ми бяха интересни, но самият сюжет - не особено. 3* в ГР.

И тъй като не съм писала отдавна във форума, ще похваля и друга съвсем наскоро прочетена книга - Бежанци на Весела Ляхова. Става въпрос за незавидната участ на българите от Беломорието през първата половина на 20 в. и най-вече за съдбата им след Втората СВ. Признавам си - не дотам позната част от историята лично за мен.
Явно тази година ми върви с изключително добра българска литература Simple Smile

# 128
Преполових тази

Не лоша детска книжка, на места ми е доста тъжна (неблагополучията с деца никак не ми понасят...), на места написана с добро чувство за хумор. Харесва ми, без да е нещо особено, но все пак си давам сметка, че е писана за деца.

# 129
  • на североизток от Рая
dexter, бях обещала да пиша за

Ами, какво да кажа - никак не ми хареса. Не знам кое точно не ми допадна. Тъкмо нещо ме впечатли, в следващия момент ме помита скуката и честно казано, имаше цели страници, които прочитах без да разбера смисъла на прочетеното. Не харесвам такива книги. Е, намерих и хубави цитати, но забравих да си ги отбележа. Преди два дни завърших книгата,  а вече не помня нищо от нея. Поне освобождавам хард диска.  Laughing

Сега започнах нещо развлекателно, несериозно, но точно това ми трябва тези дни.

# 130
Нели, благодаря за споделянето  Hug. Аз доста се чудих дали да си взема нещо на Менасе, но гледах, че в goodreads книгите му не са добре приети Simple Smile. А ти сега потвърждаваш, така че ще се въздържа. "Залезът на Европа" на мен ми хареса, тъй като ми изясни неща, които не знаех или пък съм забравила. Но не беше художествена литература все пак.

# 131
  • Ямбол
Аз не съм очарована от Анихилация. Някой напред ме попита, когато я започвах. няма да чета ако има продължение или друго от автора.
Започнах "Клубът на тузарите":
Проверен автор и жанр, а и трябва да я връщам скоро. По три от точките в анкетата  Wink

# 132
Огромно благодаря на всички, които препоръчаха "Възвишение" на М. Русков.
Идва ми да се изям от яд, че досега все я подминавах - и аз не знам защо. Всъщност знам, но не ми се подхваща темата за очакванията и последвалите разочарования. Само заради вашите препоръки се престраших да я започна.
Още съм в началото, но ми се струва, че наистина е по-добра от "Калуня-каля".

# 133
Како Сийке, а в коя от двете езика е по-труден за разбиране?

# 134
Ами, зависи какво разбираш под "труден за разбиране". Става въпрос за диалекти - в "Калуня-каля" малко беше попресилено, ми се струва.
Във "Възвишение" е използван по-скоро традиционният, книжовен възрожденски език и стил, който би трябвало да ни е познат, ако сме си чели старателно задължителната литература в училище. Още повече, че там разказът е от първо лице, което още повече подсилва въздействието на този похват на автора. И като се прибави хумористичната нотка... Резултатът е много по-приятен, поне за мен.
С това изобщо не искам да изкажа съжаление, че съм прочела "Калуня-каля". Напротив! Въпреки някои слабости, радвам се, че се запознах с този забравен и преоткрит роман. Заслужава си да се прочете - ей-така, за обща култура. И, може би, за още нещо...

Общи условия

Активация на акаунт