Добре дошли, ФЕВРУАРКИ 2016 !

• 42 969
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Здрaвейте момичетa! Извинявaм се, че по-рядко се включвaм, но още нямaм лaптоп и влизaм сaмо през телефонa, a тук ми е по-трудно дa пишa.
 Зa товa дaли сме кaзaли нa някой, aз нямaм предрaсъдъци и с двете бременности си кaзвaх. Е не го кaзвaм нa всеки който срещнa, но и не крия по никaкъв нaчин.
 Сегa гледaх повторението нa Нa кaфе, където чухa сърчицето нa бебето нa Нaдето. Поплaкaх си от рaдост и aз. Дaно им се роди живо и здрaво бебенце, и то е зa февруaри.
Още не ми е отминaло гaденето. Имaм чувството, че нямa крaй товa гaдене.
Знaм,че имa отделнa темa, но искaм дa питaм вaс зa интересни именa с буквaтa П-зa момче и момиче, зaщото още не се знaе кaкво ще е. Aми товa е зa сегa от мен, пожелaвaм ви лек ден.

# 361
  • В сбъднатите си мечти :)
От петък вече съм записана при док, след получаване на заветното направление с код 9...
Той пък докато ме видя с направлението, днес ме командирова на изследвания - даде ми едно тесте направления за изследвания - 4-5 бройки за пълна кръвна картина, биохимия /глюкоза/, урина и вирусология - Васерман и Хепатит Б + кръвна група и Ph...  ooooh!

След като си видях резултатите преди малко, вече съм убедена,че проклетото повръщане се отразява на всичко - до сега съм чела за кетоните в кръвта... че като гледам пише,че резултата трябва да е отрицателен,а на моя пише Положителни +++...  Thinking Добре,че преди да получа инфаркт прочетох тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256848.0 ... та поне вече знам, не че знанието е решение на проблема де...  Rolling Eyes

Освен това днес вече ме питаха дали искам фетална морф. като ходя следващия път, та и на това се записах за 1-ви август ... На фона на моите изследвания дано поне бебо е ок  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 16:18 от elisa.nikolaeva

# 362
Elisa.nikolaeva всичко ще бъде нaред и с теб и бебчо, не се притеснявaй. Не е ли рaно зa ФМ нa 1 aвгуст? Aз до колкото знaм след 18 седмицa се прaви.

# 363
Да, за фетална морф.е рано...може би става дума за бхс?

Сега видях в стара тема във форума, че ранна фетална се правила 11-13г.с... не знаех. Бях чела, че е доста по-нататък

# 364
Elisa.nikolaeva всичко ще бъде нaред и с теб и бебчо, не се притеснявaй. Не е ли рaно зa ФМ нa 1 aвгуст? Aз до колкото знaм след 18 седмицa се прaви.

Пускам си повторение на един пост от 20-та страница

"1. изследване на кръвната група и резус фактор (9-12 г.с.)
2. биохимичен скрининг, който доколкото разбрах е около 12-13г.с. (за хромозомни аномалии)
3. пълна кръвна картина ще ни правят 1000 пъти, божа работа кога , това не можах да открия  Very Happy
4. изследване за СПИН, хепатит В и С +сифилис (май ги правят два пъти - веднъж пишеше в началото и веднъж преди раждането )
5. ранна фетална анатомия на плода - май около 11-12-13 г.с.
6. късна фетална морфология , което вече е 28-32г.с.
7. цитонамазка - доколкото разбрах е около 12-13 г.с.
8. някакви изследвания за влагалищни секрети - пак като СПИН-а се правят  два пъти - веднъж в началото и веднъж преди раждането
9. през цялото време би трябвало да следят кръвното ни налягане
10.в края някъде четох ,че се пускали изследвания за стрептококи от група В
11. Освен това пак някъде четох за хемоглобин - трикратно изследвание - в началото, средата и края"

С първите четири съм готова, ранната ФМ си е точно навреме -11-12 г.с., днес ми казах 50лв била ... Освен това вече след прегледа в петък имам пусната някакви секрети - май е изследването, което съм сложила под номер 8  Hug

PS : хемоглобина от т.11 е част от пълната кръвна картина, така че и него зачерквам от списъка Simple Smile

////// PS : slan4ice_85 : Откак видях поста ти за имената с П, съм ти написала отговор, но не съм ти го постнала  Grinning За момче: Пресиян/Пресиан, Преслав, Петър и Павел, Павлин и Пламен . За момиче :
Пао(у)ла, Пао(у)лина, Паулета, Пресия(а)на, Пламена, Полин/а, Палома, Присила, Преслава, Пролет, Паола... КАто цяло П е трудна буква Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 15:02 от elisa.nikolaeva

# 365
От петък вече съм записана при док, след получаване на заветното направление с код 9...
Той пък докато ме видя с направлението, днес ме командирова на изследвания - даде ми едно тесте направления за изследвания - 4-5 бройки за пълна кръвна картина, биохимия /глюкоза/, урина и вирусология - Васерман и Хепатит Б + кръвна група и Ph...  ooooh!

