В момента чета...39

• 57 286
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Чета ето тази книга:

http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=556252 … D0%B5%D1%82%D0%B5

Харесва ми. Става дума за Византийското робство.

# 601
Нарушители - Дейвид Морел

# 602
  • The Vampire City
Vampire_Lady, ако харесваш криминални романи, Агата Кристи е подходяща откъм лексика, а и са увлекателни. Чик лит също става  Peace
Свърших:

Някой беше писал за четиво на английски, не е трудна и става за опресняване на знанията.
Криминален трилър и се чете лесно.
Макар че втората половина ми беше безинтересна, но нали съм я започнала, дочетох я.
Благодаря много, момичета.  Hug

# 603
  • Пазарджик
Задравейте момичета , не пиша често не ви следя. От вас си взимам идеи какво да чета  Grinning
В момента съм на трилогията Милениум. Много ми допадна, почитам я на един дъх. В момента съм на последната час. След нея ми се иска да прочета нещо леко и забавно.Може ли да ми препоръчате нещо?

# 604
По препоръка от тук - Селцето - Кир Буличов, за мен е откритие, много обичам такива книги, жанрът също е любим. Обожавам да чета за бита на хора, които се справят в екстремни условия и си правят различни хитри приспособления. В тази връзка - друга подобна книга да се сещате?

# 605
  • Пазарджик
Zelenika благодаря но и аз по препоръка от тук я прочетох.Наистина страхотна книга  Heart Eyes

# 606
  • София
Тери Пратчет, П.Г.Удхаус. Ама то зависи и по какъв хумор си падаш  Simple Smile

# 607
Ако можеш дръпни си от читанката поредицата на Браян Перо.Доста приятно,леко и поучително четиво!

# 608
  • Ямбол
След малко чудене реших да подхвана "Градът" на Клифърд Саймък.

# 609
  • Belgium
Приключих „Тангото на старата гвардия” на Артуро Перес-Реверте. И мога само да въздъхна възхитено: „Ехаааа!”   Crazy Shocked

Искам да започна с уговорката, че това не е типичният Реверте, не очаквайте исторически детайли и подробности, военни действия и хусари на кон. За мен лично романът разкрива една изцяло нова страна на неговия талант. А именно – любовен и шпионски роман, в който се кръстосват най-доброто от традициите на Джеймс Бонд, подплатени с великолепния стил на писане на автора и перфектните (за мен разбира се) секс сцени. Да, правилно прочетохте – в „Тангото на старата гвардия” дон Перес-Рерверте сваля белите ръкавици на жив испански класик и мощно влиза в сферата на плътското. Обаче без опошляване, без излишна захаросаност, без недомлъвки. Хваща те за косата и те отнася директно в света на фетишите, докато наблюдава в огледалото. В контражур.

Признавам си, останах изумена, но безкрайно доволна. Разбира се романът не е само секс, основата му е безкрайно динамичния и интересен живот по ръба на бръснача на чаровния мошеник и неповторим танцьор на танго Макс Коста. Има кражби, виртуозно разбиване на сейфове, дузини приеми във висшето общество, както и запознанство с корените на истинското, безсрамно танго на момчетата от едно време, наречено Тангото на старата гвардия. Има го и шахът разбира се (за къде сме без шах в роман на Реверте), но без излишни подробности. Само най-необходимото за хода на действието. И разбира се има я фаталната любов с фаталната жена, подправена с щипка политика (но съвсем мъничка, колкото да придаде допълнителна дълбочина) и шпионски игри. Какво повече би могъл да иска човек?

Безкрайно ми е любопитно как би се възприел романът от мъжка гледна точка и скоро мисля да си спретна обсъждане по темата с двама приятели, които напредват скоростно с книгата.

Като си поема дъх ще почна нещо лежерно и крайно неангажирщо - поредната история за Флавия де Лус:

# 610
Лу, такива рецензии правиш, че на човек му се иска да прочете книгата, нищо, че е за недолюбвана история (от  мен -  не обичам шпионски книги). Трябва да ти плащат за това писане - много увлекателни и интересно.

Аз излязох от Графството и вървя към Фуков край. И сме трима.

# 611
# 612
Аз снощи в автобуса "само зачетох" "Стоунър"... и така почти докрая... Остават ми стотина странички, днес ще ги глътна. Страхотен старт на ваканцията!
Много хубава книга, топла, човешка, виждаш как цял един живот минава на хартията пред теб, с несгодите и малките радости. Благодаря, Нели и Вени, за препоръката!  Hug Heart Eyes

# 613
Лу,прекрасно ревю! Прииска ми се да прочета книгата!  Simple Smile
Аз започнах "Тайната история" на Дона Тарт.
Едва около 100-тина страници съм прочела,но засега ми допада.

# 614
Подхванах и продължението на Пеперудата, "Ва банк"....двете задължително трябва да се четат една след друга.

Бих искала, ако може, да препоръчате нещо в подобен стил.
Чете ми се още, за подобни авантюристични приключения.

Общи условия

Активация на акаунт