В момента чета...39

• 57 285
  • 748
  •   1
Отговори
# 585

"Островът на безкрайната любов" ми хареса много. Тази книга ме омагьоса и ме държа в плен на разнородните си истории до самия край. Отговаряше на всичките ми критерии за добра книга - различни истории, които впоследствие се вплитат, научих много нови неща и известна доза мистика, като тук дозата беше доста щедра, но това по никакъв начин не ми развали удоволствието от четенето.

"Погребани в небесата" се оказа една хаотична книга. Никак не ми допадна. Авторите не се бяха справили добре според мен. А критичният момент от историята (слизането от върха, когато загиват 11 души) беше ужасяващо страшен. Едва го прочетох.

"Анна в рокля от кръв" ме изненада приятно. Много ми хареса. Аз по принцип си чета почти всякакви тийн истории. Тази тук беше за момче - ловец на духове и момиче-признак. Със сигурност ще си купя и втора част - Кралицата на кошмара.

Сега съм с "Щастието е чаша чай с теб" на Мамен Санчес. Съвсем в началото съм и даже не знам какво да очаквам. Но имаше добри отзиви, ще видя как ще ми се стори.

Вени, ще чакам отзива ти за "Алиенор" и си записвам, че я имаш.  Mr. Green (за прочит след няколко годинки)  Hug

# 586
  • София
Вени***, аз се чудя с какво да си залъжа глада за Тюдори докато чакам последната част на трилогията на Хилари Мантел. Чете ми се нещо тежко и напоително, а все не попадам.
Пиши после как е книгата на Таня Кинкел. Стана ми интересна Елинор и искам да прочета цялата й история, ама ако може и да е читаво написана Hug

# 587
  • София
Magrat, а само за Тюдорите ли ти се чете? Обичаш ли истории за древен Рим? Наскоро прочетох "Август" на Джон Уилиямс, но не смея да го препоръчвам с лека ръка, защото от една страна е написан като епистоларен роман, а от друга си мисля, че би допаднал на хора, които поне до известна степен са запознати с лицата и събитията от онези древни времена.
А третата книга на Мантел имаш ли идея кога излиза в България?

За Елинор ще пиша обезателно, аз също имам огромен интерес! Ако книгата е хубава, бих могла да ви я дам за прочит - и на теб, и на Елинка (след няколко години  hahaha).

# 588
  • Belgium

А третата книга на Мантел имаш ли идея кога излиза в България?

Венка, чакай бе душицо, тя още не я е написала  Joy

# 589
  • София
Тюх, че колко да чакам, бре  hahaha! Така се зарадвах, като прочетох поста на Маграт, помислих си, че има напредък някакъв  Crossing Arms.

# 590
  • Belgium
“People ask me when the third book will be done and I say, “when it wants to be.” This is a big project in my life. I don’t want to compromise it. I owe it to too many lovely readers, a respective audience, to get it right. And if that means taking another season so be it.”— Hilary Mantel

# 591
  • София
Да, Хилари Мантел бая лежерно я кара  Grinning Поне резултатът сигурно ще е на ниво.

Вени*** , гола вода съм с древния Рим. Освен Quo Vadis /която е страхотна/ преди много години нищо не съм чела и май в момента ме мързи да се запознавам с цяла нова епоха  Blush Ще си отбележа "Август" за зимата, някак сезонът повече предразполага към задълбочаване.

# 592
  • София
Мерси, Лу! Сега обмислям как да накараме Хилъри да се потърка в Джордж Мартин или Стивън Кинг и да вземе поука от тяхната продуктивност  Mr. Green.

Маграт, в такъв случай можеш да поотложиш "Август". Мисля си, че "Аз, Клавдий" на Робърт Грейвс е по-подходяща, ако все пак ти се чете за Рим. Страхотен автор е! И сега, като съм те спипала на разпит, чела ли си Морис Дрюон и неговите Прокълнати крале?

# 593
  • София
Да, Вени, чела съм ги ама още като ученичка и не съм сигурна дали успях да намеря в библиотеката всички книжки от поредицата. Ама много ме бяха впечатлили, още помня как френската вълчица се отърва от мъжа си Crazy  Това всъщност е супер идея - да взема да ги прочета пак! То и в Читанка ги има  Simple Smile

# 594
  • София
Явно сме от една кръвна група с теб! И аз ги четох като ученичка, а след това съм ги препрочитала няколко пъти винаги с интерес. Попадала съм и на други романи, в които се разказва за Изабел, Френската вълчица, но никой не беше толкова добър.

# 595
Дай, за да получиш - Боб Бърг и Джон Дейвид Ман

# 596
  • Belgium
Мерси, Лу! Сега обмислям как да накараме Хилъри да се потърка в Джордж Мартин или Стивън Кинг и да вземе поука от тяхната продуктивност  Mr. Green.

А, Венка, тц. Лично аз предпочитам дълго мислени книги (знаеш моята фенщина по Дончето  Mr. Green ), които точно за това са изпипани до най-малкия детайл, отколкото някакъв писателски конвейр, щото видите ли пазарът го изисквал.

Точно за това и не припарвам до новия Стивън Кинг  Mr. Green

# 597
  • София
Лу, Исабел Алиенде ги кара малко по график също...  Wink А от "новия" Кинг прочети, ако не си все още, Джойленд и 11/22/63, наистина са хубави.  Heart Eyes

# 598
А от "новия" Кинг прочети, ако не си все още, Джойленд и 11/22/63, наистина са хубави.  Heart Eyes
Точно за "Джойленд" имах чувството за нещо, изсмукано от пръстите, само така, за да има книга.
Прочетох "Океанът в края на пътя" на Нийл Геймън - хареса ми, но няма да стана фен на автора. Това ми е втората негова книга, "първата - "Американски богове" никак не ми допадна, скучновата ми беше някак. "Океанът..." по нещо ми напомняше за Стивън Кинг.
Прочетох и "Шестото измиране" на Елизабет Колберт. Хубава книга, като за лаици. Но не е за мен - аз съм убеден привърженик на опазването на околната среда и на идеята, че и най-незначителния животински вид е важен, така че няма нужда да ме убеждават с книга Simple Smile. Може би ще е полезна за хора, които много-много не се замислят за влиянието на човешката цивилизация върху околния свят.

# 599
Прочетох :

Сега мисля да започна тази :

Общи условия

Активация на акаунт