След като си видях резултатите преди малко, вече съм убедена,че проклетото повръщане се отразява на всичко - до сега съм чела за кетоните в кръвта... че като гледам пише,че резултата трябва да е отрицателен,а на моя пише Положителни +++...  Thinking Добре,че преди да получа инфаркт прочетох тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256848.0 ... та поне вече знам, не че знанието е решение на проблема де...  Rolling Eyes

Освен това днес вече ме питаха дали искам фетална морф. като ходя следващия път, та и на това се записах за 1-ви август ... На фона на моите изследвания дано поне бебо е ок  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Здравей,
Би ли ми писала, може и на лични при кого се следиш и при кого записа Фм?
Благодаря предварително.

# 366
Да си запиша при вас, засега бегло, в очакване на трето дете, първите две са момченца, този път дано случа на девойка  Joy
Терминът ми е през март, но имам две предишни секцио операции и ще се наложи трета, планова, през февруари, затова ще пиша при вас.

Много ме интересува тази ранна ФМ, може ли миналогодишните мамита да споделят какво се открива с нея, става дума за тази:
"5. ранна фетална анатомия на плода - май около 11-12-13 г.с."

С последното дете беше само биохимичния скрининг (преди 4 години), сега явно са добавили нещо ново? Моите впечатления от БХС е, че дава много грешки, така че по-скоро бих се доверила на ранната морфология, но какво изобщо се вижда с нея? Едно време правеха такава чак в 20 седмица.  newsm78

# 367
Да си запиша при вас, засега бегло, в очакване на трето дете, първите две са момченца, този път дано случа на девойка  Joy
Терминът ми е през март, но имам две предишни секцио операции и ще се наложи трета, планова, през февруари, затова ще пиша при вас.

Много ме интересува тази ранна ФМ, може ли миналогодишните мамита да споделят какво се открива с нея, става дума за тази:
"5. ранна фетална анатомия на плода - май около 11-12-13 г.с."

С последното дете беше само биохимичния скрининг (преди 4 години), сега явно са добавили нещо ново? Моите впечатления от БХС е, че дава много грешки, така че по-скоро бих се доверила на ранната морфология, но какво изобщо се вижда с нея? Едно време правеха такава чак в 20 седмица.  newsm78

май това... http://dete.bg/n/fetalna-morfologiya.543.html  Вече ми е толкова объркано кое кога.... newsm78

PS : и в някаква клиника гледам го предлагат, значи не съм разбрала грешно ... май ..  http://www.mcfemina.com/bg/pages/3-%D0%A3%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B … %D0%BD%D0%B8.html

# 368
Благодаря, прегледах всичко и вече записах в час при доктор Марков, който ми прави такива и при предните бременности, един от най-добрите в София.
За тези, които ще се насочат към такова изследване препоръчвам да се запишат отрано, защото часовете при доктора се записват с месеци напред.
Ето сайта:
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100

# 369
Здравейте, момичета!! Включвам се, за да кажа от опит за изследванията на плода и майката през различните г.с.
През първата ми бременност, преди 5г, правих задължително фетална морфология между 11-13г.с. При това ехогарфско излесване /може да се проведе на двуизмерен видеозон, три и четири измерните са по- скоро за атракция на родителите/ се виждат ранните анамалии на плода, като промени в размерите на нухална транслуценция, гънка в областта на врата, която се измерва в мм, обиколка на главата, дължина на фетуса, ръце, крака, пръстчета, обем на плацентата и т.н.Само при тази ФМ в тези г.с може да се види това отклонение на нухалната транслуценция, защото след това се затваря и не може да се установи, ако има отлонение. По принцип това изследване е съпроводено с биохимичен срининг- кръвно изследване за хромозомни аномалии на плода. При резултат по-малък от 1:1000 се предприемат различни варианти, който лекарят ще прецени, като амиоцентеза, например.
При втората ФМ в 16-19г.- се виждат следните неща:Аритмия, абнормен образ на ЦНС, цепка на лицето, сърдечен дефект, аномалии на уринарния тракт, аномалии на крайниците, фетална ретардация. По желание на майката/ или по препоръка на доктора, ултразвуковото изследване може да бъде съпроводено с биохимичен скрининг
При третата ФМ в 28-34г.с се виждат следните неща: напречен размер на главата, надлъжен размер на главата, дължина на бедрената кост, дължина на раменната кост и други.
Всяка една от трите ФМ е по желание и преценка на родителите.
Аз лично миналата бременност правих ФМ само в първи триместър и БХС /биохимичен скрининг/, сега съм решила да направя ФМ във първия и във втория триместър. Първата ФМ ще я направя в гр. Плавдив, при д-р Васил Даскалов, а втората, живот и здраве, във София при д-р Виолета Димитрова.

