В момента чета...39

• 57 438
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Дочетох "Кутия за птици", на мен ми хареса, все пак е един от любимите ми жанрове. Одобрявам и сегашното историческо време, стила...
Прочетох я на един дъх, но нямах и много избор, защото бях затворена във влака. Laughing Все пак 4/5 й дадох.

Окончателно ще решавам дали да се откажа от Калуня - Каля. Чете ми се подобна тематика, много даже, но за мен твърде многото... страсти човешки... съсипват книгата.  Peace

Заявила съм Балканска сага и се надявам да ми я пратят скоро. Blush Май това ще следва...

# 301
"Махалото" е може би единствената книга, която не съм прочела до края, а аз чета много.

Като мой личен пропуск отчитам, че досега не съм се запознала с творчеството на Тери Пратчет.
Да ми препоръчате някоя негова книга? Има ли ред, по който да се чете или няма значение?

# 302
  • Ямбол
Поредността не  е задължителна, ето една примерна карртинка
Скрит текст:

Аз лично харесвам поредиците за вещиците, градската стража, Смърт и тези, които са най-долу - обществени институции /т.е. почти всичко от графиката  Blush /
Обожавам "Името на розата" на Еко, чела съм я три пъти, но "Махалото..." не можах да го преборя.
Това също много ми допадна, но не съм я довършила  Peace все още.

# 303
  • София
Най-много ме влюби в Пратчет поредицата за вещиците. Но поредност за запознаване с творчеството му не се наемам да препоръчам ...
Май само "Килимените хора" не успях да харесам, никак не ми беше забавна.

# 304
  • Belgium
Аз пък обичам най-много Ринсуинд и книгите с него от творчеството на Партчет  Heart Eyes

Стражата ми е откровено скучна.

Относно Еко, последната му излязла на български книга "Нулев брой" е сравнително четивна, няма да затрудни никого.

# 305
Снощи късно приключих "Когато съдбите се преплитат". Не е лоша, никак даже, но мен не успя да ме грабне, нещо не ми достигаше. Последната трета от книгата ми беше по-интересна. 3/5*
Вени мисля си, че и твоето усещане за тази книга ще е подобно. Прочети я някой ден, но спокойно можеш да я плъзнеш назад в списъка Peace Освен ако вече не си я заела от любима съфорумка и трябва да я връщаш Wink Laughing

Ще почвам тази

Отдавана исках да я прочета и сега погледът ми се спря на нея.

# 306
  • на североизток от Рая
 Оня ден завърших "Дъщерята на професора". Някои момичета писаха, че са я чели отдавна и не я помнят, не съм чела тук отзиви за нея. Давам моя положителен отзив, хубава книга е, от онези старите, стойностните.

Започнах "Момичето, което бях". Една приятелка ми я даде, за да я върна вместо нея в библиотеката, и аз я зачетох. Интересна ми стана, макар че не ми се чете точно такава книга. Но започната един път, ще я довърша.

# 307
  • Belgium

Kosty, това е страхотна книга - много сурова и много силна  Heart Eyes

Съвсем случайно ми попадна и много се радвам, че я прочетох.

# 308
  • В един копнеж!
Чета
Скрит текст:
. Вярно, че съм в началото, обаче толкова ми е несвързана. Върви мудно, сюжетът се влачи без всякакъв екшън и факти. Дано не е така и натам.

# 309
А останалите книги на Еко и те ли са скучни и трудни за прочитане ? Явно е труден автор и не е за предпочитане .
Аз не смея да ги определям като трудни или нещо друго. Всяка книга и всеки автор са специфични и си имат своите почитатели. За мен Фукалото  Laughing не беше моята книга, но Розата ми е сред любимите. Пък са на един автор.

# 310
  • Дъблин
Прочетох , хареса ми.
Не е сълзлива или лигава, не е типичен sick-lit поне за мен, а те кара да се замислиш. Мисля да изгледам и филма. Заради корицата с Джулиан Мур ми беше трудно да си представям Алис с черна къдрава коса, както я описва авторката, все Джулиан си представях и преди да съм гледала филма Simple Smile

Преди това прочетох "Каменоделецът" на Камила Лекберг и също ми хареса. Нямам нужда от брутализми, за да ме грабне книгата и да ме държи в напрежение,  затова ми допадна стилът на Лекберг. Знам, че нейните книги са хронологични, но не намерих "Ледената принцеса" и "Проповедникът" електрнни, та започнах от средата Simple Smile

# 311
Прочетох си най-после "Изплъзване от времето". Благодаря ти, ВениHug
Ето и мнението ми - https://www.goodreads.com/review/show/1306623657
 Peace

Продължавам с "Последният пир" на Джонатан Гримуд!  Peace Crazy

# 312
  • Ямбол
Нещо не ми върви Игрите на глада. Лека и нелоша е, но ми е малко детска и времето също не ми е по вкус. Ако така си остане до края, другите части може да си ги спестя и да гледам само филма.

# 313
Поредността не  е задължителна, ето една примерна карртинка
Скрит текст:

Аз лично харесвам поредиците за вещиците, градската стража, Смърт и тези, които са най-долу - обществени институции /т.е. почти всичко от графиката  Blush /
Обожавам "Името на розата" на Еко, чела съм я три пъти, но "Махалото..." не можах да го преборя.
Това също много ми допадна, но не съм я довършила  Peace все още.
Много благодаря! Страхотна графика! Значи съвсем правилно съм предположила, че има някакъв ред. Ще падне бая четене.  Heart Eyes

# 314
И за мен "Името на розата" е една от малкото книги - започнати и недовършени. Два пъти опитах - не успях, което ме отказа изцяло от У. Еко.
На Пратчет любими са ми книгите за вещиците и Смърт.
А в момента попълвам пропуските в общата култура с "Майстора и Маргарита". Увлекателна е, макар да имам чувството, че не я разбирам напълно, може би ми трябваше малко предварителна подготовка за нея.

Общи условия

Активация на акаунт