В момента чета...39

• 57 355
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Започнах "Винаги в същият ден", Дейвид Никълс.
Имах по-различна представа за книгата, за сега не съм впечатлена...но ще видим по-нататък.

Тази не можах да я преглътна, мъчих се, но я оставих, просто изобщо не беше това, което очаквах. Дори вече не си спомням много за какво ставаше на дума там  Rolling Eyes

# 496
  • Пловдив
Започвам тази:

# 497
Прочетох Миларепа, Лу, не се отказах разбира се...
Шмит си е Шмит, никога не може да ме разочарова, винаги намирам смисъл и мъдрост в книгите му!

# 498
  • Belgium

Шмит си е Шмит, никога не може да ме разочарова, винаги намирам смисъл и мъдрост в книгите му!

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А другите му книжки от поредицата "Кръговратът на незримото" чела ли си?  Laughing

Аз приключих "Залезът на боговете" на Том Егеланд - като цяло ми хареса без да е нещо особено оригинално. Стилът на автора ми дойде малко елементарен, но то си има обяснение, това бил първият му роман. Разбрах го от послеслова. Освен това след средата на книгата явно на коректорката леко ѝ е писнало и го е дала през просото.

Иначе историята е типично скандинавско ужасче с привкус на мистика. Има и добра доза викинги, пиене, жени и жертвоприношения. От сектата мисля ще се хареса на Миж, Кали и евентуално Вени  Laughing Послесловът е много забавен, писан си е от автора, обяснявайки че романът му е повлиян от не особено известния в Норвегия Стивън Кинг  Joy И е в жанр новоготик (не го бях чувала тоз жанр).
Явно човекът е фен на Кинг, но не харесвал много новите му романи. Любимата му книга на Кинг била не особено известната "Сейлъмс Лот"  Mr. Green

Не мога да си обясня норвежците ли са застреляни или само Том Егеланд  Laughing Бих му прочела и някоя от по-известните книги, но едва ли ще си купя още нещо негово.

Започнах "Тангото на старата гвардия" на Артуро Перес-Реверте и още първите 10 странички ме грабнаха. Много обичам с ей такива хубави тухлички да ми почва моренцето  Heart Eyes

# 499
Десислава интересна ли е  тази книга Червената къща?Мисля да започна да я чета след Вила с басейн.

# 500
Деси, и аз я имам "Червената къща", но не съм стигнала до нея. Когато я зачитах ми се стори мега интересна, затова си я купих. Задължително да споделиш после  Peace Hug

Лу, Том Егеланд впоследствие пише много приятно и на световно ниво над Дан Браун. Аз имам "Пазителите на завета", мога да ти я дам ако искаш - супер приятна е!  Heart Eyes
А новата му книга е преведена от един мой колега от магистратурата  Crazy

# 501
  • София
Аз имам "Пазителите на завета", мога да ти я дам ако искаш - супер приятна е!  Heart Eyes
Отбележи ме и мен за пооооо-нататък, може ли  Praynig
Имам "Заветът на Нострадамус", не съм я чела, но все ще стигна до нея някога.

# 502
Кали, винаги!  Hug Heart Eyes Crazy

# 503
  • Пловдив
kristys1986, като я прочета ще споделя мнение.

Бъбли, задължително  Peace Hug

# 504
  • Ямбол
Аз продължавам с книга втора от трилогията на Филип Пулман "Тъмните му материи" - "Острият кинжал"
Скрит текст:

Първата част много ми хареса  Heart Eyes .

# 505
  • Варна
Здравейте Simple Smile

Присъединявам се към вас, понеже сега забелязах темата. Та, в момента чета "Новите пътешествия на Маги, от Магелан" на Магдалена Гигова. Станах фен на Магдалена покрай рубриката й всяка сряда в шоуто на Ива Дойчинова по радио ФМ+. Тази жена има уникално чувство за хумор, книгата е супер забавна, интересна, образователна и изобщо много я харесвам.
Успоредно с това чета и "Архетипови мотиви във вълшебните приказки" на Мари-Луиз фон Франц. Принципно търсех The Interpretation of Fairy Tales на същата авторка, но не можах да я открия, нито английска, нито преведена версия в българската книжарна мрежа (впоследствие си я поръчах да ми я донесат от UK), но и тази е доста интересна и занимателна, въпреки че е за по-тесен таргет, предполагам...аз просто имам някакви лаишки интереси в сферата Simple Smile
Ще следя с интерес заглавията, които препоръчвате Simple Smile Страхотна тема!

# 506
Здравейте, прочетох :

Сега съм на :

# 507
  • Belgium
Бъб, ще я взема книжката на Егеланд за прочит с удоволствие, благодаря за предложението  Grinning

Видях аз, че го рекламират като по-добър от Дан Браун. Което за мен лично не е голямо постижение, защото не го харесвам особено  Laughing И на щанда на издателството предпазливо започнаха с това сравнение и когато им казах, че не съм фен на Браун, започнаха да го плюят на спокойствие  Laughing

Малко е досадна подобна политика на реклама на чужд гръб, но пък в противен случай изобщо нямаше да съм открила Егеланд.

# 508
A на мен коя сектантка ще ми набута в ръцете викингската на Егеланд? Аз си ви чета тихичко през тел, а читателската ми криза се задълбочава... Thinking

# 509
Лу,купих си г-н Ибрахим чела съм само нея Оскар и Миларепа. Какво друго трябва да прочета,сподели моля!
Оскар и Ибрахим са съкровища!!!

Общи условия

Активация на акаунт