В момента чета...39

• 57 369
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • на североизток от Рая
 Аз дочитам

но се чувствам изгубена между страниците. Не успява да ме докосне, искам да свършва. Жалко, че е толкова обемиста и още по-жалко, че не се появи момент, който да ми привлече вниманието.

Много харесвам Уортън, видях, че сте го коментирали.

От Мойс не очаквах да се задържи на върха. Явно след многото ах и ох покрай "Аз преди теб", сега ще има само ох от слабите последващи книги. Ама все ми е тая, не я харесвам.

# 466
  • София
Прочетох "С вкус на прясна лимонада" - ами представете си стила на автора от "Щастието е чаша чай с теб" и сюжета на Кейт Мортън - странна комбинация, но на мен ми хареса. Леко "стипчав" привкус, горчивината е представена така, както щастието в първата му книга - ненатрапливо, леко, с нещо средно между чувство за хумор, мъдрост и стремеж към мечтата, красотата... и още нещо.
 За Мойс - аз съм чела само "Последното писмо..." досега, изчетох я за нощ време, имам чувството , че ще остана фен когато прочета другите й две книги Flutter

# 467

Прочетох днес около 50 страници от Уве-то, само за да установя, че никак, ама никак не ми се чете точно в момента. Оставям я, защото може би има някакъв потенциал да ми хареса, но не сега, не сега.

Вместо това ще прочета "Морето, морето" на Айрис Мърдок, която съм си намислила от миналото лято.

# 468
  • София
Лу, идвам с отзив за "Невидимият пазител" - готин трилър, имаше си всички необходими елементи, даже някои бяха повече от необходимото  Mr. Green. Оценка 3,5 от 5. Препоръчвам, идеална е за лятната почивка. Кали, мисля, че и на теб ще допадне.

# 469
Морето, Морето на Мърдок си я купих и започнах да я чета, но я оставих, не защото не ми хареса, а обратното, исках да си я оставя да отлежи и да я чета на спокойствие като си разчистя дължимите книги. Това е книга която трябва се чете внимателно, за да се вникне в детайла, прекалено е философска и изисква задълбочаване, поне това са моите наблюдения от малкото което прочетох. Мисля, да я прочета през есента.

Лу, ти си моето книжно гуру Grinning и за миг не съм се съмнявала в преценката ти Wink, но това надмина и най-малките ми очаквания ooooh! Rolling Eyes Имам чуството, че тая жена(Дж.Мойс) е набарала няква история, надраскала я е без грам писателски талант и след като читателите са клъвнали, не е започнала да пише другите на конвейр, ами даже по-лошо, от мързел е платила на някой да скалъпи 200-300 страници и името й да ги продаде. Тъжно. Ако ще й пари да ми дават няма да прочета друга нейна книга. Ако ида на самотен остров и имам само тази, новата й и умирам от скука, пясък ще броя, но няма да я чета. Горе-долу имаше история в Момичето което бях, но и там не бях впечатлена, жалко че имам Последното писмо, не съм я чела още, подарък ми е от Играта, но не знам дали ще имам куража да посегна към нея. Да си пише аторката май за миналото или изобщо да спира. Излишно внимание й отделих, но ме е яд че си загубих времето да я чета до половината, дори нямах и желание да отгърна отзад да видя как свършва.

Сега чета за тази жена която отива в племето на аборигените и ми харесва, приключение с поучителни житейски уроци, от една страна ние-общество на консуматори и материалисти и от друга страна те, голи, но с пълни души.. хора, за които материалното е непонятно, ненужно и излишно и за които духовното е всичко и са щастливи от това и са по-мъдри и живеят по-дълго.

На Уортън много харесах "Последна любов", "Татко" също, другите му не толкова.. По тоя повод се сетих, къде се загуби Свет newsm78 ...

# 470
  • Ямбол
Ей, вярно, къде е ?

# 471

О, Гиговче, идеално значи. Май точно на нещо такова се надявам. Wink  Hug
После ще пиша как сме се разбрали с Айрис Мърдок, досега не съм чела нищо нейно.

# 472
  • София
Лу, идвам с отзив за "Невидимият пазител" - готин трилър, имаше си всички необходими елементи, даже някои бяха повече от необходимото  Mr. Green. Оценка 3,5 от 5. Препоръчвам, идеална е за лятната почивка. Кали, мисля, че и на теб ще допадне.
Кали нали има план  Crazy , с който е твъъърде назад, за да се изкушава с други книги Whistling Освен ако не й ги набутат в ръцете  hahaha

# 473
  • София
Освен ако не й ги набутат в ръцете  hahaha
Като знам в какви среди движиш, твърде е възможно  hahaha!

# 474
  • Belgium
Кали, а аз мисля, че "Залезът на боговете" ще се окаже много твоя  Whistling

Само казвам  Whistling

# 475
  • София
Ужасни сте и много ви обичам  Heart Eyes Hug

# 476
Завърших "Забравената градина" на Кейт Мортън - 5* в ГР й давам, макар че имам някои забележки относно типизирането на героите или пък затова, че се подхващаше някаква нишка за живота им, която просто беше оставена без завършек.
Скрит текст:
Така и не схванах защо Нел е с толкова плоско поведение - разбира, че е осиновена, разбира и обстоятелствата, всъщност това е нишката, около която се върти цялата история, но се отдръпва от семейството си, зарязва годеника си, озлобява се като че ли... неестествено беше
Стилът на писане е малко по-захаросан, но е грабващ, историята е като приказка (тя има в себе си и истински приказки  Wink). Прехвърля се действието постоянно в няколко времеви (отдалечени) отрязъка, но това е направено много елегантно и не натоварва, не се забравя до къде е стигнал читателят преди (например, много тегаво ми беше в "Облакът Атлас", там прехвърлянето беше много тромаво, не знаех къде съм в нито един момент, бях забравила какво се е случило преди, когато все пак успеех да се сетя къде съм...  Crazy)

Започнах "Песен за огън и лед: Игрa на тронове" Дж. Р. Р. Мартин, чаках да ми дойде настроението за нещо по-обемно, защото аз обикновено не правя почивки между поредиците с други книги, а тук обем има  Wink Много е интересна още в началото, имам големи очаквания, заради които не съм започнала да гледам и сериала. Той ще е след това.

# 477
Аз нещо не се погодих с К.Мортън, нещо не ми хареса Забравената градина и Пазителката на тайните...дразнеха ме някои неща в първата,а пък по време на втората не бях в кондиция...Сигурно трябва да прочета още една нейна...

Скарамуши, много съм ядосана, не мога да си намеря "Морето,Морето", не си спомням да съм я давала, но явно е така и най -гадното е че не помня на кого Sad... Дано да е добър човек и да се сети да ми я върне...Снощи обърнах къщата и нищо,поне да я бях прочела...

# 478
Снощи обърнах къщата и нищо,поне да я бях прочела...

Уф, и аз така си затрих някъде "Забравените от небето" на Екатерина Томова - чисто нова ми беше, много исках да я чета, но я няма... Пропадна без следа.

Аз приключих "Космос" на Карл Сейгън - много ми хареса, макар че доста от обясненията не разбрах напълно. Но има допирни точки с "Контакт", което доразвива темите.
Сега се каня да започвам "Сянка" на Карин Алвтеген, дано да ми хареса поне толкова, колкото "Дълг" Simple Smile.

# 479
Кофти, Декстър, а и хубава книга ти е изчезнала.
Аз миналата година си купих новото издание на Мостовете на Медисън и абсолютно необяснимо тази книга изчезна...още ме е яд...
Извинете за спама Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт