В момента чета...39

• 57 306
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Чета това:

До момента ми е болно да чета в каква негативна светлина е представена България.Предполагам,че до края нещата ще се променят.

# 61
Чела съм я на на английски, разкази са и не са нещо особено.
Има един-два хубави, другото е средна работа.
Мерси, Лу.
Аз не мога да се сдържа и ще си я купя. Ако ме разочарова, няма да е болка за умиране.
След двете "рунически" тази ми се струва, че по-лесно ще я преглътна, ако не ми хареса.

# 62
  • София
Ти и трите ли ги прочете? Заслужава ли си да ги издиря и тях?
Чета първата в момента. Малко ми е тийн, но става, особено след Калуня.
А, да, извинявай. Сега върнах поста и прочетох, че в момента я четеш. Сутринта видях снимката и веднага писах.

# 63
  • Belgium

Мерси, Лу.
Аз не мога да се сдържа и ще си я купя. Ако ме разочарова, няма да е болка за умиране.
След двете "рунически" тази ми се струва, че по-лесно ще я преглътна, ако не ми хареса.

А, в сравнение с руническите направо си е шедьовър  Wink
Ако колекционираш книгите на Джоан Харис също си струва да я имаш.

# 64
"100 години самота" е една от любимите ми книги, но аз съм много пристрастна към Маркес. Аз си бях направила родословно дърво, за да се ориентирам кой кой е, щото с еднаквите имена голяма каша става. Четох я в един от най-щастливите периоди от живота ми, може би затова имам особен сантимент към нея.   

# 65
А, в сравнение с руническите направо си е шедьовър  Wink
Ако колекционираш книгите на Джоан Харис също си струва да я имаш.
Да, имам ги всички без тази и затова сега така ме гъделичка да си я взема.

"100 години самота" е една от любимите ми книги, но аз съм много пристрастна към Маркес. Аз си бях направила родословно дърво, за да се ориентирам кой кой е, щото с еднаквите имена голяма каша става. Четох я в един от най-щастливите периоди от живота ми, може би затова имам особен сантимент към нея.   
За 100 години самота ето какво родословно дърво пуснаха онзи ден в една група във ФБ, може и да сте го срещали:

Съжалявам, че навремето, когато четох книгата, го нямах. Щеше много да ме улесни.

# 66
Много яко Simple Smile Нещо подобно бях сътворила и аз, трябва да проверя дали го пазя. Като цяло според мен това е книга, на която трябва да се посветиш - да имаш и време, и нерви, и подходящото настроение. Обаче си заслужава.

Най-после, благодарение на една гнойна ангина, заради която останах вкъщи, завърших "Забравената градина" на Мортън. Хареса ми в общи линии, беше ми интересна до края, обаче имаше някои образи и взаимоотношения, които ми се искаше да се доразвият.
Скрит текст:
Образът на Лайнъс ми беше интересен. Чудно ми е защо властен човек като него оставя Елайза да живее сама в къщата без да я вижда, след като е посветил живота си на откриването й. Също така ми беше странно как Роуз, която завижда на Елайза за всичко, й предлага да си ляга с мъжа й само и само, за да й роди дете. Още по-странно ми е, че Елайза се съгласява, надявайки се така да си върне обратно обичта на Роуз. В тази част развръзката ми се видя малко претупана честно казано.

Сега започвам "Немезида" на Несбьо.

# 67
Точно щях да пиша за същото родословно дърво от фб групата Simple Smile Отивам да чета!

# 68
Благодаря за новата темичка   bouquet
Прочетох "Що е то Лондон и що прави нашенецът там" Забавлявах се с книгата, освен със смешните моменти, научих и много интересни факти, които не знаех.
Сега започнах от поредицата преживяно " Любов и брак в Косово", но нещо не ме кефи стила, все едно е писана от шестокласник. Ще я помъча още малко и ще видим дали ще я завърша.

# 69
Прочетох Хигиена на убиеца - Амели Нотомб.

Подхванала съм няколко книги едновременно. Сега започвам Времето на сатаната - Юлиана Манова.

# 70
Кали от къде саи намери Сагата?
Дълга история,
Скрит текст:
но ще кажа само, че я чета и редактирам едновременно. Когато приключа, ще я има в ел. вариант за желаещите  Wink Hug
  bouquet Hug

# 71
Гласувах с 3 опции:

По препоръка от приятел/форум/блог/списание
Ако е от любим автор
Ако е от любим жанр

По принцип проверявам и рейтинг, но главно се ръководя от мнения на хора със сходен вкус, а влезе ли някой авторр в графа любими, гледам да събера всичките му творби.

В момента има индикации, че това ще се случи с Несбьо - продължавам с "Червеношийката" и засега много ми допада.

# 72
Най-после, благодарение на една гнойна ангина, заради която останах вкъщи, завърших "Забравената градина" на Мортън. Хареса ми в общи линии, беше ми интересна до края, обаче имаше някои образи и взаимоотношения, които ми се искаше да се доразвият.
Скрит текст:
Образът на Лайнъс ми беше интересен. Чудно ми е защо властен човек като него оставя Елайза да живее сама в къщата без да я вижда, след като е посветил живота си на откриването й. Също така ми беше странно как Роуз, която завижда на Елайза за всичко, й предлага да си ляга с мъжа й само и само, за да й роди дете. Още по-странно ми е, че Елайза се съгласява, надявайки се така да си върне обратно обичта на Роуз. В тази част развръзката ми се видя малко претупана честно казано.
Моето мнение е същото, писала съм преди точно и за тези неща, и за други.. Peace Затова дадох 3 звездички и не бързам да прочета следваща книга на авторката.

# 73
  • Belgium
Снощи приключих най-после "Пет дни" на Дъглас Кенеди. Крайно не ми хареса тази му творба.
Тя не е типичния за него трилър, а е по-скоро психологическа, но ми дойде много неиздържана в някои аспекти на поведението на героите.

Това, което ме изненада обаче, беше че ми върви много мудно. Обикновено Кенеди пише страхотни тирлъри, page turners, от които буквално не можеш да се откачиш. А тук повтаряше едно и също със страници  Tired Спокойно вместо на 400 историята за мен би се побрала на 200 страници. За сега се отказвам да взема дори 2 негови намалени на 5 лв книги от сайта на Колибри, които си бях нарочила.

Започвам "Светлината, която не виждаме", да проверя заслужава ли си "Пулицара" или не  Laughing

# 74
  Гласувах с 2,3,4 и 5 опция.Започнах "Азазел" на Борис Акунин.

Общи условия

Активация на акаунт