В момента чета...39

• 57 360
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
...
Започнах "Песен за огън и лед: Игрa на тронове" Дж. Р. Р. Мартин, чаках да ми дойде настроението за нещо по-обемно, защото аз обикновено не правя почивки между поредиците с други книги, а тук обем има  Wink Много е интересна още в началото, имам големи очаквания, заради които не съм започнала да гледам и сериала. Той ще е след това.

Аз завърших петата книга Танц с дракони и сега ще се чака 6-тата. Много, много ама много ми харесва поредицата и направо се бях потопила в света на Вестерос, дори понякога се улавях как в ежедневието ми се намесват образи от книгата. Малко съм разочарована, защото все още не е сигурно че през 2016 г. ще излезе 6-тата.
И сега не мога да намеря книгата, която да е следващата. Започнах Момичета от Шанхай и не ми се получи. След това започнах Нощен патрул - Сергей Лукяненко, ама май и с нея няма да се разберем. Много ми е неясна и объркваща. Ще почета още малко пък да видим...

# 481
  • Варна
И на мен не ми харесва “Забравената градина“ - черно-бели герои с черно-бяло поведение, плоско и предвидимо повествование, драмата е неясна и съответно звучи насилено, няма и кой знае какви описания.

# 482
Вече съм на края на "Град на небесен огън" - последната от "Реликвите на смъртните"  Cry Cry В последно време започнах да чета повече тийн книги, взела съм си и "Разбии ме" на Тахере Мафи  Simple Smile Simple Smile

# 483
Започнах "Винаги в същият ден", Дейвид Никълс.
Имах по-различна представа за книгата, за сега не съм впечатлена...но ще видим по-нататък.

Коментирали сте Джоджо Мойс...пълна трагедия е тази жена с писането.

# 484
  • USA, Steak State
Започнах

# 485
  • на път
И така момичета, препрочитайки вашите постове днес си поръчах книжки:
Морето, морето, Айрис Мърдок
Животът на Айрис Мърдок, Питър Дж. Конради
Татко, Уилям Уортън
Отвъд килера, Уилям Уортън
Последното писмо от любимия, Джоджо Мойс
Забравените от небето. Документални разкази, Екатерина Томова

А докато чакам куриерът да ги донесе, започнах Афродита но Исабел Алиенде.

# 486
  • София
О, Паяче, ще чакам твоя отзив за "Зиг Заг".
Ти чете ли "Стръв" ?

# 487
В четеца държа малко книги от различни жанрове. Има и за триене.
Най-лека ми се стори тази по-долу. Като знам с какво време и желание за четене разполагам, сигурно две седмици ше я чета, а е тънка.

http://chitanka.info/book/5480-tajnata-mezhdu-nas

# 488
  • на североизток от Рая
Аз дочитам

но се чувствам изгубена между страниците. Не успява да ме докосне, искам да свършва. Жалко, че е толкова обемиста и още по-жалко, че не се появи момент, който да ми привлече вниманието.

Прочетох я, но до края останах изгубена между страниците, случките. Не мога да й направя дисекция, но ще потърся ревюта, поне да прочета какво са написали по-умните от мен.

Взех и поразгърнах "Поправките" на Франзен. Уж щях да я чета. Но никак не ми допадаха редовете, които попрочетох. Реших, че не е сега моментът за нея, освен това е с голям обем, няма нужда да си причинявам пак досадно препускане по страници, които не ме докосват. Ще я върна нечетена, пък някой ден може да й дам шанс.

Накрая започнах , пълна боза, но това е положението. ooooh! Мислех, че ще ме разсмива, така както ме разсмиваше , но неее, никакви допирни точки нямат. Амазонката е един път, умирах от смях и веселба. Ще си дочета поредната доза неудовлетворяващо четиво, за после ще му мисля.

"Павилион за жени" ме чака, май тя ще е следващата, освен това ми носи някакво топло усещане за приятелство.  Heart Eyes

# 489
  • Belgium
О, "Амазонката на Варос" е единствена по рода си, друга дори бегло подобна не съм срещала  Grinning

# 490
О, Нели, ти ме сети за Амазонката, много й се изкефих преди време когато я четох по твоя препоръка  Peace Много ми хареса чуството за хумор на автора Peace

# 491
  • USA, Steak State
Ти чете ли "Стръв" ?

Мога с ръка на сърцето да кажа, че Сомоса ми е любим европейски автор в жанра.

Дива фенка съм му! "Стръв" е жестока. И "Клара и сянката" съм чела. Има ли друго издавано освен тези трите на български?

# 492
  • Belgium
Гиговче, а познай коя я препоръча "Амазонката" за пръв път  bowuu

И Биолчев ми преподаваше в университета. Само на неговите лекции имаше голямо присъствие (инак не се вясвахме особено след 1-ви курс) и всички мълчаха и слушаха  Laughing

Мернах в GR, че си хванала една от най-слабите книги на моя любимец Шмит. Не ѝ позволявай да те откаже от него, той е страхотен  Heart Eyes

# 493
  • София
Ти чете ли "Стръв" ?

Дива фенка съм му! "Стръв" е жестока. И "Клара и сянката" съм чела. Има ли друго издавано освен тези трите на български?
"Ключът към бездната" - задължително четиво за феновете на Лъвкрафт. Много откачена, но това определение не изненадва, щом говорим за Сомоса  Laughing Хареса ми, че читателят разбира каква точно история чете чак на последната страница от книгата.

# 494
  • USA, Steak State
Ти чете ли "Стръв" ?

"Ключът към бездната" - задължително четиво за феновете на Лъвкрафт. Много откачена, но това определение не изненадва, щом говорим за Сомоса  Laughing Хареса ми, че читателят разбира каква точно история чете чак на последната страница от книгата.

Имам я, ще я подхвана след няколко книги да не ми се натрупа и да се пренаситя.

Общи условия

Активация на акаунт