В момента чета...39

• 57 347
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • на североизток от Рая
Лу,купих си г-н Ибрахим чела съм само нея Оскар и Миларепа. Какво друго трябва да прочета,сподели моля!
Оскар и Ибрахим са съкровища!!!

Гигова, чела съм същите книги на Шмит, които и ти. Има и някаква негова по-дебела в библиотеката, ще взема да я прочета. Той иначе все едни тънички книжки пише, но пък с какво съдържание.

# 511
Лу,купих си г-н Ибрахим чела съм само нея Оскар и Миларепа. Какво друго трябва да прочета,сподели моля!
Оскар и Ибрахим са съкровища!!!

Гигова, чела съм същите книги на Шмит, които и ти. Има и някаква негова по-дебела в библиотеката, ще взема да я прочета. Той иначе все едни тънички книжки пише, но пък с какво съдържание.
Не съм Лу Simple Smile, но понеже много обичам Шмит, не мога да се въздържа да дам мнение  Laughing. "Одет Тулмонд и други истории", "Двамата господа от Брюксел", "Концерт в памет на един ангел" - просто задължителни! "Одисей от Багдат" също е хубава, но не колкото сборниците с разкази. "Миларепа" не ми хареса особено, нищо не схванах  Embarassed. Романите му не съм чела, имам да наваксвам Simple Smile.

# 512
Бихте ли ми препоръчали книги подобни на "Ловецът на хвърчила" ?

Това след като си дочета "Езикът на цветята".

Благодаря предварително   bouquet

# 513
Благодаря Декстър за изчерпателната информация Hug
Ще ги търся да ги прочета. Миларепа е по-завъртяна да, но има смисъл,стига да я схванеш Wink

# 514
  • на североизток от Рая
Декстър, благодарности и от мен!  Hug

"Миларепа" и аз не я разбрах напълно, чела съм я отдавна, сега дори нищо не помня. За мен най-любима книга на Шмит е "Оскар и розовата дама".

# 515
Какво прочетох - "Майстора и Маргарита" - както си знаех, липсваше ми предварителната подготовка за това, какво ме очаква, затова и книгата не ми потръгна в началото. След като си "написах домашното", обаче, останах очарована от сюрреалистичната и сатирична атмосфера, наслаждавах се на осмиването на историческия период и обществото, на фантазията на Булгаков. С една дума - бих я прочела отново.
След това реших да си почина с нещо по-леко - "Под мраморното небе". Не ми хареса особено - прекалено любовно-сантиментален роман, мелодрамата ме заливаше от всяка страница. Единственото му достойнство, което всъщност изобщо не е малко, е чувството, че е написан от индийски автор - използваните изрази, сравнения - не биха хрумнали на представител на т нар. западна цивилизация. Накара ме да се поразровя и прочета повечко за историята на Тадж Махал.
Сега чета нещо страхотно на Кинг - сборника "Зъл мрак, угаснали звезди". Четири новели - написани в блестящия му стил, обичам го тоя човек!

# 516
  • на път
Днес бях приятно изненадана в салона докато си правех педикюр. Предложиха ми книжка с разкази за четене и на един дъх прочетох 3 и много се смях.
Казва се "Пощенска кутия за приказки" Част 2. Имаха и екземпляри за продажба. Прекрасна идея е да се предлагат книжки на такова място.
Сега издирвам първа част.

# 517
И на мен "Оскар..." ми е много любима! Толкова тъничко книжле, а толкова много мъдрост и емоция съдържа... "Господин Ибрахим" също беше хубава, имам и Миларепа, трябва да я прочета и нея.

Някой има ли мнение за "Миниатюристът"? Купих си я и понеже скоро ми започва ваканцията, искам да започна четенето с нещо хубаво... или пък "Стоунър", или може би "Стръв"... Отдавна не съм чела нещо различно от химия и сега съм като дете в сладкарница, всичко ми сее чете...  Crazy

# 518
  • на североизток от Рая
 Оооо, Вили, започни със Стоунър.  Peace

Миниатюристът ме чака и мен.

# 519
  • София
+1! Нямам много време да пиша подробно, но книгата притежава един особено приятен и фин стил, който ми се струва, че няма да те остави безразлична  Peace.

# 520
  • София
Вили, аз прочетох "Миниатюристът" миналата година и не ми хареса особено. Изрових си мнението
Скрит текст:
Дочетох "Миниатюристът". Със смесени чувства съм, не знам дали да я препоръчвам или не.
Много ми хареса идеята да чета мрачна, мистериозна книга, ситуирана в Амстердам /през декември просто не мога да понеса да чета за щастливи хора, които се припичат по плажове/. Освен това се надявах да прилича на "Момичето с перлената обица", която много харесвам, но приликата се оказа съвсем повърхностна и само в началото.
Тази книга прилича на театрална драма - героите са ограничен брой и повечето сцени са в една и съща къща, през цялото време си представях приглушени стъпки, промъкващи се силуети и сенки.  Прилича ми и на сапунена опера - по обратите и шокиращите изненади /поне две от тях обаче предвидих, явно съм гледала много сапунки  Smile/ Ритъмът ми се стори неравномерен, започва минорно и приглушено и после се отприщват някакви събития. За езика съм раздвоена, на места ми харесваше, на други ми идваше претенциозен и маниерен. На места губех интерес, на други ме увличаше. Дочетох я с облекчение, че свършва. Очаквах основната загадка да е от съвсем различен характер, да е свързана с миниатюриста, а то...

# 521
  • на североизток от Рая
+1! Нямам много време да пиша подробно, но книгата притежава един особено приятен и фин стил, който ми се струва, че няма да те остави безразлична  Peace.

+1.

И така почивката ти ще започне прекрасно, Вили!  Hug

# 522
Започвам Пратеникът от езерото Гарда на Силвия Кристъл .
http://chitanka.info/book/6117-pratenikyt-ot-ezeroto-garda
Нищо не съм чела от нея , може ли отзиви ? newsm78

# 523
  • Belgium
A на мен коя сектантка ще ми набута в ръцете викингската на Егеланд? Аз си ви чета тихичко през тел, а читателската ми криза се задълбочава... Thinking

Аз ще ти я набутам в ръцете, Миж  Hug

Гиговче, прочети и "Десетте деца, които г-жа Мин никога не беше имала", тя е от цикъла "Кръговратът на незримото", от който са и Оскар, г-н Ибрахм и Миларепа.

От романите му препоръчвам "Жената с огледалото", "Мечтателката от Остенде", другите вече са ги споменали.

Имам и най-новия му роман "Папагалите от площад Аерцо", който е прилично дебел (ура!), но още не съм стигнала до него. Не очаквам да ме разочарова  Laughing

Вили, доста бяхме обсъждали "Миниатюристът" като излезе. Мързи ме да си търся мнението назад, но и аз не останах очарована. Има слабости в сюжета, недообяснени неща и като цяло е средна работа  Peace

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 18:36 от Лу

# 524
  • USA, Steak State
"Зиг заг" нещо бавно тръгва. Сякаш действието при другите книги на Сомоса започваха по- бързо. Минах четвърт от книгата и още се слага подложката. Започвам да очаквам нещо голямо вече...

Общи условия

Активация на акаунт