В момента чета...39

• 57 334
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, имам един въпрос. Ако има такава тема, моля да ме пренасочите към нея. Имам доста книги на хартия, които вече има в електронен вариант и такива, които смятам, че не си заслужава да държа да събират прах вкъщи. Искам да даря книгите на някоя библиотека, читалище ... Не искам да ги продавам. Бих ги дарила за някаква кауза, също на хора, които ще ги продадат и ще изкарат пари от тях, за да ги вложат в нещо полезно... Молбата ми е да ме насочите, да ми дадете идеи. Не ми се правят дълги списъци в темата за размяна.   Naughty

# 76
  • Belgium
Заповядай: https://www.facebook.com/events/109260322740566/

Но тук търсят определени книги, ако искаш виж им списъка  Peace

# 77
  • София
Прочетох "Малкият непознат". Хубава книга е, но през цялото време ми носеше усещане за мъка и тъга. Това е причината да й дам 3 звездички. Авторката пише много описателно и приятно. Бъбли, благодаря ти още веднъж за книгата  Heart Eyes Hug!
СПОЙЛЕР:
Скрит текст:
Очаквах през цялото време зрънце оптимизъм да се появи за героите от семейство Ейрис и направо ми горчи от тъжния край!

# 78
  • на североизток от Рая
Ама, Вени, не очаквах чак за такава тъга да споменеш. Дали да я чета? Аз се разстройвам от книги, тази сигурно ще ме смачка.

# 79
  • Пловдив
Анкетата ми харесва  Peace Ако се чудя коя книга да започна, винаги започвам тази, която е на автор, който припознавам за себе си като добър  Heart Eyes

От първа страница линкът за блога на Бъбли не работи, може би трябва да се коригира  Peace

Заредила съм си на Патрик Ротфус новата книга, която обаче в началото пише, че не е за първо запознаване с автора, а на мен заглавието толкова да ми хареса... Сега се чудя дали да не я прескоча и да мина направо на новата на Стивън Кинг  Flutter

# 80
  • Belgium
unchita, линкът от първа страница е към сайт, в който пишеше Бъбли, но вече целият домейн не е активен. Явно сайтът е закрит  Thinking

Ще я питам като се появи и ако има актуален линк, ще го подменя  Peace

# 81

Чета все още "Напълно изгубили себе си" на Карън Джой Фаулър. Чета или по-скоро се боря с книгата, отдавна не бях попадала на роман, който да ми е толкова безинтересен. Rolling Eyes Много е вероятно причините изобщо да не са в книгата сама по себе си и все пак...

Хващам се, че тайно си мечтая да чета "Тайната история". Wink

# 82
Аз съм с "Калуня-каля". Някак по национални празници ми се иска да прочета хубава българска книга, а тази отдавана отлагах, дано отговори на очакванията ми.

# 83
Вени,аз чета "Стоунър" и мога да кажа същото за сега-усещане за тъга,което не вярвам да се промени до края на книгата.

# 84
  • на североизток от Рая
Вени,аз чета "Стоунър" и мога да кажа същото за сега-усещане за тъга,което не вярвам да се промени до края на книгата.

Не се променя до края. Много е изсмукваща книгата, но и дава много.

Честит празник, момичета!   bouquet Да пребъде българското!  bg

# 85
Здравейте. Не съм писала от векове. Преди си подбирах книгите на база вашите мнения в темата, но в един момент се оказах с много книги, които ме чакат, а аз трупах ли трупах. За това спрях да ви следя. В момента избирам книгите си на база сериали  Laughing Ако даден сериал ми хареса как почва и видя, че е по роман, веднаха прочитам книгата. Например последно Друговремец прочетох. Е, те са общо седем книги, но само първата е преведена. В момента търся Пайс на Блек Крауч. Днес гледах две серии от сериала, който е по книгата на Крауч и много ми допадна. Напомня ми на Туийн Пийкс малко.

# 86
Честит празник!
Чета "Лятната кралица" и предвид факта, че не зная нищичко за Алиенор Аквитанска, поглъщам исторята с нетърпение и интерес.

Ох, друго си е да четеш на хартия.....

# 87
  • София
Прочетох "Истината за случая "Хари Куебърт"", много ми хареса - 5/5 в ГР.

Започнах на хартия "Воините на дъгата" на Андреа Хирата. От самото начало си личи прекрасния стил. Историята също подсказва, че ще бъде интригуваща.  Wink

# 88
  • на североизток от Рая
Здравейте!

Вчера четох разкази на Йовков, които никога не могат да ми омръзнат.

После прочетох една книга с разкази

Никак не можах да вникна в съдържанието им. Не знам на какво се дължи, дали на умората, или просто не се разбирам с този вид литературен жанр. В тази книга е и краткият разказ за кравата, който преди време беше коментиран в тази тема. Е, аз и тогава, и сега не разбрах идеята на този разказ. Чудна работа.  Thinking Но съм решила пак да прочета книгата, ще чета бавно, по един разказ на ден, ще им хвана цаката.

# 89
Прочетох "Аз преди теб" на Дж. Мойс и трябва да призная, че книгата ме изненада, очаквах нещо по-различно, типично за любовен роман. Развълнува ме, усмихна ме, разплака ме. Имаше едни моменти с банално ежедневие, които обаче много ме докоснаха, хареса ми и препоръчвам, човешка книга, която отключва доста емоции, има върху какво да се замисли читателят в чисто житейски план  Peace
Очаквах по-скоро нещо леко и женско, дори корицата някак си ме отвя в тази посока, но определено си промених мнението и то още в началото. Сега не мисля, че това е типичен любовен роман. 5*/ГР

Започнах за разтоварване "Бъди българин, Джийвс!" на П. Г. Удхаус. Интересен стил на писане - всичко сякаш е нахвърляно доста повърхностно - историята не е никаква общо взето, авторът се опитва да представя всичко, все едно че не може да пише много умело, но всъщност не е така, странен похват наистина. Описанията на пейзажи (които са минималистични  Wink) са в стил: "Една котка, едно дърво, зад дървото езеро и грее слънце" (не е точен цитат, само за да илюстрирам стилът).

Бързо се чете, тези дни ще трябва да реша какво да започна, затруднена съм, но ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт