В момента чета...39

• 57 295
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Препрочитам 
 „Хиляда сияйни слънца“  Халед Хосейни
историята отново ме грабна и потопи в атмосферата на Афганистан и
 докато четях книгата не знам колко пъти благодарих на ум на Господ,
Вселената, съдбата и т.н че съм се родила и живея тук...

# 46
  • София
Прочетох "Къпиново вино" на Джоан Харис, много приятна книга, 4/5 в ГР. Продължавам да оценявам по-високо "Свещени безумци" и "Джентълмени и играчи" (тегли ме дивата страна на авторката).  Mr. Green

Започвам "Испанска балада" (по препоръка на съфорумки) на Лион Фойхтвангер (трудно име  Embarassed).

# 47
  • дядовата ръкавичка
"Дъщерята на професора" съм чела мноого отдавна. Май беше за "сърдитите млади хора". В Бг, предполагам, е била издадена като модел на "гнилото капиталистическо общество".

Калуня-Каля ме разтърси. Ще ми трябва време, за да започна друга книга.

Избирам си книги по препоръки оттук. Има няколко момичета с близък до моя вкус.

# 48
  • София
Благодаря за темата, гласувах.
От 2 седмици си наваксвам с общата култура със "Сто години самота". Прекрасен Маркес, прекрасни образи, език, стил, но тези имена, ах тези имена.... Както прочетох едно мнение в ГР - "470 страници, а ти се струват 4700!". Много бавно ми върви, а и се хващам да чета вечер, когато съм изморена, съответно нямам сили за повече от няколко страници.

"Сто години самота" ми е една от най-бавните и тежки книги /не непременно в лошия смисъл на думата Simple Smile/ То са нива, то са метафори, многопластова е като глава лук. А с тези повтарящи се имена (не се съмнявам, че и това си има особено значение) човек може здраво да се омотае и да забрави чия история чете.
Планирам да я препрочета, то май не е лошо и отпуска да си взема за нея  Grinning

# 49
"Деветата порта" на Артуро Перес-Реверте не ме впечатли, историята имаше потенциал (тайно общество, убийства, непознат ръкопис, връзка с прочута художествена творба), но стилът нещо не ми допадна. Нямам интерес към други книги на автора.

alex.viki, след няколко прочетени творби на Кинг (Джойленд, Бягащият човек, Рита Хейуърт и изкуплението Шоушенк), "Зеленият път" си остава най-добра за мен.

А пък "Сто години самота" ми е особено любима. И най-вече всички тези Аурелиановци.  Heart Eyes

По темата, чета "Дракула" на Брам Стокър и много ми харесва. Словоредът на някои места ми е странен, не знам дали преводачът така е решил или пък редакторите не са го оправили.

Това издание:
Скрит текст:

# 50
  • София
Ели, доколкото знам, в предишното издание на Дракула заради особения стил на Стокър, направо са преразказали книгата. Сега би трябвало да е запазен оригиналния, включително и някакви странни диалектни изрази. Не съм чела новото издание, но гледах интервю с един от издателите (Благой), от него разбрах за тези неща.

# 51
Прочетох "Къпиново вино" на Джоан Харис, много приятна книга, 4/5 в ГР. Продължавам да оценявам по-високо "Свещени безумци" и "Джентълмени и играчи" (тегли ме дивата страна на авторката).  Mr. Green

Започвам "Испанска балада" (по препоръка на съфорумки) на Лион Фойхтвангер (трудно име  Embarassed).
Лион Фойхтвангер ми е един от любимите писатели заради историческите си романи и повести. Много си го обичам. Дано да ти хареса. Моля сподели впечатления след това.

Виждам, че на Джоан Харис съм дала същите оценки като теб.

Някой да е чел Котка, шапка и въже? Моля ви, кажете нещо за нея, много искам да чуя мнението на някой, който я чете или вече я е чел.

# 52
Започвам "Испанска балада" (по препоръка на съфорумки) на Лион Фойхтвангер (трудно име  Embarassed).
О, Петенце, няма да остави безчувствена Фойхтвангер. Изключителен разказвач е.
Много се радвам да открия и друг негов почитател тук Simple Smile

# 53
Вени, има си цели разговори с диалектни думи (така както е в оригинал), речта на Ван Хелзинг също е с грешки (пак според оригинала). Това става ясно от бележките на преводача в самата книга. Говоря само за няколко случая на "странен" словоред засега (на около 1/2 от книгата съм), може и оригиналът да е такъв, на мен не ми звучат добре. Но книгата е изключителна и продължавам да си я чета с интерес.  Hug

# 54
  • София
Аха, ясно! Разбрах те сега, Ели, аз уточних, че още не съм чела новото издание.

О, Петенце, няма да остави безчувствена Фойхтвангер. Изключителен разказвач е.
Много се радвам да открия и друг негов почитател тук Simple Smile
А аз се надявам да намеря време, за да го прочета. От много време съм го набелязала, но все подхващам нещо друго, в тон с анкетата, защото заех доста чужди книги напоследък.

# 55
А аз се надявам да намеря време, за да го прочета. От много време съм го набелязала, но все подхващам нещо друго, в тон с анкетата, защото заех доста чужди книги напоследък.
Освен да ти дам "Испанска балада", че да нямаш избор  hahaha

# 56
  • София
 hahaha това е много добра идея, Ули! Чуждите книги винаги ми харесват повече и ги чета по-бързо.

# 57
   Да  си призная, и аз не знам как си избирах досега книгите, по-скоро по жанр и автор, което е доста ограничаващо. Откакто следя темата има толкова предложения и идеи, че не мога да им насмогна, но пък досега не съм имала разочарования.
  По предложение оттук, снощи довърших "Ключът на Сара". Много ми беше интересна, отначало съвременната сюжетна линия ме дразнеше и ми беше излишна, но после нещата се поуспокоиха.
 От Артуро-Перес Реверте съм чела Морската карта и Деветата порта, доста отдавна, и ако тове е показател за качество, спомени от втората нямам никакви, но от първата имам някакви проблясъци.

# 58
И аз не се бях замисляла как си избирам книгите, със сигурност не е по корицата, иначе нямаше да започна:
Скрит текст:
Паралелно с него продължавам "Тайната история", стигнах на 30 % и почти се бях отказала, когато  ooooh! . Сега я започнах отново, защото се оказа, че не съм обърнала внимание на детайлите, пък той нали дяволът е в тях  Twisted Evil

ПП Благодаря за темата   bouquet

# 59
  • Belgium

Някой да е чел Котка, шапка и въже? Моля ви, кажете нещо за нея, много искам да чуя мнението на някой, който я чете или вече я е чел.

Чела съм я на на английски, разкази са и не са нещо особено.
Има един-два хубави, другото е средна работа.

Общи условия

Активация на акаунт