В момента чета...39

• 57 478
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
То хубУ да подхвана Люсито, ама ми е изпълнена квотата за БГ-автори за 2015 г.  Joy
Няма как да я включа...  Thinking

Реших. Започвам "Марсианецът"!  Simple Smile

# 226
... Реших. Започвам "Марсианецът"Simple Smile
И ако я похвалиш, ще ида да си я купя  Laughing
Аз след разочарованието "Възкресяване" не мога да подхвана нищо като хората. Уж чета "Тайната история" на Дона Тарт, ама като включа четеца и 5 минути мисля за какво се раказваше в тази книга, защо я чета и кога съм я почнала.  ooooh!

# 227
Дано я харесам, Утчи, че ми е свито сърцето...  Blush
Имам добро усещане за "Марсианецът", още повече, че две съфорумки, на чийто вкус разчитам и е сходен до моя, много я похвалиха Hug
Последните две книги ми бяха греди - едната повече, другата - по-малко,та се нуждая от нещо да ми оправи вкуса.
А Несбьо не знам защо, но точно в този момент не ми се чете...  Thinking

# 228
О и аз имах ужасно разочарование с ИЗ, някои от вас сигурно помнят...Купих си Сянката на вятъра, лошо няма, чета си и й се кефя и изведнъж липсват много страници, след това известно време всичко е наред и започват да се повтарят страниците примерно от 80-та нататък и така докрая неразбория....бях бясна, а си я поръчах онлайн и не съм я разгръщала предварително, то и да бях, нямаше да забележа сигурно...Така че си имам едно наум за тях де...

Миж и аз нещо не мога да прочета нещо стойностно напоследък, да не говорим колко изоставам с четенето, даже ГР ми пратиха мейл, загрижили се хората че ми изостава ридинг чалинджа Laughing

# 229
Гигова, не им ли писа? Би трябвало да ти я заменят.
Аз прочетох страхотни книги тази година. Сафон и Ранд са на челно място в списъка ми с автори, които задължително ще чета и занапред. (Е, и двамата ги издава "Изток - Запад", ама няма пълно щастие. Simple Smile)

# 230
Миж и аз нещо не мога да прочета нещо стойностно напоследък, да не говорим колко изоставам с четенето, даже ГР ми пратиха мейл, загрижили се хората че ми изостава ридинг чалинджа Laughing

И ти ли получи???  Joy Аз също! Майтап голям! Питаха ме нещо в смисъл дали всичко е наред с мен, дали съм добре...  Joy
Гледай как сме притеснили сайта  Joy

# 231
Разбира се, че им писах, но докато се обясним и върна старата и получа новата мина време и ми развали удоволствието от четенето....Да не говорим и за намесата на трето лице, някаква адвокатка, която ме съветваше да не раздухвам, щото аз се бях яко напушила...Тя даже ми писа тук в Мамата на лично...да я пратя за нейна сметка, тя щяла да говори със собстеника че са приятели, да ми прати друга или парите да ми върне, абе...шантава работа...Дали не работеше за тях си мисля Thinking
Така че имайте едно наум, БигБр вижда всичко Mr. Green

Ха ха Миж, загрижили се хората Joy Joy Joy

# 232
  • София
Прочетох "Стръв" на Сомоса  - впечатли ме много.
Нали  Flutter Тази книга беше моето откритие за миналата година; направо ме отвя  Heart Eyes

И аз си имам загрижено писмо от ГР. Истина е, че в сравнение с миналата година, тази чета много по-малко, за съжаление  Sad

# 233
  • Belgium
О, аз тази година добре напредвам 34 книги съм прочела до сега (това след справка с GR, не че помня цифрата )  Laughing

Обаче като разглеждам заглавията нямам голямо откритие освен "The Rosie Project", която дори не знаех, че е издадена на български от селяците от "Бард". Така са развалили хубавта книга с чик-лит заглавие и безумна корица, че чак ми се реве. А книгата за мен е просто гениална  Heart Eyes
Ако има фенове на сит кома The Big Bang Theory, това е тяхната книга.

Другите наистина хубави заглавия, която четох тази година бяха "Мистериум", "Убийството на художника" и "Sharp Objects".

Слабичка е тази година откъм заглавия наистина  Rolling Eyes

# 234
Обаче като разглеждам заглавията нямам голямо откритие освен "The Rosie Project", която дори не знаех, че е издадена на български от селяците от "Бард". Така са развалили хубавта книга с чик-лит заглавие и безумна корица, че чак ми се реве. А книгата за мен е просто гениална  Heart Eyes
Ако има фенове на сит кома The Big Bang Theory, това е тяхната книга.
Почти 20 000 ревюта има тази книга в гудрийдс.  ooooh! поне реийтингът е само 4, макар за мен това да е горната граница.
Аз избягвам много толкова оценявани книги, едно изключние направих тази година и само ми се потвърди убеждението.
Замисля ме единствено, че правиш паралел с Теорията... ще видим какво ще реша.
Жалко, че никой от хората, които следя в гудрийдс не я чел, щеше да ми е от помощ Simple Smile

П.П. А, виждам, че има аудиокнига, може нея да пробвам, тъкмо да разнообразя подкастите.

# 235
  • София
Пак съм аз. Пак ще хваля  Blush. Прочетох "Стоунър" и съм така доволна! Не знам как да опиша усещанията си, но книгата е написана с толкова финес. В нея няма нищо помпозно, нищо грандиозно, разказва за един обикновен човек и неговия още по-обикновен жизнен път.

# 236
  • Belgium
Ули, ние с теб май имаме различен литературен вкус, но повярвай ми ако си фен на "Теорията" и най-вече на Шелдън, казвам ти ще ти хареса. Ако не толкова всепомитащо, колкото на мен, то поне малко  Laughing

Главният герой е един същи Шелдън, и сблъсъкът му с реалността, както и пълната му социална неадаптивност реално правят цялата книга. Хем е безумно смешна, хем те кара да се замислиш. Разбира се има я и духовитата хубавица (тип Пени, но доста по-умничка), която го води за ръка през разпространените социални порядки.

Също така е една от любимите книги на Бил Гейтс, четох го в едно негово интервю. Дай и шанс при всички случаи  Laughing

# 237
Пак съм аз. Пак ще хваля  Blush. Прочетох "Стоунър" и съм така доволна! Не знам как да опиша усещанията си, но книгата е написана с толкова финес. В нея няма нищо помпозно, нищо грандиозно, разказва за един обикновен човек и неговия още по-обикновен жизнен път.
Вени,радвам се,че ти е харесала! 
Аз пък прочетох "-Снежно цвете и тайното ветрило"-хареса ми. Обичам да чета за минали епохи и различни култури.
Много красота,мъдрост,но и много жестокост имаше в тази история. 

# 238
Днес подхванах и прочетох набързо едно новичко чиклитче на Нора Робъртс (на която съм фен още от Сватбената четирилогия), "Да ухажваш Катрин"  Peace
Ето и мнението ми - https://www.goodreads.com/review/show/1302575518

Продължавам със "Изплъзване от времето" и "Самотата на простите числа"  Peace

# 239
  • Пловдив
Деска, абе тя Гигова пита  Grinning, но това няма никакво значение, защото и на мен ми предстои да чета книгата, така че благодаря за споделеното мнение  Hug!

ooooh! Joy подсъзнателно съм си мислила за теб явно  bowuu

Лу, а как е заглавието на бг на книгата?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт