В момента чета...39

• 57 315
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за новата тема   bouquet
Аз продължавам "Струна в кръвта".

# 31
  • Пловдив
Прочетох "Ако искаш да си легнеш с мен… сготви ми!" - много забавна книга, и понеже си падам и по Рим, и по италианската храна, беше точно по вкуса ми.

В момента чета "Изневяра" - кажете, моля, все така депресарски ли ще върви до края? На косъм  съм да я зарежа, но пусто любопитство...

А книги избирам определено най-вече от тази тема, и изобщо Литературния форум. Е, имам си и любими писатели, които дебна за нови книги, разбира се.

# 32
Лу, вече е ОК, тенкс   bouquet

# 33
Благодаря за темата.
Ето я най-после при мен.. и само моя!  Laughing
На брега, Невил Шут.

Благодаря за коментарите в предната тема, още по-любопитно ми стана. Започвам я веднага.

Калуня - каля ще почака малко или пък много, засега ми е... противоречива. Мисля, че ще я довърша все пак, но ѝ давам време да отлежи още. Mr. Green

Книги избирам по... усет и настроение. По жанр и автор също.
По препоръки - по-рядко, чета в GR главно отрицателните ревюта.
Новите и нашумели книги, които са особено възхвалявани, обикновено бавя доста.

# 34
Благодаря за темата, гласувах.
От 2 седмици си наваксвам с общата култура със "Сто години самота". Прекрасен Маркес, прекрасни образи, език, стил, но тези имена, ах тези имена.... Както прочетох едно мнение в ГР - "470 страници, а ти се струват 4700!". Много бавно ми върви, а и се хващам да чета вечер, когато съм изморена, съответно нямам сили за повече от няколко страници.

# 35
Кали от къде саи намери Сагата?
Още чета Невидимите, но не ми остава много време.

# 36
Аз съм зачела Йерусалимска загадка на Лорънс О'Браян. Първата му книга ме остави с противоречиви впечатления, та реших да видя накъде ще се наклонят везните. Искам обаче да питам, ако сте чели Артуро Перес - Реверте. Обичам историческите книги, но авторът ми е непознат, в 90% от случаите съм чела англиски автори, не знам защо така.

# 37
  • София
Дълга история,
Скрит текст:
но ще кажа само, че я чета и редактирам едновременно. Когато приключа, ще я има в ел. вариант за желаещите  Wink Hug

# 38
  • София

От предай нататък книга често ми се случва да дам предимство на книгите от там, както и сега започнах Анихилация: Това е книга, която трябва да върна скоро, но е и от жанр, който обичам.

Калуня-каля я зарязах. Не ми издържаха нервите.
Тази книга я четох преди година - две. Не мога да преценя хареса ли ми или не съвсем. Помня обаче, че бяха три части, аз само първата имам. Ти и трите ли ги прочете? Заслужава ли си да ги издиря и тях?

# 39
В момента чета "Изневяра" - кажете, моля, все така депресарски ли ще върви до края? На косъм  съм да я зарежа, но пусто любопитство...

До края нищо интересно.

Мъжът на най-добрата ми приятелка - Мариан Кийс. Започнах я.

# 40
Дълга история,
Скрит текст:
но ще кажа само, че я чета и редактирам едновременно. Когато приключа, ще я има в ел. вариант за желаещите  Wink Hug
Браво!!   bouquet Ще чакаме! Hug

# 41
Лу благодаря за новата тема   bouquet

Аз продължавам със "Зеленият път " на Стивън Кинг.

# 42
  • Ямбол
Ти и трите ли ги прочете? Заслужава ли си да ги издиря и тях?
Чета първата в момента. Малко ми е тийн, но става, особено след Калуня.

# 43
  • Belgium
Искам обаче да питам, ако сте чели Артуро Перес - Реверте. Обичам историческите книги, но авторът ми е непознат, в 90% от случаите съм чела англиски автори, не знам защо така.

plqsak, Перес-Реверте го наричат съвременния Александър Дюма-баща. Ако харесваш "Тримата мускетари", ще харесаш и него. Стилът му е много хубав, най-известната му книга е "Деветата порта", филмът с Джони Деп по нея е добър: http://www.imdb.com/title/tt0142688/

Забелязала съм, че мъжете повече го харесват, поне около мен  Laughing
Виж филма и ако ти допадне, си потръси и някоя книга на Реверте.

# 44
Искам обаче да питам, ако сте чели Артуро Перес - Реверте. Обичам историческите книги, но авторът ми е непознат, в 90% от случаите съм чела англиски автори, не знам защо така.

plqsak, Перес-Реверте го наричат съвременния Александър Дюма-баща. Ако харесваш "Тримата мускетари", ще харесаш и него. Стилът му е много хубав, най-известната му книга е "Деветата порта", филмът с Джони Деп по нея е добър: http://www.imdb.com/title/tt0142688/

Чела съм две негови книги - "Капитан Алатристе" и "Фламандският майстор" - различни са по тематика. "Капитан Алатристе" е историческа, но според мен е много, много слаба, нищо общо С Дюма. "Фламандският майстор" е криминален роман с елементи от историята на изкуството. Но също не ми хареса - крими елементът не беше лош, но нещо със стила на автора никак не се погаждам. Според съпруга ми "Деветата порта" е хубава книга, много по-добра от двете споменати по-горе, но аз не съм я чела Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт