В момента чета...39

• 57 439
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз съм на "Вакантен пост" - мноооого, много добра, чудна.
И похвата на завъртане на героите, и откровението и натурализма, и описанието на дребните детайли на поведение и вмъкването им в подходящ момент - всичко е точно и на място. Браво!

# 91
Момичета, имам един въпрос. Ако има такава тема, моля да ме пренасочите към нея. Имам доста книги на хартия, които вече има в електронен вариант и такива, които смятам, че не си заслужава да държа да събират прах вкъщи. Искам да даря книгите на някоя библиотека, читалище ... Не искам да ги продавам. Бих ги дарила за някаква кауза, също на хора, които ще ги продадат и ще изкарат пари от тях, за да ги вложат в нещо полезно... Молбата ми е да ме насочите, да ми дадете идеи. Не ми се правят дълги списъци в темата за размяна.   Naughty

Здравей, с моите колеги изпратихме доста книги на този детски дом. Можеда се свържеш с Юлия на ЛС, вярвам, че тя ще се зарадва - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=836908.0;topicrefid=19

# 92
"Копринената буба"
Робърт Галбрейт

Това е псевдоним на Дж. Роулинг, авторката на Хари Потър  Grinning Книгата е крими, не фентъзи, добре започва, дебела и и имам усещането, че ще се забавлявам с нея.

# 93
Приключих "Немското дете" на Камила Лекберг - много ми хареса. Книгите от поредицата с Патрик Хедстрьом си ги чета на големи интервали от време, тъй като структурата им е една и съща и не искам да си развалям вкуса от това. Иначе историите са интересни, а стилът на авторката е много добър.
Днес започвам "Смрък" на Пратчет и си знам, че ме очаква голяма забавление  Laughing. Книгата е за любимата ми Стража, така че няма да съм разочарована Simple Smile.

# 94
"Копринената буба"
Робърт Галбрейт
Това е псевдоним на Дж. Роулинг, авторката на Хари Потър  Grinning Книгата е крими, не фентъзи, добре започва, дебела и и имам усещането, че ще се забавлявам с нея.
Аз оня ден приключих "Зовът на кукувицата". Много добра книга, четох я с удоволствие... докато не стигнах до финала. Sad Това им е лошото на криминалетата - колкото и добре да е написана една книга, ако финалът е неубедителен, оставаш неудовлетворен. Поне при мен е така. Останах с усещането за набързо съчинен и скалъпен край. Иначе образът на Корморан Страйк ми хареса.

# 95
Чета това:

Страхотна идея на автора,да видим как ще я развие до края.

# 96
  • на североизток от Рая
Чета това:

Страхотна идея на автора,да видим как ще я развие до края.

Като в останалите книги. Винаги си я има дозата мистерия. Много увлекателно пише, но мен ме прави объркана и разконцентрирана.

# 97
  • Belgium
Прочетох "Истината за случая "Хари Куебърт"", много ми хареса - 5/5 в ГР.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Чета си бавничко "Светлината, която не виждаме". Нещо нямам време за четене тия дни, но книгата определено е обещаваща. След последните няколко не особено добри мои книжки попадения имам нужда от глътка въздух. Много ми харесва стила на автора - кратки, синтезирани изречения, но всяко си пада на мястото перфектно. На моменти се чудя дали е израз на по-голямо литературно майсторство да владееш късата съвършена фраза или дългото изречение, което е пълно с изящна орнаментика и рисува цели пейзажи и светове, побрани само между главната буква и точката.

Може би не трябва да се сравняват и всяко е велико умение само за себе си.

# 98
  • София
Снощи започнах първата книга от поредицата за Цезар на Кон Игълдън. Обаче днес подхванах "Възкресяване" на Кинг и не мога да се отлепя от нея. Има препратка към "Джойленд"  Heart Eyes.

# 99
Прочетох " Зеленият път" мноого ми хареса  Heart Eyes
Благодаря ви момичета ,че ми я препоръчахте  Hug

А сега незнам коя книга да започна  newsm78

# 100
  • Пловдив
Лу, благодаря за темата   bouquet

В анкетата отговорих:

По корицата
По препоръка от приятел/форум/блог/списание
Ако е от любим жанр

Продължавам с

# 101
Здравейте, даже и не подозирах че има подобна тема, докато си чета кротко. Много любим автор напоследък ми е Харуки Мураками, сега съм на 1Q84, първата част.

# 102
  • дядовата ръкавичка
Гийом Мюсо не ми хареса. Да кажем, че ми е малко посредствен.
Препрочитам за пореден път "Семейство Глас".

# 103
  • Benelux / Varna
Да се разпиша и аз в новата тема. В момента чета " Седмият грях" на Фани Мутафова, харесват ми разказите, прескачам набързо отгоре отгоре върху българската история, е има тук там художествена измислица, но е много приятно четиво. Седмият грях - разказът много ми хареса. Преполовила съм я и постоянно ме влече към нея, но то си е в стила на Мутафова- да омайва с перото си.

# 104
Прочетох "Стоунър"-прекрасно написана книга. От тези,които успяват да бръкнат в душата ти! Дадох
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ в ГР.

Общи условия

Активация на акаунт