Хубав ден и леко бременеене Mr. Green

# 370
Много полезен и информативен пост. Благодаря   bouquet

# 371
Здравейте, момичета!! Включвам се, за да кажа от опит за изследванията на плода и майката през различните г.с.
През първата ми бременност, преди 5г, правих задължително фетална морфология между 11-13г.с. При това ехогарфско излесване /може да се проведе на двуизмерен видеозон, три и четири измерните са по- скоро за атракция на родителите/ се виждат ранните анамалии на плода, като промени в размерите на нухална транслуценция, гънка в областта на врата, която се измерва в мм, обиколка на главата, дължина на фетуса, ръце, крака, пръстчета, обем на плацентата и т.н.Само при тази ФМ в тези г.с може да се види това отклонение на нухалната транслуценция, защото след това се затваря и не може да се установи, ако има отлонение. По принцип това изследване е съпроводено с биохимичен срининг- кръвно изследване за хромозомни аномалии на плода. При резултат по-малък от 1:1000 се предприемат различни варианти, който лекарят ще прецени, като амиоцентеза, например.
При втората ФМ в 16-19г.- се виждат следните неща:Аритмия, абнормен образ на ЦНС, цепка на лицето, сърдечен дефект, аномалии на уринарния тракт, аномалии на крайниците, фетална ретардация. По желание на майката/ или по препоръка на доктора, ултразвуковото изследване може да бъде съпроводено с биохимичен скрининг
При третата ФМ в 28-34г.с се виждат следните неща: напречен размер на главата, надлъжен размер на главата, дължина на бедрената кост, дължина на раменната кост и други.
Всяка една от трите ФМ е по желание и преценка на родителите.
Аз лично миналата бременност правих ФМ само в първи триместър и БХС /биохимичен скрининг/, сега съм решила да направя ФМ във първия и във втория триместър. Първата ФМ ще я направя в гр. Плавдив, при д-р Васил Даскалов, а втората, живот и здраве, във София при д-р Виолета Димитрова.

Хубав ден и леко бременеене Mr. Green

Наистина голямо благодаря и от мен, хубаво е да има някой, които да е минал вече през това !  Hug

# 372
  • Бургас
Здравейте момичета, има нещо около мен което ме притеснява... Вчера се събудих с пъпки по ръцете над лакътя и някло по бедрата - адски сърбят, и снощи ставах да се мажа с бабини рецепти за да заспя....незнам може да са и от някое животинче да ме е нахапало-но аз по цял ден стоя вкъщи и си почивам + това съм на утрогестан 3х2 вагинално - възможно ли е да е от него.. и аз незнам вече. В събота съм на преглед и ще ме вписват в ЖК, в момента съм в 9+5 г.с.

# 373
Здравейте момичета, има нещо около мен което ме притеснява... Вчера се събудих с пъпки по ръцете над лакътя и някло по бедрата - адски сърбят, и снощи ставах да се мажа с бабини рецепти за да заспя....незнам може да са и от някое животинче да ме е нахапало-но аз по цял ден стоя вкъщи и си почивам + това съм на утрогестан 3х2 вагинално - възможно ли е да е от него.. и аз незнам вече. В събота съм на преглед и ще ме вписват в ЖК, в момента съм в 9+5 г.с.

Ментоловия спирт успокоява при такива раздразнения + крем Здраве май са най-безопасния вариант Simple Smile И мене ме беше нагризал някой миналата седмица и само с ментоловия спирт се минавах... за друго не смея  Peace

# 374
  • Бургас

Ментоловия спирт успокоява при такива раздразнения + крем Здраве май са най-безопасния вариант Simple Smile И мене ме беше нагризал някой миналата седмица и само с ментоловия спирт се минавах... за друго не смея  Peace

Благодаря, ще си взема,дано това ме облекчава  Hug Simple Smile Така ще е , лято е и всякакви гадини има а ние сме сладички и ни гризкат  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт