В момента чета...39

• 57 424
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз направо изгълтах "Убийството на художника". Класическа кримка, при това изненадващо приятна, а авторката май е дебютант.
Лу, благодаря за препоръката  Hug! И да питам нещо:
Скрит текст:
Филип, синът на Матю, се оказа, че е гей, нали така?

# 331
  • Belgium
Леле, Вени, ти си светкавица - кога я почна, кога я свърши  Shocked

Скрит текст:
Да, но понеже не искаше да го признае и пред себе си, беше изпаднал в такова състояние.

# 332
  • София
Мда, и аз така ги виждах нещата, тенкс!

Леле, Вени, ти си светкавица - кога я почна, кога я свърши  Shocked
Ми в събота вечерта четох малко, а вчера почти цял ден, като държа да отбележа, че пих кафе с приятелки и сготвих една манджа за домочадието  Mr. Green. Обаче книжката е много приятна, чете се леко и бързо.

# 333
  • Belgium
Абсолютно, идеално лятно четиво е. Нямам търпение да излезе следващата в края на месеца, че да я водя на море  Party

Аз съм дълбоко замислена от "Лисицата". Изобщо не очаквах подобно четиво, май ще ми хареса доста. Още съм само на около 150-та страница обаче, тепърва има да се разгръща.

# 334
И аз съм си я приготвила за четене "Лисицата".  Simple Smile

# 335
  • София
Ще ми бъде интересно мнението ти за "Лисицата", Лу! Wink

Аз започнах да чета успоредно "Балканска сага" на Кармен Мишу и "Разказвачът от Маракеш", благодарение на една много мила съфорумка.

# 336
Скарамуши, време ти е за "Тайната история"  Flutter

Ами може и така да се окаже. Laughing Малко се колебая, защото в момента наистина имам нужда от нещо супер силно, за душата, но предполагам, че ще се престраша.

Нелко, "Напълно изгубили себе си" не е лоша в никакъв случай, аз и затова не съм писала, че не я препоръчвам, понеже... няма причина да не я препоръчвам. Има в нея всичко, което е нужно, за да се хареса. Може просто аз да не съм в настроение.

Все още съм малко скептична за книгите на Кармен Мишу, четох доста ревюта и мъъъничко от "Тангра и неговият син", която подарих на свекър ми за коледа. Wink Мисля, че това не е моя тип писане, не са моите теми, изобщо моята литература, но пък може и да й отделя време по нататък и да се изненадам приятно...

# 337
Нещо не ми върви Игрите на глада. Лека и нелоша е, но ми е малко детска и времето също не ми е по вкус. Ако така си остане до края, другите части може да си ги спестя и да гледам само филма.

Първата и на мен ми се стори детска, особено тийн любовните драми. Чак се позачудих какво толкова им харесва на всички. Но втората книга ужасно много ми хареса, третата също си заслужава.

# 338
  • Ямбол
Нещо не ми върви Игрите на глада. Лека и нелоша е, но ми е малко детска и времето също не ми е по вкус. Ако така си остане до края, другите части може да си ги спестя и да гледам само филма.

Първата и на мен ми се стори детска, особено тийн любовните драми. Чак се позачудих какво толкова им харесва на всички. Но втората книга ужасно много ми хареса, третата също си заслужава.
Оф, започва да ми грабва интереса, може и да ги прочета, щом казваш, че са добри, но вероятно разредени с други книги между тях.

# 339
  • Пловдив

# 340

Оф, започва да ми грабва интереса, може и да ги прочета, щом казваш, че са добри, но вероятно разредени с други книги между тях.

Може да дадеш шанс на втората и ако не ти допадне, да не продължаваш. Хубавото е, че са доста лесно четими и не отнемат много време. Мисля, че втората я прочетох за 2 дни, а третата за една нощ.

А аз по препоръка на форума започвам "Джойленд".

# 341
# 342
Прочетох "Калуня-Каля" на Георги Божинов. Не знам защо я рекламираха като книга за Априлското въстание, след като само може да се правят догадки къде са се състояли събитията. Хареса ми много обаче образният и богат език на автора, макар и главният герой да ми се стори малко нереален. На моменти трудно схващах някои изречения заради архаизмите и турцизмите, но това не ми развали удоволствието от четенето.

Чета паралелно с това и "Зоро" на Алиенде -  както винаги много увлекателно разказана.

...и "Вакантен пост" чета. Смешни са ми някои пасажи, но не ме грабва съвсем. Обърквам се сред многото герои и имената им.

# 343
Започнах "Балканска сага", Кармен Мишу.

buttinsky, масово в ревюта, коментари за книгата недоволстват заради това, че Деян Енев посочва Априлското въстание.

# 344
  • София
Сиси ♥♥ , значи заедно ще четем "Балканска сага". Аз съм прочела около 30% от книгата и определено има нещо, което ме дразни в нея... Нещо първично и провинциално, нещо твърде крайно при изграждане на образите, нещо противоречиво..., нещо неописуемо с думи дори...  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт