В момента чета...39

• 57 311
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Прочетох "Копринената буба" - Робърт Галбрейт. Както и "Зовът на кукувицата", започва много силно и интригуващо, но в един момент леко ми стана скучно. Разводнена е, финалът не ми допадна особено - неубедителен и плосък. Въпреки това - приятно четиво.
Скрит текст:
Моля, ако някой има хартиения вариант, да ми пише на лични - имам нужда от малка справка.

# 541
Приключих с Finders, Keepers на Стивън Кинг и определено ми хареса повече от Мистър Мерцедес, а тя ми хареса доста. Вероятно това, че не съм фен на хорър книгите му ме прави по-малко критична към поредицата. Или просто е добра, не знам, доста разнообразни са ревютата. От страшно положителни до смазващо отрицателни.

Сега мисля да си довърша Никога, Никога на Колийн Хувър.

# 542
  • София
Днес приключих "Серафина" - чудесно фентъзи.
Доста различен и поднесен с богато въображение разказ за дракони и хора, без никакви клишета по темата. Изненада ме приятно и ми хареса много.
Маришка, благодаря ти   bouquet

Сега ще започна "Мрежата на Чарли" на Джой Филдинг.

# 543
Вдигни го! - Мишел Куна. Ама и заглавие. Laughing

# 544
  • Belgium

smile3508

Сега ще започна "Мрежата на Чарли" на Джой Филдинг.

Кали, зачаквам с нетърпение дали ще ти допадне  Laughing

# 545
  • София
Ще пиша, Лу, задължително  Peace
Дойде й време просто на книжката. Надявам се бързичко да я прочета.

# 546
  • Belgium
Аз не я бързам, чети си спокойно  Laughing

# 547
  • София
Аз започнах "Ледено студена" с любезното съдействие на нашата Бъбъл  Mr. Green Hug.

О, Джой Филдинг, не съм я чела от сто години!

# 548
  • Belgium
Венка, скоро и аз мисля да я подхвана "Убийствено студена" само трябва да изляза от дебрите на тангото  Laughing

Но ще чакам твоя отзив с нетърпение.

Тази книжка на Джой Филдинг е тежка психария тип Джилиан Флин. За туй я дадох на Кали  Laughing

# 549
  • София
То аз си я поисках точно защото каза, че е тежка психария  Mr. Green Laughing

# 550
  • София
Ще драсна някой ред, Лу, обезателно! За момента мога да кажа, че събитията отново ще са свързани с Трите бора и обитателите му, не само инспекторът е същия. Аз мислех тази книга да си запазя за лятната отпуска, ама тцъ, подлъгах се днес и... за морето ще измисля нещо друго.

# 551
Време е, просто е време за препрочитане на любимата ми книга. Не помня, честно казано, кога я четох за последно. Тя е книга за всичко от живота така че ще намеря някои истини които ми трябват в момента.
Предвид дебелината й ще я чета над месец.

Ще тръгна от Графството, ще мина през Ломидол. При водопадите Раурос ще лея сълзи за смъртта на един честен и достоен мъж.
Следват Ентолес, Рохан и пътя към Мордор.

Ще цитирам по спомени един много любим мой цитат:
Често се налага да бъде тъй, Сам,  когато над щастието натегне заплаха, някой трябва да се откаже от него, да го изгуби, за да го запазят останалите.

# 552
  • Пловдив
Естел Бързоход, цитата ти ме уцели право в сърцето  Sad  и ме вкара в размисли... Коя е книгата?

# 553
  • София
Естел Бързоход, цитата ти ме уцели право в сърцето  Sad  и ме вкара в размисли... Коя е книгата?
Властелинът на пръстените  Peace

# 554
Тя е по - скоро нехаресвана книга. Започва с дълги и сухи описания на хобитите и те се оказват препъни - камък за някои читатели.
Води се фентъзи като жанр макар че не е много нереална. Тя всъщност е основата на този жанр.
Книгата е по - добра от филма макар че го гледам всеки път.
От нея ми е и ника - две от имената на любимия ми герой.

Кали Мей е казала името.

Ето още три цитата:

„Заслужава! Да, съгласен съм. Мнозина сред живите заслужават смърт. А някои сред мъртвите заслужават живот. Можеш ли да им ги върнеш? Тогава не бързай да си играеш със смъртни присъди. Защото и най-мъдрите не виждат всички нишки на съдбата. Почти не вярвам Ам-гъл да се излекува до края на живота си, но има надеждица. И той е обвързан със съдбата на Пръстена. Сърцето ми подсказва, че още има някаква роля, за добро или за зло, преди да дойде краят; а дойде ли, жалостта на Билбо може да реши съдбата на мнозина — включително и твоята.“

"-Не бих искал това да се случи по мое време.
- Аз също. Не го желаят и всички, които ще доживеят тези мрачни времена. Но не те решават. Можем да мислим само какво да сторим през времето, което ни остава."

"Мислех си, че чудесните герои в легендите ходят да търсят приключения, защото ги желаят, защото са вълнуващи, а пък животът е скучничък и трябва малко развлечение. Но не е така в истинските легенди. Обикновено хората сякаш просто се оплитат в тях - такъв път им е бил отреден. И предполагам, че са имали безброй възможности да се върнат назад, но не са го сторили."

Общи условия

Активация на акаунт