В момента чета...39

• 57 448
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Аз си признавам без бой, че Името на розата ми беше много приятен за четене, докато Махалото на Фуко направо ми разказа играта  Sick

# 286
  • Bulgaria
Наплашихте ме Grinning Бях си набелязала всичките му книги ,но явно са доста сложни.Името на розата я прочетох за месец и половина-първата книга ,която завърших за толкова дълъг период .

# 287
Аз си признавам без бой, че Името на розата ми беше много приятен за четене, докато Махалото на Фуко направо ми разказа играта  Sick

О, казвайте овреме, че тук бият, ако не си прочел "Махалото на Фуко", че да бягам по-скоро ....  newsm43  Joy
Такова мъчение ми бе тази книга, че не искам и да се сещам за нея!  ooooh!

# 288
Аз си признавам без бой, че Името на розата ми беше много приятен за четене, докато Махалото на Фуко направо ми разказа играта  Sick

О, казвайте овреме, че тук бият, ако не си прочел "Махалото на Фуко", че да бягам по-скоро ....  newsm43  Joy
Такова мъчение ми бе тази книга, че не искам и да се сещам за нея!  ooooh!
Миж, ще бягам с теб. Абсурд да го дочета това нещо...

# 289
Що се мъчите да четете нещо, което не ви харесва? Аз зарязвам веднага и без угризения в момента, в който установя, че въобще не ме интересува какво се случва на следващата страница. Не искам да си губя времето с книги, които ме измъчват, вместо да ми доставят удоволствие...

# 290
E, аз се помъчих-помъчих (колкото да ми е чиста съвестта пред този "шедьовър"), пък я зарязах ...  Joy
Не мисли, че съм някаква мазохистка. Така де  Mr. Green
То туЙ нЯщо не се чете ...   Whistling

# 291
Аз много харесах Махалото, като я четох навремето.
Приключих На изток в Рая. Някой моменти бяха интересни, но като цяло не ме грабна, не замечтах за НЗ и не ме завладя стила на автора. 3/5 ГР.

# 292
Ӝ̵̨̄Ʒ Миж Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ, моля те, отнеси се сериозно към факта, че чакам отзив за "Марсианецът" Wink
"Името на розата" четох след като гледах филма и ми хареса много.
Обаче "Махалото на Фуко"... три пъти поне я почвах и всеки път след около 30 страници се чувствах ужасно тъпа...
Пък аз принципно нямам причини да се чувствам така (мисля) Laughing

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 13:26 от cool_witch

# 293
Аз преди много години се пробвах с "Името на розата", но бързо се отказах, още в самото начало. Simple Smile Някой ден ще я пробвам пак.

# 294
Уитчи, знам, че ти обещах отзив... Нещо обаче нямам време да чета.
Започвам я на два пъти, все вечер, и ми се доспива..   Tired
Отделно, че съм във фаза "нищо не ми харесва" и ме е страх вече да започна книга...  ooooh!
Скоро ще съм малко по-свободна, надявам се тогава да напредна с нея /или дори прочета!  Mr. Green /, че съм егати и литературният охлюв...  Laughing
Имай пред вид, че всички отзиви за тази книга от съфорумки, на чиито вкус знам, че мога да разчитам, са блестящи  Hug

# 295
Макар че отдавна прочетох "Да чуеш ритъма на сърцето", сега чак съм с продължението - "Гласовете на сърцето", Ян-Филип Зендкер. Просто не знаех, че е такова, мислех, че е съвсем отделна книга, иначе щях да я прочета с приоритети, но някак ми е убягнало, дори и въпреки сходството в заглавията.  Embarassed

# 296
Аз преди много години се пробвах с "Името на розата", но бързо се отказах, още в самото начало. Simple Smile Някой ден ще я пробвам пак.

Когато бях 10-ти клас я прочетох и много ми хареса. След това я четох още веднъж.
Но останалите книги на Еко не ми допаднаха.Пробвах и "Островът от предишния ден" също.
На "Махалото на Фуко" като студенти казвахме "Фукалото на Мухо", няма да казвам сега по какви причини, но си има смисъл, че и при това- прозрачен.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 10:24 от Judy

# 297
  • Bulgaria
А останалите книги на Еко и те ли са скучни и трудни за прочитане ? Явно е труден автор и не е за предпочитане .

# 298
Що се мъчите да четете нещо, което не ви харесва? Аз зарязвам веднага и без угризения в момента, в който установя, че въобще не ме интересува какво се случва на следващата страница. Не искам да си губя времето с книги, които ме измъчват, вместо да ми доставят удоволствие...
Аз се надявах до последно да има поврат в "действието" и така си откарах докрая. За жалост нямаше. Нито действие, нито "поврат". Малка надежда в началото ми даде и споменаването на България и това ме подведе. Не се разви темата с България, поне това можеше да е интересно   Grinning

За мен Еко не е скучен, освен Махалото на Фуко. Аз харесвам историческите романи, а при него в романите му винаги има много история. 
Освен Името на розата от него съм чела Баудолино и Пражкото гробище + ранната му публицистика. Но и трита романа са добри, според скромното ми мнение.  Заради Пражкото гробище обаче Еко е обвинен в антисемитизъм.

Публицистиката му, основно текстове и фейлетони, които е писал като студент за един италиански вестник, много ми харесаха. Страхотно чувство за хумор, ирония и много остра полемика, кратка и лаконична форма. Просто за мен бяха съкровища и удоволствието от четенето беше голямо.

# 299
Уффф, мислех си, че съм единствената, отегчена до смърт от "Махалото на Фуко". Зарязах я още в началото и ме отказа от автора за доста време. Може да пробвам "Името на Розата", ако е по-лесна за смилане.

Общи условия

Активация на акаунт