В момента чета...39

• 57 431
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • Belgium
Прочетох "Щастието е чаша чай с теб" - приятно, неангажиращо, леко четиво. Имах нужда от такова за разпускане след литературната плява, която "дъвках" напоследък. Малко е захаросана тази книжка, но то се предполага още от корица, заглавие и анотация. Има и едно-две безумия като духът на Толкин, гледащ упорито героите, докато правят секс (ей, голям воайор го изкараха горкия  hahaha ), но пък преводът е добър, няма правописни грешки и действието върви гладко  Laughing

Почвам "Лисицата" по препоръка на Бъб и това е последната чужда книга, която имам в мен  Party
Най-после ще стигна и до моите книги  Laughing

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 11:16 от Лу

# 316
Добре, че нямам рег в ГР иначе и мен щяха да ме питат същото. Не иска да отмине периода "не ми се чете". Препрочитам Кръстникът над месец вече.

Името на розата ми харесва много. Само нея съм чела от автора.

# 317
Нещо не ми върви Игрите на глада. Лека и нелоша е, но ми е малко детска и времето също не ми е по вкус. Ако така си остане до края, другите части може да си ги спестя и да гледам само филма.
Ако първата не ти харесва, едва ли и останалите две части ще ти допаднат. Аз най-много харесах втората - "Възпламеняване". Като цяло много ме впечатли трилогията (неочаквано за мен самата).
Най-после ще стигна и до моите книги  Laughing
И аз, и аз. Simple Smile Само още една чужда ми остава и се нахвърлям върху моите съкровища. Всъщност още довечера ще започна някоя от тях - или "Човек на име Уве", или "Снежния човек".
Вчера прочетох за два-три часа "Един подарен ден", Анна Гавалда. Идеално ми се отразиха тези стотина странички след Айн Ранд. Много приятно четиво.

# 318
  • Belgium
Анна Гавалда ми е много любима, чела съм всичко нейно, издадено на български. Не че е много де  Laughing

На Панаира ми казаха, че готвят нова нейна книга, която трябвало да излезе в рамките на тази година. Нямам търпение.

# 319
Анна Гавалда ми е много любима, чела съм всичко нейно, издадено на български. Не че е много де  Laughing
И аз я харесвам, май само "Утешителната игра" не ми допадна особено. Вече и аз съм чела всичко нейно, издадено на български, чакам новата. Simple Smile

# 320
  • Belgium
Точно - и на мен "Утешителната игра" най-малко ми хареса, но не ме отказа по никакъв начин от Гавалда.

Ако не си гледала филма с Одри Тоту по "Заедно", непременно го включи в списъка за гледане: http://www.imdb.com/title/tt0792965/

# 321
Ако не си гледала филма с Одри Тоту по "Заедно", непременно го включи в списъка за гледане: http://www.imdb.com/title/tt0792965/
Не съм го гледала, даже не знаех, че има филм. Благодаря, Лу, ще го потърся.

# 322
В момента съм на Елегантността на таралежа,но малко трудно я преглъщам,май не и беше времето точно сега да я започвам

# 323
Здравейте!
В момента чета"Целувката на пчелата" на Барбара Клевърли.
На любителите на хубавата кримка вярвам , че ще им хареса! #2gunfire

# 324
Дочетох "Контакт" на Карл Сейгън и много, много ми хареса. Разбира се, не разбрах всички физични и математически обяснения - забравила съм почти всичко от физиката в училище, за радиовълните, за зависимостите в математиката, да не говорим, че проблемите на черните дупки са ми напълно непознати  Laughing. Но книгата е много повече от някакви научни факти, теории и спекулации. Сейгън предлага размишления за това къде сме ние и кои сме в светлината на евентуално съществуващ извънземен живот. И мога да кажа, че за мен е страшно убедителен Simple Smile. Има много човешки аспекти, търсения, съмнения и преосмисляне на позиции.

# 325

Най-после прочетох "Напълно изгубили себе си" на Карън Джой Фаулър. Много ми е трудно да коментирам книгата, защото отдавна не ми се беше случвало роман да ме остави напълно, ама напълно равнодушна. Книгата е написана семпло и умно, по всички правила на добрата литература и въпреки това тази история не можа "да стигне до мен" в нито един момент от своето развитие, затворих я преди няколко часа, а сякаш вече не помня какво стана накрая.

Иска ми се да прочета нещо изненадващо и затрогващо, но сякаш още не знам какво да е то... Wink

# 326
  • София
Приключих "The Rosie Project", приятна и забавна книжка. Започнах "Лятната кралица" на Елизабет Чадуик.
Скрит текст:

# 327
  • на североизток от Рая
Скарамуш, и ти ли не хареса "Напълно изгубили себе си"? Странно, все още не съм чела положителен коментар за книгата. А аз я харесах. Намирам я за странна, такова беше усещането ми през цялото време на прочита. Имаше един момент, в който останах като ударена с нещо тежко.

Не смея да ти препоръчам четиво, но ми се иска да прочетеш "Балканска сага". А Стоунър чете ли я? За тази година това са двете книги, които най-силно ме докоснаха.

Аз довършвам "Момичето, което бях", приятна ми е, но никак не ми се четат такъв тип книги, наивно ми звучат. Ще я довърша, де, то не остана.

# 328
  • Belgium
Скарамуши, време ти е за "Тайната история"  Flutter

# 329
Ловци на време - Дейвид Морел

Общи условия

Активация на акаунт