В момента чета...39

• 57 298
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Чета

Прочетох "Копринената буба" - Робърт Галбрейт. Както и "Зовът на кукувицата", започва много силно и интригуващо, но в един момент леко ми стана скучно. Разводнена е, финалът не ми допадна особено - неубедителен и плосък. Въпреки това - приятно четиво.

Такива са и моите впечатления за "Зовът на кукувицата", затова и се колебая за "Копринената буба". Тя по-добре ли е?

# 556
Такива са и моите впечатления за "Зовът на кукувицата", затова и се колебая за "Копринената буба". Тя по-добре ли е?
Това горното съм го писала точно за "Копринената буба", но то в пълна степен се отнася и за двете книги. Не мога да кажа коя е по-добра, на едно ниво ги слагам; но съм чела мнения на други хора, че "Копринената буба" е по-добра. За мен слабото място и на двете книги е финалът, а най-силното - Страйк. Simple Smile Дори и само заради него си струваше да ги прочета. Simple Smile

# 557
  • София
Кали, радвам се, че Серафина ти е харесала  Party  Heart Eyes
Естел, не знаех, че си фенка на Толкин, дай лапа   smokeuu
Аз съм с Възвишение на Русков, преди това прочетох "С дъх на чаени листа" (Петенце, благодаря!)- разчувства ме, натъжи ме, но не по отчайващ, а по един чисто човешки начин, плаках няколко пъти, включително и от доволство заради така поднесеният край... много, много истинска книга. Много ми хареса.

# 558
Тъкмо приключих "Лотарията", Дейвид Балдачи.

Започна добре и интригуващо...но след 70-100стр. стана пълна боза. Към края вече прехвърлях на вентилаторната система.
Не знам дали ще прочета друго от него, свалила съм си още 1-2книги.

# 559
Прочетох "Невидимите" на Стеф Пени, хареса ми, като за криминале има доста друга информация, препратки и странични сюжетни линии, беше ми любопитно и докрая не успях да разбера кой е злодеят.
И понеже бях на почивка , изчетох и Каменоделецът, Кутия за птици и сега последно дочитам "Скрити белези" на Северина Самоковлийска, много различни като жанр, но се наслаждавах на историите им.

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 12:44 от Zelenika

# 560
Мариша, бих ти дала лембас за сила.  Simple Smile

# 561
  • София
Естел, на диета съм  Mr. Green приемам само пушилист ...  Flutter и то не какъв да е, а от Графството  Wink

# 562
Аз днес си взех това книжле Simple Smile

# 563
Започнах Пеперудата - Анри Шариер.
Увлекателно написаната, въпреки изключителните подробности. Още съм в началото, но ми допада на този етап.

# 564
  • София
Аз днес си взех това книжле Simple Smile

Това "книжле" има още три части към него. Ето така са:
1. Хиперион
2. Падането на Хиперион
3. Ендимион
4. Триумфът на Ендимион

Историята е великолепна, дано ти хареса  Peace

# 565
  • The Vampire City
Решила съм малко да си опресня английския. От известно време не съм го използвала и усещам как започвам да го забравям.  Rolling Eyes Затова бих искала да прочета няколко книги на английски. Бихте ли ми препоръчали нещо леко и приятно като за начало, да вляза в ритъм?  Praynig

# 566
Започнах "Колекционерът на пеперуди" на Колийн Маккълоу. Допада ми, макар малко да ми е объркваща заради многото герои  Simple Smile

# 567
  • София
Аз завърших "Убийствено студена" на Луиз Пени. Като цяло ми допадат двете книги от поредицата. Специално в тази се подразних, въпреки че май това е много силно казано, на следното (не мисля, че е спойлер, но ще го скрия):
Скрит текст:
всички хора в това селце са едни такива аристократични, начетени, талантливи и артистични; екипът на полицията също - кой от кой по-блестящи в знанията си. Обаче нито един от героите не знаеше коя е Елеонор дьо Поатие, известна още като Елеонор (Елинор) Аквитанска  Mr. Green!

# 568
  • Варна
Поприключвам "Пътят на парфюма" - Кристина Кабони.
Съботно-неделна бозица.

# 569
  • Ямбол
След като Уртън буквално ме отнесе с "Последна любов",
започнах:

Добре е в началото.

Общи условия

Активация на акаунт