В момента чета...39

• 57 466
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • на североизток от Рая
Миж и аз нещо не мога да прочета нещо стойностно напоследък, да не говорим колко изоставам с четенето, даже ГР ми пратиха мейл, загрижили се хората че ми изостава ридинг чалинджа Laughing

И ти ли получи???  Joy Аз също! Майтап голям! Питаха ме нещо в смисъл дали всичко е наред с мен, дали съм добре...  Joy
Гледай как сме притеснили сайта  Joy

Наистина ли ви пратиха загрижен мейл?  Shocked Ах, вие, нечетящи сектантки.  Naughty
 Аз в ГР си направих регистрация миналата година, но никак не ме привлече, не разбрах всичко и бързо, бързо се ометох оттам. Пиша си прочетените книги в тефтер, а тази година - на листчета.  Blush Че като изгубих тез ми ти листчета, драма голяма, оня ден прерових къде ли не, чак снощи ги намерих в един тефтер. Е, прочела съм над 40 книги, но това е малко за мен, кажи речи средата на годината е. Не си правя статистика, но си е някакъв вид равносметка. Имах периоди на нечетене, после пък на такива, в които никоя книга не ми допада. Сега чета "Дъщерята на професора", стара, много приятна книга. Носи нещо от духа на Стоунър.

Вени, цъкнах ти едно `харесва ми` заради споделеното за Стоунър. С малко думи са написала усещанията си, които са същите като моите за книгата.

# 241
Лу, а как е заглавието на бг на книгата?   bouquet
"Великолепната жена", Греъм Симсън. И тъй като коментирахте издателствата, осакатяващи текстове, в тази връзка една приятелка ми каза точно за тази книга, че Бард са си оставили ръцете, имало много грешки, които й нарушили удоволствието от четенето.

Лу, още като излезе книгата си я заплюх като задължителна, даже мъжът ми пръв ми каза за нея, вкъщи сме фенове на "Теорията.." и щеше да поръчва в оригинал. Но аз не се справям идеално и реших, че ще я купя на български, отложих, заради споделеното по-горе. Сега обаче след твоето мнение, все пак ще я взема за прочит или купя, благодаря.  Hug Ти и двете части ли прочете?

# 242
  • Belgium
Сиси, и на мен ми казаха, че "Бард" са си оставили ръцете, направо са за убиване!  Crossing Arms

Аз я четох на английски (който иска мога да му я пратя в електронен вид) и е великолепна. Това е една от много малкото книги, на които съм дала 5 звезди в GR. Преводът е от изключително значение в случая, защото хумор и то специфичен се превежда най-трудно. Не бих се учудила, ако не ти хареса толкова заради българския превод.

Как можаха да я кръстят "Великолепната жена", което няма нищо общо със замисъла на книгата, хората си мислят, че е някакъв сладникав любовен роман. И естествено никой в България не е чувал за нея, а в чужбина е мега хит. За нея ми каза моя приятелка, която живее в Австралия, там било някаква истерия направо по книгата.

Втората част още не съм я чела, но моята приятелка ми каза, че е малко по-слаба. Ще я прочета задължително и нея, но пак на английски. "Бард" не са посмели да я издадат още. Сигурно първата не им се продава добре  Twisted Evil

# 243
  • София
И аз при феновете на Теорията, "The Rosie Project" ще се чете задължително, вече я свалих  Hug

Чета "Деликатност" на Давид Фоенкинос.

# 244
  • Belgium
Колко хубаво, че "Теорията" има толкова фенове  Heart Eyes

Magrat* , сподели после мнение за "Деликатност", че я мисля от едно известно време Laughing

# 245
Лу, писах ти, ще се пробвам. Wink Да, наистина тук никой не е разбрал за книгата особено с това заглавие, а и няма как да се свърже автора й със сериала. Просто "Бард" не са предположили, че това може да я продава, а и вероятно не са проучили, не знаят. Мъжа ми много чете за нея, всякакви отзиви и участия гледа, наистина доста се шуми около нея, но и с право явно.. Сега ще го зарадвам. Hug

"Деликатност" аз сгреших, че гледах филма първо, просто не знаех, затова ще почакам да мине повечко време и ще я прочета.

# 246
  • Ямбол
И аз имам спад в четенето, но редактирам плануваната бройка в ГР, че ме дразни да ми казва, че съм с 5-6 книги назад.
Той обаче брои книги, не страници, което е по-трудно за предположение, но нищо де, пак е някакъв ориентир.

Аз все пак започнах Игрите на глада. Много в началото съм, засега ми понася добре, с големи очаквания съм.

# 247
  • София
Аз си чета добре и тази година. Прочела съм 32 книги към момента, което си е ок, дори е малко над обичайното ми темпо. С 5 звезди съм оценила няколко книги, сред които като особено добри ми се отличават "Бьорндал", "Хари Куебърт", "Малкият непознат"; "Отминали времена", "Дамата с кученцето". Между тези, които съм оценила с 4 звезди отличавам "Вечерятя" и "Вила с басейн", както и "Лисицата".  
Очаквам най-силните книги на 2015 да пресдстоят.  Heart Eyes

# 248
Аз тази година сравнително бавничко и по-малко чета, но по толкова време съм си открадвала.. 32 книги съм прочела досега и отделно поне 5 съм зарязала, нямах много възможности и за напълно отдадено, вглъбено четене.. Очертава се през лятото да имам повече време и се надявам, че ще се начета.   Grinning
Дотук сред добрите ми попадения с 4-5 звезди мога да откроя "Живот назаем", "Стъкленият замък", "Елегантността на таралежа", "Чудо", "Правек и други времена", "Човек на име Уве", "Да чуеш ритъма на сърцето", "Възвишение", "Калуня-каля". Запознах се и с Херман Кох, Кейт Мортън..
Но и аз като Петя съм в предусещане и очакване на най-силните за годината..

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 10:50 от Сиси ♥♥

# 249
Разведрявам със "Загадките на Отец Браун".

Приготвих след нея:

Чела съм я отдавна, като студентка, преди 100 години.

# 250
  • Пловдив

Тази започнах, нямам никаква препоръка, просто ми попадна в библиотелата, хареса ми корицата!

# 251
  • Пловдив
Сиси ♥♥   bouquet
има я в библиотеката ни, ще се чете.

# 252
Прочетох най-сетне Мрак. Не съжалявам! Хареса ми въпреки мрачната и депресираща обстановка..., наистина си я бива Дж.Флин! Ужасяващ трилър със изненадващ край, внушен по смразяващ начин, еми евала! Картър марули да яде, при него поне детективите са нормални, а тук май никой Grinning

Май имам нужда от почивка след тази книга, но не ми се чете никакъв чиклит... Rolling Eyes
Пък и на телефона се развличам доста добре с Възвишение.

Започвам на хартия:

# 253
Гигич, този книга да не би да има подзаглавие "50 нюанса комунистически" Thinking

# 254
  • Берковица
А аз след неуспеха с 2666, прочетох "Елинор и Парк, която много ми хареса и ми напомни за едни други години. Rolling Eyes Започвам Искрата на Кристин Барнет.

Общи условия

Активация на акаунт